Panasonic/Sony ich za-yeah-biją: raw video
No to tanie nie będzie, ale z driugiej strony Alfiok wczorajszy aps-c już za $750...
Ciekawe jaki patent mają na kamery prosumer na 2010/2011
the silence is deafening
[QUOTE=zaitsev;693295]FF nie będzie na 90% (chociaż było by miło). Jedyne co może być nie-cropowe to APS-H. I jeśli będzie APS-H + te 8kl/s, a cena między 5D a 50D to będę myślał, oj będę...
QUOTE]
APS-H to też cropmimo że "mniej obcięty"
, APS-H to będzie wymierający rozmiar tylko nie wszyscy chcą to przyjąć do wiadomości nie istnieją żadne racjonalne powody do utrzymywania cropa 1.3.
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
7d z APS-C o zapowiadanych parametrach to wybitne narzędzie dla fotografików ptaków. Na taki aparat czekam od czasów 20d! Jestem za!
Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB
Dam na mszę, żeby to było FF nawet w cenie 14 - 15 tyś.zł.na starcie. Przy tych parametrach pucha marzenie. Nowa jedynka będzie dalej z wbudowanym gripem, więcej mpx, więcej krzyżowych, uszczelniona, "pancerna".
Więc takie 7D doskonale wpasowało by się między 5DmkII a 1DmkIV.
Cena 5DmkII spadnie do 7 tysięcy i to będzie FF dla "ludu".
Zamiast robić wydmuszkę 5DmkII może będzie bardziej wypasiona PEŁNA KLATA ...
Że jak ? Za 10 lat![]()
.
Ostatnio edytowane przez BuRton ; 28-08-2009 o 20:28
Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9
Poziomica - zastanawiałem, się ile czasu zajmie im dogonienie w tym względzie Nikona
tez sie nad tym zastanawialem radzac sobie za pomoca poziomiczki na sankach od lampy... ale wiadomo takie rozwiazanie nie jest za wygodne, bo trzeba odrywac oko od wizjera.
Ogolnie bardzo fajna puszka im wyszla![]()
Ile razy już to słyszałem.
Też mam takie wrażenie, że to może być hit.
Póki co jedyne potwierdzone źródło, że to będzie APS-C to CR. Z tego plakatu raczej wynika, że nie będzie to FF (byłoby to wytłuszczonymi literami jak znam życie) więc ciągle można spekulować.
Można sobie spokojnie wyobrazić APS-H z możliwością podpinania EFS-ów ale nie sądzę żeby sprzedawali wtedy w kicie obiektyw, który nie pokrywa w pełni APS-H.
Generalnie z połowicą ustaliliśmy, że dziś wstrzymujemy zakup 500D (było to już przesądzone - mail do T prawie napisany).
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 28-08-2009 o 20:51
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner