Strona 69 z 109 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 681 do 690 z 1086

Wątek: Canon 50D - już oficjalnie

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiek29 Zobacz posta
    Sample 50D + 500 f/4.0 IS szczególnie wysokie ISO
    http://www.pbase.com/kingfisher/50d
    od ISO 1600 poczawszy powiekszenia 100% wygladaja podle po tej obrobce "ala Nikon", czyli totalnym praniu chroma noise. co nie zmienia sytuacji, ze w rozmiarze odbitkowym czy na ekranowej wgladowce rzedu 1500x1000 to beda super uzyteczne zdjecia.

ogolnie to nie jest zle moim zdaniem
    www albo tez flickr

Bywalec
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta

ogolnie to nie jest zle moim zdaniem
    myślę podobnie ale też nie widzę przewagi nad 40D w "ptasim" temacie.
    pozdrawiam Krzysiek

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

myślę podobnie ale też nie widzę przewagi nad 40D w "ptasim" temacie.
    No tak ale żeby móc mówić o przewadze albo o jej braku to trzeba by mieć te same zdjęcia z 40D, a tam ich nie ma. Przynajmniej ja nie znalazłem.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec

Domyślnie

A ja jestem ciekaw jak wyglądają sRAWy. Czy mają mniejsze szumy niż analogiczne JPGi i pełne RAWy przy wysokich czułościach?

Przydało by się to samo zdjęcie z wysokim ISO w JPG, RAW i sRAW1, sRAW2, żeby zachować ten sam kadr i wyeliminować drżenie rąk proponował bym użyć statywu. Czy Pan 'krzysiek29' mógłby zrobić taki test?

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ISO3200 po odszumieniu to jakaś maskara, jakość jak z komórki, plastelina i kolorowe placki.
    Sample ze 135L na f/4 są nieostre, podczas gdy z 5D na f/2 jest żyletka. To ja pytam, jakiego szkła trzeba żeby zdjęcia były ostre z tej matrycy?

Bywalec
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No tak ale żeby móc mówić o przewadze albo o jej braku to trzeba by mieć te same zdjęcia z 40D, a tam ich nie ma. Przynajmniej ja nie znalazłem.
    Ja wyrażam swoją subiektywną opinię na podstawie jakiejśtam znajomości 40D używanego przy polowniu na ptaki .
    Jeśli ktoś zrobi dokładny test to po tym materiale zaprezentowanym nie spodziewam się zauważalnej przewagi 50D nad 40D wysokim ISO .
    Natomiast ciekaw jestem sraw-ów.
    pozdrawiam Krzysiek

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ja wyrażam swoją subiektywną opinię na podstawie jakiejśtam znajomości 40D używanego przy polowniu na ptaki .
    Jeśli ktoś zrobi dokładny test to po tym materiale zaprezentowanym nie spodziewam się zauważalnej przewagi 50D nad 40D wysokim ISO .
    Natomiast ciekaw jestem sraw-ów.
    Wiesz ja też patrzę na te zdjęcia jako użytkownik 40D i subiektywnie dla mnie jest lepiej niż w 40D. Iso 3200 wygląda mi na cropie podobnie jak z 40D. Co po zmniejszeniu da wyraźną przewagę. Tyle że to jest takie gadanie o niczym, bo wciąż bez punktu odniesienia. Można praktycznie udowodnić każdą tezę. Oczywiście jakość sRawów będzie bardzo interesująca .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 10-10-2008 o 00:54

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Większych bzdur już dawno nie czytałem, nonsens.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Większych bzdur już dawno nie czytałem, nonsens.
    Powiedz to tym, którzy dostają co chwilę ERR 99, tym którym nie działa AF ze szkłami, które wymiatają na innych puszkach czy wreszcie tym, którzy kupili 50D w wersji FW 1.01 a nie nowe 1.02.
    Oczywiście dla ciebie może być to bzdura, dla mnie ktoś nieostrożnie puścił bardzo dokładną informację i wcale bym się nie zdziwił jakby niedługo zostały podjęte ruchy kadrowe w Irvine, CA. Tech-kolo w dobrej wierze powiedział: poczekaj chłopie a drugi - o ironio! - też w dobrej wierze powtórzył na dpreview.

Ku pokrzepieniu serc przyszłych właścicieli 5DII kolo pisze: The 5DmrkII talks to the lense at a slightly lower frequency - to są bardzo dokładne informacje i nie sądzę by miał do nich dostęp WD.

Śmiesznie jest. Jest Canon, jest impreza

Strona 69 z 109 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów