Strona 194 z 332 PierwszyPierwszy ... 94144184192193194195196204244294 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 931 do 1 940 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    .. Opinie o rzekomej boskości nikkora wzięły się głównie stąd, że "taka panuje opinia" 8). I nie twierdzę tu, że któreś jest lepsze, a któreś gorsze.
    No właśnie - ja nie moge przyrównywac (poza czytaniem MTF) zooma N i C, ale mogę przyrównywać N 70-200 i 85/1.4. To ostatnie szkło jest uważane za fantastyczne, a ja jeszcze wyżej cenię zooma 70-200, co powinno co nieco mówić o tym, jak dobry to obiektyw. A większość pewnie wyżej ceni 85/1.4 (pewnie za obraz na 1.4 :smile: )
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 04-09-2008 o 13:52
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    No właśnie - ja nie moge przyrównywac (poza czytaniem MTF) zooma N i C
    ja zaś to zrobiłem własnoręcznie ;-)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No właśnie - ja nie moge przyrównywac (poza czytaniem MTF) zooma N i C, ale mogę przyrównywać N 70-200 i 85/1.4. To ostatnie szkło jest uważane za fantastyczne, a ja jeszcze wyżej cenię zooma 70-200, co powinno co nieco mówić o tym, jak dobry to obiektyw. A większość pewnie wyżej ceni 85/1.4 (pewnie za obraz na 1.4 :smile: )
    Jacku tyle że wykresy MTF (jeszcze na różnych matrycach) tak na prawdę niewiele mówią o jakości szkła. Głównie pokazują jak dane szkło pracuje na danym body. Jak sam wiesz liczy się sporo czynników, które są albo trudno mierzalne albo w ogóle - kolor, kontrast, plastyka. 35L jest tego najlepszym przykładem - szkło ma w testach niemal same wady , a produkuje obrazki z tym "czymś" co dla niektórych powoduje "drżenie powiek" .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    .. a produkuje obrazki z tym "czymś" co dla niektórych powoduje "drżenie powiek" .
    no widzicie, a tak się nabijacie z duszy nikona. Jest coś niemierzalnego? Jest? Chyba nie.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

no widzicie, a tak się nabijacie z duszy nikona. Jest coś niemierzalnego? Jest? Chyba nie.
    mierzalne, mierzalne... tylko jeszcze trwaja prace nad odpowiednia miara...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

K_RED_KA
    Guest

Domyślnie

na zdjęciu jest D3. Nie sądze żeby nikon tak wcześnie wypuścił następce a swoją drogą coś mi oznaczenie nie pasuje. wydaje mi się że nie będzie to D4 tylko studyjna odmiana D3. Może D3x

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Co jest na zdjęciu to nie wiemy. D3x ma być D3 z inną matrycą. Ja nie potrafię tego stwierdzić patrząc na tylną ściankę.

Przy okazji: być może te ogłoszenia Nikona na luty to coś zupełnie nowego i innego niż D3x. Oby, bo chciałbym sensownej konkurencji z Dsem i obniżenia cen ogólnie.

http://www.photographybay.com/2008/0...mat/#more-2223
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Oby, bo chciałbym sensownej konkurencji z Dsem i obniżenia cen ogólnie.
    Nie sadze, zeby wypuszczenie konkurencyjnego deesa przez Nikona zapoczatkowalo spadek cen wysokiej polki. Wg mnie, jesli Nikon wypusci konkurencje, to tez da cene rzedu 20K pln tylko bedzie sie przescigac w specyfikacji.
    Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 05-09-2008 o 11:20

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Co jest na zdjęciu to nie wiemy. D3x ma być D3 z inną matrycą. Ja nie potrafię tego stwierdzić patrząc na tylną ściankę.

Przy okazji: być może te ogłoszenia Nikona na luty to coś zupełnie nowego i innego niż D3x. Oby, bo chciałbym sensownej konkurencji z Dsem i obniżenia cen ogólnie.

http://www.photographybay.com/2008/0...mat/#more-2223

wg mnie ten nowy format to pełna klatka w kwadracie 36x36.

Strona 194 z 332 PierwszyPierwszy ... 94144184192193194195196204244294 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów