Strona 80 z 109 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 791 do 800 z 1086

Wątek: Canon 50D - już oficjalnie

Dopiero zaczyna Awatar Corehoorn
    Miasto
    Jastrzębie Zdrój

Domyślnie

Ciepły: nie wiem dlaczego piszesz iż prądożerność, z włączonym LV zrobiłem koło 280 zdjęć, i jeszcze trochę akumulatora zostało a robiłem to przy warunkach około 10 stopni. Dalej nie sprawdzałem bo mi łapy wymarzły. Na normalnej pracy wyszło mi około 800 zdjęć. Nie wiem może trafiłeś z kolegami na kiepski akumulator. Ale ekranik jest naprawdę bardzo przyjemny, nareszcie sie Canon obudził.

Co do ISO to faktycznie 3200 jest akceptowalne ale raczej nie zaryzykował bym go np w Kościele. Chyba że faktycznie trafiłbym na naprawdę ciemne miejsce a Ksiądz nie lubiłby 580 :P

i12800 to moze po odszumieniu i pokazaniu w 800x535

Jedynie wkurza mnie trochę fakt że nigdzie nie ma możliwości ustalenie zakresu Autoiso (ISO i min czas do zmiany parametru). Oraz nie ma tego co wprowadzili w 5Dmk2 ale liczę że wraz z nowym firmware pow. 1.0.3 dadzą czyli dokładna informacja o stantie baterii (po ilości trzaśniętych zdjęć np jak to jest w Nikonie d300)

Na razie sprawdzałem go tylko Canonem 16-35 oraz z Sigma 70-300 i naprawdę bardzo fajnie się sprawuje zobaczę jeszcze jak AF będzie działał z moją 50mm ale to dopiero jak wróci z 350d z żytniej (o ile wróci)

Dopiero zaczyna Awatar Ciepły
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pisałem o prądożerności bo akurat używałem sprawdzonego akumulatorka, który w 30D potrafił do 900 zdjęć wytrzymać, a tutaj zdecydowanie mniej, ale tak jak pisałem dużo energii poszło na rozpoznanie sprzętu, początkowe testy, sprawdzenia, częste włączanie monitorka, LV itp. Aczkolwiek porównując parametry czysto techniczne w instrukcji obsługi jasno wynika że na tych samych akumulatorach 50D robi mniej zdjęć niż 40D czy 30D. Zobaczymy jak będzie dalej, najwyżej dokupię 4 akumulator to akurat żaden problem, ważne żeby zdjęcia dobre wychodziły, a takie są
    Canon EOS 7D MK II + EF 100-400f/4,5-5,6 L IS + EF70-200f/2,8 L IS II + EF 24-105 L IS f/4 + EF-S 10-22f/3,5-4,5 i cały potrzebny zakres pokryty + EF 50 f/1,8 II + EX 580 II + EX 420

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

W niedziele zrobilem ok 1 tysiaca zdjec i bateria jeszcze byla w dobrym stanie (caly czas servo). Dlatego nie kupilem jeszcze drugiej baterii do gripa, bo po co

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrus Zobacz posta
    W niedziele zrobilem ok 1 tysiaca zdjec i bateria jeszcze byla w dobrym stanie (caly czas servo). Dlatego nie kupilem jeszcze drugiej baterii do gripa, bo po co
    Ja mam machnięte 1200zdjęc na dwóch zamiennikach w gripie i jeszcze hula więc nie jest źle
    C 50D + C 10-22+ C 50 f1.8+ T 24-75 f2.8 + S 70-300+ C 580 EX II

Bywalec Awatar justanimage
    Miasto
    Radom City

Domyślnie

Czy bawiliście się już w kalibrowanie szkieł? (AF micro adjustments)

Jak to wygląda i czy skuteczne jest?
    Mam nadzieje ze wreszcie wszystkie Sigmy, tamrony i takze Canony zaczna wreszcie trafiac w punkt!
    600D + Tokina 19-35 + T28-75 + C50 1.4 + C70-210

Dopiero zaczyna Awatar Pecek

Domyślnie

A ja dorzuce swoje, że w 3mieście puchy nadal nie ma, canon juz 3 tydzien nie dostarcza aparatów. Są co prawda na zamówienie w kilku miejscach, ale tylko z Niemiec jak narazie... Szkoda słów !
    www.amphoto.pl
    pecunio.digart.pl

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pecek Zobacz posta
    A ja dorzuce swoje, że w 3mieście puchy nadal nie ma, canon juz 3 tydzien nie dostarcza aparatów. Są co prawda na zamówienie w kilku miejscach, ale tylko z Niemiec jak narazie... Szkoda słów !
    Tak samo w moim mieście. EU wszystko pcha na Niemcy a PL resztki, które dostanie w markety.
    Kolejna arogancja ze strony cmos-zilli...

Coś już napisał Awatar szadam
    Miasto
    Polnad - Lębork

Domyślnie

Pecek - a kiedy zamaiwiales i gdzie, bo ja tez czekam na realizacje zlecenia, fakkt ze dopiero tydzien

Dopiero zaczyna Awatar Pecek

Domyślnie

Zamówiłem w Balcie, mam tam znajomego, mówi że canon twierdzi że aparaty wysłali 3 tygodnie temu z magazynów canon polska. Ciekawe, jakieś widmowe te aparaty Np. w saturnie można dostac 50d, ale body nie ma szans... A po co komu tragiczne 17-85 ...
    www.amphoto.pl
    pecunio.digart.pl

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Zamówiłem w Balcie, mam tam znajomego, mówi że canon twierdzi że aparaty wysłali 3 tygodnie temu z magazynów canon polska.

Stare, ale jak widać nadal chodzi.

Strona 80 z 109 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów