Strona 81 z 109 PierwszyPierwszy ... 3171798081828391 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 801 do 810 z 1086

Wątek: Canon 50D - już oficjalnie

Dopiero zaczyna Awatar Corehoorn
    Miasto
    Jastrzębie Zdrój

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez justanimage Zobacz posta
    Czy bawiliście się już w kalibrowanie szkieł? (AF micro adjustments)

Jak to wygląda i czy skuteczne jest?
    Mam nadzieje ze wreszcie wszystkie Sigmy, tamrony i takze Canony zaczna wreszcie trafiac w punkt!
    Sprawdzałem na Tamronie 55-200 4-5.6 - obiektyw oczywiście żadna rewelacja bo co można mieć za 150$ jednak po ustawieniu AFm na +6 stał się żyletą przynajmniej w zakresie 55-135 dla f4, przy 5.6 na zakresie 55-80 bajka.

Canon 50mm f1,8 od kumpla dostał +3 AFm i idealnie w cel na f/1,8

Jak trafia z Sigmą 17-70,18-125,24-70 i 50mm będę miał okazję sprawdzić dopiero po świętach. Jednak ciągle nasuwa mi się pytanie czy uda sie skalibrować 80mm FF z sigmy 24-70 haha

------------

Ja kupiłem 2x 50D w Bielsku Białej w Eltkomie. Niestety mają tam aparaty z listy EU więc jak ktoś chce papierową instrukcję PL i samemu oderwać sobie folie z wyświetlacza to nie ma tak :P ale mają na stanie dużo samych body.
    Ostatnio edytowane przez Corehoorn ; 29-10-2008 o 14:56
    portfolio: www.glogowski.net.pl | blog: www.glogowski.net.pl/blog

Pierwszy aparat kupił mi tatuś i był to EOS300 na resztę już zapracowałem sobie sam ...
    350D, 400D, 50D, 5DmkII + dużo szkiełek i połowę mniej lampek

Początki nałogu Awatar piotrek72t
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez justanimage Zobacz posta
    Czy bawiliście się już w kalibrowanie szkieł? (AF micro adjustments)

Jak to wygląda i czy skuteczne jest?
    Mam nadzieje ze wreszcie wszystkie Sigmy, tamrony i takze Canony zaczna wreszcie trafiac w punkt!
    Dzisaj tak z poczęsci z nudów , po drugie bo kolega mnie prosił
    nie będe wstawiał zdjęć na nowo podam więc LINK zdjecia 6, 8
    Piotr Talarczyk
    1ds III 1d

Bywalec Awatar justanimage
    Miasto
    Radom City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrek72t Zobacz posta
    Dzisaj tak z poczęsci z nudów , po drugie bo kolega mnie prosił
    nie będe wstawiał zdjęć na nowo podam więc LINK zdjecia 6, 8

Dzięki za odpowiedzi. Czyli ogólnie mozna powiedzieć, że korekcja AF działa i jest to użyteczna funkcja....
    600D + Tokina 19-35 + T28-75 + C50 1.4 + C70-210

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kupiłem kilka dni temu 50D (sprzedałem 20D) i niestety jestem rozczarowany na 100 ISO szumy na wyższych wartościach jeszcze więcej. Po tych szumach, chcąc dociec szczególów - co się dzieje, oceniałem poszczególne kanały RGB i niestety porażka Canona. Nie jest to sprzęt, który można polecać, nie wiem dlaczego ludzie tak chwalą ten sprzęt. Nie można ufać głupotom na forum, tylko sobie i swoim spostrzeżeniom. testy robiłem 50/1,4 Canona, Tamronem 17-55, Tamronem 28-75, Canonem 100/2,8. Zawiodłem się na tym sprzęcie - 50D. Po tych doznaniach myślałem o 5D MkII, ale z tego co czytałem i oglądałem to Sony 900 zapewne w cuglach pokona 5D MkII. Gdyż nawet nieco wyprzedza profesjonalny sprzęt średni format Hasela nie mówiąc już Mamiji (też średni format). Sądząc wg własnych (subiektywnych) ocen nie warto ufać ocenom jakie prezentują użytkownicy forum. Na własnych pieniądzach sprawdzisz najlepiej, ale to niestety kosztuje. Dylemat Sony 900 czy Mk II sprawdzaj zawsze na własnych doświadczeniach!!!. Żałuję że go kupiłem. Mogłem zostać z 20D - nie jest zły
    Ostatnio edytowane przez Szymański Adam ; 29-10-2008 o 23:01

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szymański Adam Zobacz posta
    Kupiłem kilka dni temu 50D (sprzedałem 20D) i niestety jestem rozczarowany na 100 ISO szumy na wyższych wartościach jeszcze więcej. Po tych szumach, chcąc dociec szczególów - co się dzieje, oceniałem poszczególne kanały RGB i niestety porażka Canona. Nie jest to sprzęt, który można polecać, nie wiem dlaczego ludzie tak chwalą ten sprzęt. Nie można ufać głupotom na forum, tylko sobie i swoim spostrzeżeniom. testy robiłem 50/1,4 Canona, Tamronem 17-55, Tamronem 28-75, Canonem 100/2,8. Zawiodłem się na tym sprzęcie - 50D. Po tych doznaniach myślałem o 5D MkII, ale z tego co czytałem i oglądałem to Sony 900 zapewne w cuglach pokona 5D MkII. Gdyż nawet nieco wyprzedza profesjonalny sprzęt średni format Hasela nie mówiąc już Mamiji (też średni format). Sądząc wg własnych (subiektywnych) ocen nie warto ufać ocenom jakie prezentują użytkownicy forum. Na własnych pieniądzach sprawdzisz najlepiej, ale to niestety kosztuje. Dylemat Sony 900 czy Mk II sprawdzj zawsze na własnych doświadczeniach!!!. Żałuję że go kupiłem. Mogłem zostać z 20D - nie jest zły
    Podsumowując: "nie warto ufać ocenom jakie prezentują użytkownicy forum." Nie bierz tego osobiście ale Twoja opina też się mieści w zakresie tego co zacytowałem :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar szadam
    Miasto
    Polnad - Lębork

Domyślnie

Kupiłem kilka dni temu 50D (sprzedałem 20D) i niestety jestem rozczarowany na 100 ISO szumy na wyższych wartościach jeszcze więcej. Po tych szumach, chcąc dociec szczególów - co się dzieje, oceniałem poszczególne kanały RGB i niestety porażka Canona. Nie jest to sprzęt, który można polecać, nie wiem dlaczego ludzie tak chwalą ten sprzęt. Nie można ufać głupotom na forum, tylko sobie i swoim spostrzeżeniom. testy robiłem 50/1,4 Canona, Tamronem 17-55, Tamronem 28-75, Canonem 100/2,8. Zawiodłem się na tym sprzęcie - 50D. Po tych doznaniach myślałem o 5D MkII, ale z tego co czytałem i oglądałem to Sony 900 zapewne w cuglach pokona 5D MkII. Gdyż nawet nieco wyprzedza profesjonalny sprzęt średni format Hasela nie mówiąc już Mamiji (też średni format). Sądząc wg własnych (subiektywnych) ocen nie warto ufać ocenom jakie prezentują użytkownicy forum. Na własnych pieniądzach sprawdzisz najlepiej, ale to niestety kosztuje. Dylemat Sony 900 czy Mk II sprawdzj zawsze na własnych doświadczeniach!!!. Żałuję że go kupiłem. Mogłem zostać z 20D - nie jest zły
    A skad wiesz ze Sony 900 bije 5D MKII, tez widziales testy i ogladales foty na Forach??

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Kupiłem kilka dni temu 50D i niestety jestem rozczarowany na 100 ISO... testy robiłem 50/1,4 Canona, Canonem 100/2,8. Zawiodłem się na tym sprzęcie - 50D.
    Nie obrażaj sam siebie aka MediaMarkt?, ...

Po tych doznaniach myślałem o 5D MkII, ale z tego co czytałem i oglądałem to Sony 900 zapewne w cuglach pokona 5D MkII.
    Już go pokonało! Ma aż dwie sprzątaczki matrycy wewnątrz plus dodatkową na zewnątrz! Razem trzy sprzątaczki matrycy!!!

Dopiero zaczyna Awatar Corehoorn
    Miasto
    Jastrzębie Zdrój

Domyślnie

Kupiłem kilka dni temu 50D (sprzedałem 20D) i niestety jestem rozczarowany na 100 ISO szumy na wyższych wartościach jeszcze więcej.
    Aż sobie jutro wyjmę 20D i sprawdzę
    portfolio: www.glogowski.net.pl | blog: www.glogowski.net.pl/blog

Pierwszy aparat kupił mi tatuś i był to EOS300 na resztę już zapracowałem sobie sam ...
    350D, 400D, 50D, 5DmkII + dużo szkiełek i połowę mniej lampek

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tak sprawdź koniecznie (dot. Corehoorn) 20D zrobiłem niecałe 20tyś zdjęć przez ok. 3 lata. A 50D tylko kilkaset zdjęć do testów (portrety, krajobrazy, różne obiektywy, różne warunki etc. etc.) W swoich wypowiedziach fakt, że zaprzeczam sam sobie (czytałem i oglądałem foty o Sony 900) nie robiłem sam zdjęć - więc trudno rzetelnie się wypowiedzić. Nikon D3 też mojego 20D zjadł totalnie. Co pełna klatka - to jednak jakość, która zabija APS-C TOTALNIE. Trzeba było mi kupić 5D.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

.........Trzeba było mi kupić 5D.
    Sprzedaj 50D kup 5D - bedzie dobrze

Strona 81 z 109 PierwszyPierwszy ... 3171798081828391 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów