Strona 109 z 608 PierwszyPierwszy ... 95999107108109110111119159209 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 081 do 1 090 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek220 Zobacz posta
    Wszystko powyżej f2.8 to ciemność, nie rozumiem jak można chcieć ciemnego np. f 4 i pozbawić się możliwości regulowania głębi ostrości??
    a na grzyba mi glebia ostrosci w fotach landszaftowych? ma byc ostre od stop po horyzont i kropka. dobrze skorygowane f/4 jest dla mnie duzo lepsze niz f/2.8. rowniez ze wzgledu na mase i gabaryt.

a od dobrego swiatla to sa stalki a nie zoomy, jak ARN slusznie zauwazyl
    www albo tez flickr

Domyślnie

...a ja bym chcial 20-(50~70) f4 IS Taki zeby malo winietowal i od f8 dawal podobna jakosc w rogach jak na srodku kadru, a nie jakies mazy jak to canon ma w zwyczaju.
    Ostatnio edytowane przez konradl ; 24-07-2009 o 21:13

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A ja mam magnes, a wy nie.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    ...a ja bym chcial 20-(50~70) f4 IS Taki zeby malo winietowal i od f8 dawal podobna jakosc w rogach jak na srodku kadru, a nie jakies mazy jak to ma w zwyczaju.
    tak to by kazdy chcial, zeby bylo ostro w rogach przy f/8.
    a tak to tylko w Niko... pardon: w Erze
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

no to tu cię/was zadziwię
    Mam taki egzemplarz 16-35, że ostry w rogach jest od f/6.3
    Taki fuks :-D

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ARN Zobacz posta
    Mam taki egzemplarz 16-35, że ostry w rogach jest od f/7.1
    Taki fuksd :-D
    czy probujesz mi powiedziec, ze lens ma (za przeproszeniem) ****ature plaszczyzny do kompletu z fest BF/FF? czy jednak probujesz mi wmowic, ze masz lens rownomiernie ostry od rogu do rogu i na dodatek ma napisane Canon na obudowie, a Ty nic nie piles ani nie jarales? wczoraj, 31 marca tez?

EDIT. hehe... zdarzylem Ci zrobic QFT na wersji z f/7.1 zanim wyretuszowales na f/6.3 nieladnie
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 24-07-2009 o 23:34
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    czy probujesz mi powiedziec, ze lens ma (za przeproszeniem) ****ature plaszczyzny do kompletu z fest BF/FF? czy jednak probujesz mi wmowic, ze masz lens rownomiernie ostry od rogu do rogu i na dodatek ma napisane Canon na obudowie, a Ty nic nie piles ani nie jarales? wczoraj, 31 marca tez?

EDIT. hehe... zdarzylem Ci zrobic QFT na wersji z f/7.1 zanim wyretuszowales na f/6.3 nieladnie
    Otóż tak! Mam taki lens. Towers powiedział, że mi go zazdrości i chętnie odkupi dla siebie
    Piłem owszem, ale jaranie zostawiłem za sobą....jakieś 2 lata temu (bywam tylko przejazdem na Schiphol'u - nie zagłębiam się w teren :-D ) )

Domyślnie

... no widzisz jak nas canon oswoil/wytresowal?
    Przyjmuje sie ze jest wszystko ok gdy trzeba przymykac obiektyw tak, ze dyfrakcja rozmemluje reszte kadru zeby otrzymac akceptowalne rogi.
    Strasznie mi brakuje tej swobody z cropa gdzie na sztywno ustawione 1/80, f8 + polar i mozna bylo pstrykac...
    ...a teraz 1/20 f13 + polar + statyw + modlitwa o brak wiatru... Juz naprawde niewiele mi brakuje do pojscia w N14-24, choc jeszcze mam cicha nadzieje ze canon sie ocknie i zauwazy ze ma do pokrycia matryce FF, a nie tylko crop 1,6 i 1,3.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

A takie na przykład 20-60/2 by niektórych nie zainteresowało 8)?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ARN Zobacz posta
    Mam taki egzemplarz 16-35, że ostry w rogach jest od f/6.3
    Taki fuks :-D
    ...a zeby obraz sytuacji byl kompletny zaraz nam napiszesz ze to wszystko na cropie?
    Bo sorry ale tyle co sie naszukalem to nie widzialem jeszcze takiego cuda w canonie

Strona 109 z 608 PierwszyPierwszy ... 95999107108109110111119159209 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów