Strona 189 z 332 PierwszyPierwszy ... 89139179187188189190191199239289 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 881 do 1 890 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Myślę, że jednak więcej chętnych będzie chciało zmienić podstarzałą (według obecnych "standartów") D80 na D90, niż praktycznie nową 40D na 50D (a przynajmniej łatwiej im będzie to sobie uzasadnić )
    To zupełnie zrozumiałe, bo Canon w tym samym czasie wypuścił więcej puszek w tym segmencie. Myślę, że spora część użytkowników 30D/20D czekała na bardziej innowacyjny model niż 40D, więc teraz to właśnie oni będą zmieniać swoje body na 50D.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    To zupełnie zrozumiałe, bo Canon w tym samym czasie wypuścił więcej puszek w tym segmencie. Myślę, że spora część użytkowników 30D/20D czekała na bardziej innowacyjny model niż 40D, więc teraz to właśnie oni będą zmieniać swoje body na 50D.
    inna strona medalu jest taka, ze z perspektywy posiadacza 30D, ktorego nie podnieca AF i fps-y, takie 50D w obecnej cenie to jest ziew, ten aparat definitywnie przekonuje mnie, ze nie bede brnal w xxD tylko w 5D lub jego nastepce. i nie mam watpliwosci, ze to rowniez jest czesc strategii Canona - wypuscic na nizszej polce kupowatego nastepce, ktorzy "zacheci" do wyzszej polki...
    www albo tez flickr

Zablokowany

Domyślnie

Ja 50D na pewno nie kupie, nie wnosi dla mnie nic wartosciowego.

Juz raczej 40D nabede - jest tani teraz - a wartosciowe sa dla mnie pamieci C1-3.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc24 Zobacz posta
    PS. Zajrzyj na fotopolis. Czy kogos interesuje 50D? Tylko D90!
    Nikon interesuje sie polskimi rynkiem, hojny jest - fotopolis to wrecz siedzi im w kieszeni(via testy z kosmosu). Nie to co canon, ten ma wszystko w pupie, nawet z najwiekszym polskim forum wspolpracowac im sie nie chce

D90 marketingowo jest sporo mocniejsze i przez te filmy bedzie to hit entry level. I cale szczescie - canon niech plonie

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    inna strona medalu jest taka, ze z perspektywy posiadacza 30D, ktorego nie podnieca AF i fps-y, takie 50D w obecnej cenie to jest ziew, ten aparat definitywnie przekonuje mnie, ze nie bede brnal w xxD tylko w 5D lub jego nastepce. i nie mam watpliwosci, ze to rowniez jest czesc strategii Canona - wypuscic na nizszej polce kupowatego nastepce, ktorzy "zacheci" do wyzszej polki...
    Problem ze sprzedażą 50D będzie polegał chyba na tym, że Canon nam taniego FF-a zafundował.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    Problem ze sprzedażą 50D będzie polegał chyba na tym, że Canon nam taniego FF-a zafundował.
    ten problem akurat jest do rozwiazania. metoda brutalna, pochodzaca od batuiszki Jozefa: nie ma aparatu, nie ma problemu

wypuszczasz nowe 5D w wyzszej cenie i konczysz dostawy starego 5D. i problem za malej roznicy w cenie znika
    www albo tez flickr

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    nawet z najwiekszym polskim forum wspolpracowac im sie nie chce
    Mowisz o naszym tu? Biorac pod uwage stosunki tu czesto panujace, to sie nie dziwie.

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ...
    wypuszczasz nowe 5D w wyzszej cenie i konczysz dostawy starego 5D. i problem za malej roznicy w cenie znika
    to akurat byłoby całkiem miłe posunięcie - pozwoliłoby ustabilizować ceny używanych 5D; przy założeniu, że cena następcy będzie porównywalna z d700 - popyt na używanego poprzednika nie osłabnie.
    Inna opcja - to już wzmiankowany podział na 2 linie FF - budżetową 5dmkII i premium 3D (z uszczelnieniami a la jedynki, etc.)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adalbert Zobacz posta
    to akurat byłoby całkiem miłe posunięcie - pozwoliłoby ustabilizować ceny używanych 5D; przy założeniu, że cena następcy będzie porównywalna z d700 - popyt na używanego poprzednika nie osłabnie.
    tak, ale to dobre wiesci tylko dla tych, ktorzy chca sprzedac stare 5D
    www albo tez flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    ..A miał być FF dla mas od Nikona..
    ja nie słyszałem o takim body, choć każdy by je widział chętnie w swoim systemie. Nawet jestem zdziwiony szybkim wypuszczeniem D700, mogli dłużej zarabiac kasę na D3, nie tworzac sobie wewnętrznej konkurencji. Były ploty, że będzie D900, ale to miał być ten 24 MPx, który podobno może być w wersji bez zintegrowanego gripa, stąd taka cyferka. Ale to nie byłby FF dla mas, wręcz przeciwnie, ta matryca będzie zapewne droższa.
    My z kolei :-) spodziewamy się następy 5D w wersji dla mas, to by było dobre posunięcie ze strony canona. D700 zatrzymuje sporo ludzi u nikona, tych co chcą FF, bo piatka ma swoje lata i "niedzisiejszą" funkcjonalność. Większość ludzi nie jest obojętna na bajery i choćby one nic nie wnosiły do obrazka to kupi to, co nowsze, ma duże LCD, LV, strzepywarkę :-) itd

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    E tam... obok będzie leżało 50D i krzyczało: "to mnie weź, ja mam 15mpix, tyle nawet kompakty nie mają". Jeszcze dalej będzie leżała karteczka z napisem 5D mkII i krzyczała: "nie słuchaj tych obok co gadają, to mnie weź, jeszcze mnie nie ma ale już wszyscy wiedzą że to ja jestem najlepszy"

Tak na rozluźnienie tematu...
    na rozlużnienie:-) - pomiędzy nimi będzie leżał D90 z napisem "złoty środek"
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 28-08-2008 o 14:28
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Strona 189 z 332 PierwszyPierwszy ... 89139179187188189190191199239289 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów