Strona 17 z 410 PierwszyPierwszy ... 715161718192767117 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    To jest magia obiektywu - nie body bo ono tutaj stanowi najsłabszy punkt
    Poniekąd racja, ale w tej magii chodzi raczej o format klatki - zauważ, że taki obiektyw podpięty do cropa nie daje już takiego efektu. To samo tyczy się większych formatów. Wystarczy popartzeć sobie na matówkę jakiegoś średnioformatowca ze 'zwykłą' 80mm 2.8 i wszystko wygląda inaczej.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piast Zobacz posta
    A co to są te kolorowe plamy (patrzcie na jej prawą stronę włosów przy szyi)
    na iso 100 takie plamy ?
    Już to przerabialiśmy - wygląda na efekt włączonego HTP.

Edit: po sprawdzeniu exifa - jednak HTP nie było włączone. Ciężko powiedzieć co jest przyczyną, nie mamy rawa dostępnego.
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 10-12-2008 o 16:25

Domyślnie

Dobra Magicy! Dosyć tego pitolenia! (że zacytuję klasyka) Jak widać 5DMK2 potrafi robić zdjęcia. Tyle, że czasami obsługa aparatu to dla niektórych czarna magia.
    Doczekam się bogatych w szczegóły kadrów z Marka Pierwszego i Drugiego?
    ARN! Wystaw obydwa body przez okno, naciśnij spust migawki i wrzuć tutaj, proszę!
    Tylko kadry takie same, żeby było co porównywać.

Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Proszę bardzo, pierwszy wynik z Googla:
    http://www.akihabaranews.com/en/news...D+Mark+II.html
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Domyślnie

Chcę zobaczyć różnicę. I tylko to. Kieruje mną tylko czysta ciekawość. Puszka do organów mi się nie przylepi, bo jej nie ma w sklepach, więc organoleptycznie nie mogę sobie sam tego sprawdzić. Dlatego proszę o zamieszczenie zdjęć z tych dwóch aparatów.

Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Podałem Ci linka, spełnia wszystkie Twoje wymagania, ba nawet pełne RAWY są do ściągnięcia

EDIT: Nie RAWy ale JPG niestety - chwilę się ściągało
    Ostatnio edytowane przez mate00sh ; 10-12-2008 o 17:02

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KrzysK Zobacz posta
    Chcę zobaczyć różnicę. I tylko to. Kieruje mną tylko czysta ciekawość. Puszka do organów mi się nie przylepi, bo jej nie ma w sklepach, więc organoleptycznie nie mogę sobie sam tego sprawdzić. Dlatego proszę o zamieszczenie zdjęć z tych dwóch aparatów.
    Ale zdjęć w necie z obu puszek jest tysiące. Porównania choćby na forach dpr i FM też robili. Można tę ciekawość bez problemu zaspokoić.
    Wejdź też sobie choćby na stronę: http://www.imaging-resource.com/ jest tam coś takego: http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM - można bezpośrednio porównać zdjęcia z praktycznie wszystkich puszek.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    Proszę bardzo
    Dzięki. Teraz ściągam, ale już po tym widać, że jeżeli ktoś nie robi, albo nie chce robić dużych odbitek to szczegółowość obu aparatów jest na moje oko identyczna.
    A jak Wy uważacie?
    Zastanawiam się po prostu, czy chcę 5D czy 5DII.
    Wiemy, że 2-ka daje lepsze obrazki w wysokim ISO, ma ciut lepszy AF, czyli będzie lepszym narzędziem dla kogoś, kto tego potrzebuje (reportaż, śluby itp)
    Jeżeli ktoś fotografuje statyczną przyrodę to 5D będzie aż nadto. A jest w dodatku tańsze.
    A tak naprawdę to różnicuje te dwa apraty tylko dostępne wysokie ISO i możliwość wykonania dużo większych odbitek. Mylę się? Oczywiście są to ważne różnice dla kogoś, kto chce robić tylko zdjęcia. Bo trochę po macoszemu traktuję tu możliwość filmowania.
    Jak Wasze odczucia?

EDIT
    No i jeszcze jedno. Na starej 5-tce, szczególnie z superszerokokątnymi obiektywami zdjęcia powinny być ostrzejsze, właśnie dzięki mniejszemu upakowaniu pikseli. Mylę się?
    Ostatnio edytowane przez KrzysK ; 10-12-2008 o 17:20

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KrzysK Zobacz posta
    Jak Wasze odczucia?
    Typowe Chcesz Mk II, potrzebujesz Mk I.
    Jeśli różnica w cenie nie jest aż tak istotna, to bierz to co chcesz i już!

PS
    W kwestii krajobrazów ufam Akustykowi, a on powiedział, że Mk II "to je ono"!
    EOS - conditio sine Kwanon...

Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Typowe Chcesz Mk II, potrzebujesz Mk I.
    Jeśli różnica w cenie nie jest aż tak istotna, to bierz to co chcesz i już!

PS
    W kwestii krajobrazów ufam Akustykowi, a on powiedział, że Mk II "to je ono"!
    Rozdzielczość + 14 bitów

Strona 17 z 410 PierwszyPierwszy ... 715161718192767117 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów