Strona 121 z 608 PierwszyPierwszy ... 2171111119120121122123131171221 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 201 do 1 210 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ale to nie jest karalne. te watki terapeutyczne sa bardzo potrzebne... :-D
    Jasne . Poza tym takie dywagacje miło zabijają czas podczas oczekiwania :wink:.

A co do "meritum" to nie wydaje mi się żeby Canon szedł drogą Sony i wypuścił trochę odchudzonego 5D mkII jako tańszą wersję FF. Jeśli rzeczywiście tańszy FF się pojawi to będzie IMHO bardzo mocno wycięty - prawdopodobnie plastikowe body, zmniejszona funkcjonalność etc.
    Prawdę rzekłszy to nie wiem też jakby go mieli nazwać, bo póki co zachowują logikę. xxxxD, xxxD, xxD, xD i jedynki. 7D mi do tego nie pasuje.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To ja bym chcial aby kopneli w du... tego "logika" u siebie i wydali na nowo serie dostosywujac sie do konkurencji. Czemu nikon mogl wydac 3 puchy z podobnym AF-em, pomiarem swiatla itd. okrajajac tylko grip, jakas tam klatke na sekunde i jedna bez FF.
    I jakos idzie im sprzedaz
    Aparat mam i ja

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ciekawe ile jeszcze się pojawi takich "danych" ?
    a wez sobie odgrzeb watek o "5D mkII" i policz. przypuszczam, ze mniej, ale nie jakos drastycznie
    ..napisało dwóch głównych "dostawców" i dyskutantów w wątku
    g3, wspomóż kolegów... :-D
    Jarek

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BelYaal Zobacz posta
    I jakos idzie im sprzedaz
    Skąd wiesz? Masz jakieś dane na temat spadku (bądź wzrostu) sprzedaży D3 po ukazaniu się D700?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    g3, wspomóż kolegów... :-D
    Sony coś kombinuje, tylko dlatego toto zalinkowałem, tylko w Sony nadzieja.
    Ciekawe co zakombinują z tym DR - jak sam dobrze wiesz rocznie Canon ma tyle prototypów ile tygodni więc trudno wskazać ten jeden prototyp, który uzyskał status RTM
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Skąd wiesz? Masz jakieś dane na temat spadku (bądź wzrostu) sprzedaży D3 po ukazaniu się D700?
    Główne, pewne (bo sprawdziło się w przeszłości) źródło serwisu NL informowało, że ta właśnie sprzedaż D700 w targecie D3 jest głównym powodem dla którego Canon będzie opóźniał na maxa wszystko: i 3D (zeżre 1Ds) i 7D (5D Poulend edyszyn; zeżre 5D) i cropa z pro-AF (zeżre xxD).

Jeśli masz wątpliwości czy sprzedaż D3 spadła po wyjściu D700 powiedz proszę:

1. Gdzie jest 3D
    2. Gdzie jest 7D
    3. Gdzie jest EOS D300
    4. Jaką drugą, bekap puszkę kupił Niedźwiedź (mając D3)
    5. Kupiłbyś D3 zamiast D700?
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 04-08-2009 o 12:52 Powód: Automerged Doublepost
    the silence is deafening

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Chmmm... ostatnio kryzys ... to i dostawy mniejsze .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

tak, ale ja tu jestem tylko towarzysko, czyli zeby pop... i posiac fermentu onanizowac sie nie onanizuje
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BelYaal Zobacz posta
    To ja bym chcial aby kopneli w du... tego "logika" u siebie i wydali na nowo serie dostosywujac sie do konkurencji.
    Ale skąd pomysł że Canon ma się "dostosowywać do konkurencji"?
    Przecież nigdy tego nie robił, ba - od jakiegoś czasu raczej się uzupełnia z Nikonem, niz bezpośrednio konkuruje.
    Nikon i owszem zrobił to i tamto i z tego co ćwierkają wróble - trochę sobie sprzedażowo strzelił w stopę (robiąc wewnętrzną konkurencję między puszkami).
    No bo chyba nie myślisz naiwnie, że aparaty to się produkuje ku zadowoleniu użytkowników :-)
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

tak, ale ja tu jestem tylko towarzysko, czyli zeby pop... i posiac fermentu onanizowac sie nie onanizuje
    Znajdź mi takiego, który się tu przyzna do samogwałtów. Oni tu wszyscy jak Ty, wpadli tylko pop....
    Jarek

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Główne, pewne (bo sprawdziło się w przeszłości) źródło serwisu NL informowało
    Czyli jednak zgaduj-zgadula.

Jeśli masz wątpliwości czy sprzedaż D3 spadła po wyjściu D700
    Nie mam wątpliwości, spadek sprzedaży D3 wydaje się logiczny. Pytanie jest - o ile spadła sprzedaż D3 i czy w ogólnym rozrachunku Nikon nie zarabia na sprzedaży D700 i D3 więcej.

1. Gdzie jest 3D
    2. Gdzie jest 7D
    Na deskach kreślarskich, względnie u Corwina ;-)

4. Jaką drugą, bekap puszkę kupił Niedźwiedź (mając D3)
    Jedna jaskół^H^HNiedźwiedź nie jest wyznacznikiem czegokolwiek. Równie dobrze jako backup mógł kupić cropa.

5. Kupiłbyś D3 zamiast D700?
    Jako amator - zapewne nie.

Na miejscu Canona zrobiłbym jednak semi profi korpus FF z dobrym AF (odpowiednik rzeczonego D700), a do profi-odpowiednika-D3 wsadziłbym (oprócz gripa, większej żywotności migawki, lepszych uszczelnień itp.) marchewkę w postaci Eye Control. Nie dopłaciłbyś tych paru kafli do takiej puszki? ;-)
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 121 z 608 PierwszyPierwszy ... 2171111119120121122123131171221 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów