Strona 92 z 332 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142192 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 911 do 920 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    z takim twierdzeniem, to bym poczekał. zdjęcia z D3 z testu fotopolis (ślubne) to jakaś masakra. W sieci jest sporo zdjęćz d3, które są świetne, ale jest też sporo fotek, które można lepiej zrobić kompaktem.

poczekamy, zobaczymy.
    Pisałem o jakości zdjęć a nie o umiejętnościach fotogtafa.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

FF, 9 kl/s, perfekcyjny AF i uszczelnienia... wg mnie, to nastepca 5D nie powalczy, a Mark III bedzie musial szybko przejsc porzadne zmiany jak chocby 12 megapixeli, bo z tymi dziesiecioma, to sie chlopaki nie popisali.

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Jak nie "powalczy", wystarczy, że będzie kosztować 50% tego co D3, a będzie.
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tmaciak Zobacz posta
    Jak nie "powalczy", wystarczy, że będzie kosztować 50% tego co D3, a będzie.
    Bez przesady - nie zblizy sie do poziomu 40D. A Moze czas na dwa rodzaje DeeSów? ;-)

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

W sensie, D3 na razie kosztuje ok. 16 KPLN, zejdzie pewnie do 14 tys. 5D kosztuje już ok. 7 KPLN, następca pewnie wyrówna do tego.

D3 nie będzie walczył (wprost) z 5D tylko 1D(ynkami). Jeśli Nikon wypuści FF w body ~D300, to taki aparat będzie "walczył" z 5D (lub następcą).
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Teoretycznie tak, tylko wielu przeskoczylo na jedynke, bo piatka za malo daje w fotoreporterce a z drugiej strony jedynce brakuje duzo do wiekszych formatow i FF. A to caly czas jest kompromis. A tu D3, ktory praktycznie do wszystkiego ;-)

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Nie no, nie mówię, że zły tylko nie moja klasa cenowa
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No właśnie - przecież Canon ma kilka lat (zakładając zupełnie bezpiecznie, że ich nie przespał) przewagi w R&D i spokojnie może zejść z cenami (własna fabryka matryc CMOS), a jeśli nawet nie ma czegoś w zanadrzu, to może próbować zyskać znów kilka(?) lat grając w nowych modelach "ficzerami" (np. MLU dla Akustyka).
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Teoretycznie tak, tylko wielu przeskoczylo na jedynke, bo piatka za malo daje w fotoreporterce a z drugiej strony jedynce brakuje duzo do wiekszych formatow i FF. A to caly czas jest kompromis. A tu D3, ktory praktycznie do wszystkiego ;-)
    I do niczego .

W canonnie jak chcesz mieć super jakość obrazu to bierzesz 1Ds. Jak ma być szybko to 1D. Nie sądzę też żeby do 1D mkIIIn mieli dać 12 mpx - po jakiego grzyba w reporterskiej puszce tyle mpx? Przy czym nowy Ds jest już bardzo uniwersalnym body. A jego cena przy obecnym kursie dolara nie jest jakaś zastraszająca.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany

Domyślnie

Jakie to wszystko ma znaczenie, czy czlowiek X wezmie Canona, Nikona czy Sranona i zrobi zdjecie?!?!?!?!?!?

Wazne, czy zdjecie bedzie fajne!

Jakie to ma znaczenie, czy Canon sprzeda tych 20 aparatow wiecej, czy tez Nikon, wazne, ze jest sporo aparatow, szkiel, lamp itp. i mozna sobie kupic co komu pasuje i robic zdjecia!

Ilu z Was ma akcje Canona / Nikona, zeby taki tasiemiec walic? :-P

Strona 92 z 332 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142192 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów