FF, 9 kl/s, perfekcyjny AF i uszczelnienia... wg mnie, to nastepca 5D nie powalczy, a Mark III bedzie musial szybko przejsc porzadne zmiany jak chocby 12 megapixeli, bo z tymi dziesiecioma, to sie chlopaki nie popisali.
Jak nie "powalczy", wystarczy, że będzie kosztować 50% tego co D3, a będzie.
Pozdrawiam, Tomek
Canon LS-120PC II
W sensie, D3 na razie kosztuje ok. 16 KPLN, zejdzie pewnie do 14 tys. 5D kosztuje już ok. 7 KPLN, następca pewnie wyrówna do tego.
D3 nie będzie walczył (wprost) z 5D tylko 1D(ynkami). Jeśli Nikon wypuści FF w body ~D300, to taki aparat będzie "walczył" z 5D (lub następcą).
Pozdrawiam, Tomek
Canon LS-120PC II
Teoretycznie tak, tylko wielu przeskoczylo na jedynke, bo piatka za malo daje w fotoreporterce a z drugiej strony jedynce brakuje duzo do wiekszych formatow i FF. A to caly czas jest kompromis. A tu D3, ktory praktycznie do wszystkiego ;-)
Nie no, nie mówię, że złytylko nie moja klasa cenowa
![]()
Pozdrawiam, Tomek
Canon LS-120PC II
No właśnie - przecież Canon ma kilka lat (zakładając zupełnie bezpiecznie, że ich nie przespał) przewagi w R&D i spokojnie może zejść z cenami (własna fabryka matryc CMOS), a jeśli nawet nie ma czegoś w zanadrzu, to może próbować zyskać znów kilka(?) lat grając w nowych modelach "ficzerami" (np. MLU dla Akustyka).
EOS - conditio sine Kwanon...
I do niczego.
W canonnie jak chcesz mieć super jakość obrazu to bierzesz 1Ds. Jak ma być szybko to 1D. Nie sądzę też żeby do 1D mkIIIn mieli dać 12 mpx - po jakiego grzyba w reporterskiej puszce tyle mpx? Przy czym nowy Ds jest już bardzo uniwersalnym body. A jego cena przy obecnym kursie dolara nie jest jakaś zastraszająca.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Jakie to wszystko ma znaczenie, czy czlowiek X wezmie Canona, Nikona czy Sranona i zrobi zdjecie?!?!?!?!?!?
Wazne, czy zdjecie bedzie fajne!
Jakie to ma znaczenie, czy Canon sprzeda tych 20 aparatow wiecej, czy tez Nikon, wazne, ze jest sporo aparatow, szkiel, lamp itp. i mozna sobie kupic co komu pasuje i robic zdjecia!
Ilu z Was ma akcje Canona / Nikona, zeby taki tasiemiec walic? :-P