ale jaką premierę? gdzie? w sklepie Twojego kolegi mieli ją organizować?![]()
50D już dawno po premierze, teraz leży w sklepach
ale jaką premierę? gdzie? w sklepie Twojego kolegi mieli ją organizować?![]()
50D już dawno po premierze, teraz leży w sklepach
6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L
W tym rzecz że nie, canon ma niesamowite opóźnienie w dostawie, w 3miescie nie ma... Canon dostarczył info że dostawy będą dopiero jak sie okazało od konca paź do początku listopada. Paranoja... ;/
www.amphoto.pl
pecunio.digart.pl
Miło posłuchać szczęśliwych posiadaczy Canona 50D![]()
Dla tych, którzy mieli mniej szczęścia i takiego sprzętu nie mają, Fotopolis przewidziało miłą inicjatywę - Canon EOS 50D do indywidualnych testów
Zgłoszenia trwają do 27.10.
Posiadam od tygodnia i bardzo sobie chwalę![]()
5D + grip + 50D + grip + C 70-200IS/2,8L + C 35/1,4L + C85/1,8 + C17-55/2,8 + 580 EX II + 430EX + slikpro330dx
Posiadaczom polecam nowy firmware:
http://web.canon.jp/imaging/eosd/fir.../firmware.html
Z mojego ponad tygodniowego testowania wynika że ISO 3200 w zupełności używalne (ISO 12800 to gadżet nieuzywalny, zdjęcia z tego żadne, jedynie może tak na zasadzie rejestracji, że gdzieś się było i coś się pstryknęło, 6400 też raczej cienko, coś jak 3200 w 30D), menu i wynikające z tego udogodnienia przyciskowe o niebo lepsze niż w 30D, AF chyba też dziebko lepszy, przeprosiłem sie z moją 50 f/1,8 II teraz zyskała jakby drugie życie, ale to chyba dzięki lepszemu AF w korpusie, 30D jakoś nie współpracowało z tym obiektywem najlepiej, telewizorek aż za dobry, trochę nawet przeostrza, w rzeczywistości zdjęcia są trochę mniej ostre, jak na razie jedyny minus to prądożerność, jedynym akumularorkiem zrobiłem raptem ok 100 zdjęć, ale dużo w tym czasie było ustawień, prób itp, więc stąd mała wydajność, ale koledzy też na to narzekali, zresztą nawet porównując parametry techniczne czy 30D czy 40D z 50D widać że ten ostatni więcej zużywa prądu.
Canon EOS 7D MK II + EF 100-400f/4,5-5,6 L IS + EF70-200f/2,8 L IS II + EF 24-105 L IS f/4 + EF-S 10-22f/3,5-4,5 i cały potrzebny zakres pokryty + EF 50 f/1,8 II + EX 580 II + EX 420
W zasadzie zgadzam się z przedmówcą, ale doleję malutką łyżkę dziegciu, w ustawieniach defaultowo jest włączona opcja Auto-Lighting, do czego ma służyć przyznam się nie wiem ( powiedzmy domyślam się po nazwie ), natomiast po jej wyłączeniu szumy spadają znacznie.....
Piotr Talarczyk
1ds III 1d
Akumulatorek Li-Ion osiągnie max. pojemność po kilku ładowaniach, a i z "telewizorka" będziesz rzadziej już korzystać, więc problem sam się rozwiąże.