Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    No tak, trochę za dużo dzisiaj mam na głowie... D800 wg tego co pisze w linku dpreview może być w tej samej cenie lub droższy nie tańszy od D700.
    Może być również tak, że z chwilą wyjścia Sony za $2000 (nie wierzę, że Canon będzie pierwszy) obniżą D700 do $2000 a D800 przyjmie price tag $3300 konkurując z Canonem ileśtam (nie jeden) ...
    Gietrzy to jest bzdura na resorach IMHO. Przecież kiedyś muszą odrobić D700, a informacje z różnych źródeł wskazują że gigantem sprzedaży ta puszka nie jest. No chyba że firma chce popełnić zbiorowe sepuku wypuszczając puszki konkurujące z własnymi produkatami.

Przy czym Krzysztof z KKM (on raczej wie, nie przewiduje) dawał przy jakiejś okazji do zrozumienia, że te 2000$ za A900 to bajki 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Przy czym Krzysztof z KKM (on raczej wie, nie przewiduje) dawał przy jakiejś okazji do zrozumienia, że te 2000$ za A900 to bajki 8).
    A900 tak, A800 -> PMA 2009 niekoniecznie.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

70-200/2.8 VR??? Przeca to ideał bijący na głowę wszystko co tylko istnieje w tym zakresie na tej planecie . Co tu jeszcze poprawiać?
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 04-09-2008 o 01:22
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

winietę (a jest wiele mniejsza niż innym obiektwie ;-) ) i jakoś mi na zdjęciach się nie pokazuje. Nie wiem dlaczego. Oraz VR.
    Ja tego szkła nie wymieniam, on jest lepszy od stałki 85/1.4.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    winietę (a jest wiele mniejsza niż innym obiektwie ;-) ) i jakoś mi na zdjęciach się nie pokazuje. Nie wiem dlaczego. Oraz VR.
    Ja tego szkła nie wymieniam, on jest lepszy od stałki 85/1.4.
    jest doskonały, ale na DX. na FF, przypiety do D3 dostał ostro po dupsku od mojego tandemu 5d + 70-200/2.8, a badałem własnoręcznie.

winietuje potwornie, choć w mniej rozkoszny sposó niż 35L co jednak dla mnie wadą nie jest.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    jest doskonały, ale na DX. na FF, przypiety do D3 dostał ostro po dupsku od mojego tandemu 5d + 70-200/2.8, a badałem własnoręcznie. winietuje potwornie, choć w mniej rozkoszny sposó niż 35L co jednak dla mnie wadą nie jest.
    No to cieszę się że to napisałeś teraz to już na pewno najpierw solidne 24'' padną w oczekiwaniu na 70-200/2.8 VR II
    (korpus + kit-zoom + krótki tele-zoom + flesz) + (korpus + szeroki-zoom + kit-zoom) + (statyw + monopod) + (błyskograty 2x0.5KW + pudełka + antenki) + (plecak + torby: duża i mała) + 28Gb CF + laptok
    => www.MysiaPercTeam.tk | www.Kanu.pl | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | Blog (niekoniecznie) ślubny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    jest doskonały, ale na DX. na FF, przypiety do D3 dostał ostro po dupsku od mojego tandemu 5d + 70-200/2.8, a badałem własnoręcznie.

winietuje potwornie, choć w mniej rozkoszny sposó niż 35L co jednak dla mnie wadą nie jest.
    nie wiem jak pracuje canonowski zoom. Ja używałem 70-200 na D700 i D3, więc na FX, a na DX używam go na co dzień. Nie winietuje potwornie, mniej niz twoja ulubiona 35, za to faktycznie minimalnie bardziej niż canonowski 70-200, który to bynajmniej sporej winiety tez nie jest poozbawiony. Za to ma (także minimalnie) lepszą rozdzielczość i nie mam pojęcia o jakim dostawaniu po dupsku piszesz. Wczoraj robiąc zdjęcia kalendarz na przysłonie 5,6 (musiałem użyć takiej bo błyskałem i musiałem miec 1/250s) w ogniskowych okołoportretowych odpiąłem z body 85/1.4 i założyłem tego zooma. Przy pracy pod światło daje lepszy kontrast i z nim pewniej się zachowuje AF niż ze śrubokrętem.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 04-09-2008 o 09:55
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów