Strona 110 z 608 PierwszyPierwszy ... 1060100108109110111112120160210 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 091 do 1 100 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A takie na przykład 20-60/2 by niektórych nie zainteresowało 8)?
    O taaaakk....
    C-F-K - forever

Domyślnie

A takie na przykład 20-60/2 by niektórych nie 8)?
    To prowokacja? ale zakladajac ze nie to zakres ogniskowych super fajny, ale tych f2 to nie chcialo by mi sie nosic, ani tym bardziej za nie placic

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    ...a zeby obraz sytuacji byl kompletny zaraz nam napiszesz ze to wszystko na cropie?
    Bo sorry ale tyle co sie naszukalem to nie widzialem jeszcze takiego cuda w canonie
    nie, nie ,nie na kropie :-D na 5D

Ale z drugiej strony - uwierzcie - też mam gehennę z wyborem 1DmkIII zamiast 5DmkII, bo te czyste rogi na innych szkłach BAAARDZO mnie rajcują, niemniej z drugiej strony - jako landszafciarz, wiem, że braknie mi szerokości...
    Ostatnio edytowane przez ARN ; 24-07-2009 o 23:50

Domyślnie

mimo wszystko nie sadze aby to bylo mozliwe ale ok

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Murzy... ekhm - pomocnik gratis?

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Obecny
    Dla tego szkła kupiłbym nawet T-Rexa (5D)
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Strasznie mi brakuje tej swobody z cropa gdzie na sztywno ustawione 1/80, f8 + i mozna bylo pstrykac...
    ...a teraz 1/20 f13 + polar + + modlitwa o brak wiatru... Juz naprawde niewiele mi brakuje do pojscia w N14-24, choc jeszcze mam cicha nadzieje ze canon sie ocknie i zauwazy ze ma do pokrycia matryce FF, a nie tylko crop 1,6 i 1,3.
    A to nie kwestia:
    a) głębi ostrości (podajesz zejście o ca 1.5 EV... co by odpowiadało mniej więcej różnicy w wielkości materiału światłoczułego)
    b) krzywizny "płaszczyzny" ostrości, o której pisał Akustyk?

zdRAWki!
    PS dla poprawy nastroju pomyśl o tym, jak ci biedni wielkoformatowcy się męczą - czułości 100-góra-200ISO, przysłony f/64 i mniejsze... i zoomów niet
    Fotograf platoniczny

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    EDIT. hehe... zdarzylem Ci zrobic QFT na wersji z f/7.1 zanim wyretuszowales na f/6.3 nieladnie
    Bo po napisaniu postu pobiegłem specjalnie do kompa, sprawdziłem i poprawiłem. Wydawało mi się, że zrobiłem to szybko :-D

...a zeby obraz sytuacji byl kompletny zaraz nam napiszesz ze to wszystko na cropie?
    Bo sorry ale tyle co sie naszukalem to nie widzialem jeszcze takiego cuda w canonie
    mimo wszystko nie sadze aby to bylo mozliwe ale ok
    Panowie - ja tytułem skonkretyzowania; umówmy się: NIE MA SZKŁA Canona ostrego od rogu do rogu. Praw fizyki, zmiksowanych z , nie da się zmienić.

Natomiast mam egzemplarz 16-35 L II (a miałem ich w łapskach kilka), który jest ostry w rogach od przysłony 6.3/7.1; oczywiście mówię o zdjęciu wielkości A3, a nie billboardzie, bo przy 100% RAWie oczywiście, że jest syf w narożniku.

Chciałem to uściślić, bo ktoś czytający ten wątek mógłby (powołując się na moją nieęcisłą wypowiedź) wybrać się na poszukiwanie "Świętego Graala", jakim jest 16-35 z naklejką Canon, ostry od rogu do rogu na 100% RAWie

EOT

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja bym to kupił nawet, gdyby było 35-60/2. Tylko żeby to f/2 nie było tylko z nazwy. To szkło byłby hitem sprzedaży wśród zawodowców.
    A takie 20-60/2 to chyba konstrukcyjnie nie mogłoby być mniejsze od ocynkowanego wiadra, co?
    Jarek

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Ja bym to kupił nawet, gdyby było 35-60/2. Tylko żeby to f/2 nie było tylko z nazwy. To szkło byłby hitem sprzedaży wśród .
    A takie 20-60/2 to chyba konstrukcyjnie nie mogłoby być mniejsze od ocynkowanego wiadra, co?
    I ten filterek 45cm w wersji slim

Strona 110 z 608 PierwszyPierwszy ... 1060100108109110111112120160210 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów