Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...
Słowem HoyoPentax nabiera rozpędu...robi się ciekawie.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
645D to już zdaje się od jakiegoś czasu pokazują i tu dalej jest to upcoming product. "Market launch schedule to be announced at a later date."
Bez żartów, albo pokazują realny sprzęt albo na drzewo...
Nawet 31.5 mpix na matrycy Kodaka jest "tentative" - jak dla mnie to zawracają ludziom głowę...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Zobaczymy ile będą kosztować... Ale zoom wygląda interesująco...
Ostatnio edytowane przez Krzychu ; 25-02-2007 o 13:06 Powód: Automerged Doublepost
Pentax pracuje ostatnio intensywnie nad bardzo ciekawymi szkłami.
tylko pozazdrościć pentaxiarzom
Zobaczymy, w końcu zmiana systemu to nie jest sprawa niemożliwa - prawda??
SdoubleU
---------------------------
Canon :-D
Gietrzy tylko że problem polega na tym że Pentax nie ma odpowiednika 30D. Dla niektórych 5kl/s + duży bufor, niskoszumiąca matryca to są ważne rzeczy. Także jeszcze w przypdaku 400D dla amatora to może choć tutaj odpowiedniki pentaxowe też nie wypadają imponująco. Widać wyraźnie że system się rozwija.
Moje zdanie jest takie że canon wbrew pozorom ma swoja niszę w segmencie amatorskim. Natomiast Pentax zacznie coraz bardziej podgryzać Nikona. Po za tym jeśli ktoś planuje poważniejszy mariaż z fotografią to system Canona czy Nikona daje mu póki co o hektary większe możliwości rozwoju.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Nie no oczywiście myślałem o tych co NIE potrzebują 5 kl/s. Dla tych co potrzebują sprawa jest jasna.
Chodzi o IS w body. Kupujesz (lub wyciągasz z piwnicy) stare, jasne, szkła MF za przysłowiowe "dwie dyszki" i wtedy cenowo to nawet C50/1.8 zwala z nóg
Głownym architektem statystyk sprzedaży obu marek jest (chyba) Sony?
Ktoś, kto kupuje 400D lub D40 czy K10D to nic nie planuje.
Właśnie obejrzał reklamę jak dzieciaki latają po domu - jak u niego - i zobaczył, że można mieć aparat szybszy niż - posiadany już kompakt - za coraz mniejszą kasę.
Co nie zmienia faktu że dobrze, że system się rozwija.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner