Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Mam nadzieję, że Nikon jednak wypuści te szkła i D3x i powalczy. D90 jak dla mnie przynajmniej to jakieś nieporozumienie. Poza oskubaną matrycą z D300 i pozbawionym funkcjonalności trybem filmików ten aparat nie oferuje nic nowego. No chyba że będzie bardzo tani. A miał być FF dla mas od Nikona..
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Mam nadzieję, że Nikon jednak wypuści te szkła i D3x i powalczy. D90 jak dla mnie przynajmniej to jakieś nieporozumienie. Poza oskubaną matrycą z D300 i pozbawionym funkcjonalności trybem filmików ten aparat nie oferuje nic nowego. No chyba że będzie bardzo tani. A miał być FF dla mas od Nikona..
    e tam... upraszczanie. to jest D80 ze znacznie poprawiona matryca i niewiele tylko wyzsza cena. ktore na polce w MM bedzie krzyczalo "wez mnie, umiem krecic filmiki", na co przecietny Kowalski zareaguje drzeniem kolan.

pod wzgledem technologicznym to jest ziew, ale na tej polce cenowej osiagniecia technologii sa epsilonowego znaczenia w stosunku do marketingu
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    e tam... upraszczanie. to jest D80 ze znacznie poprawiona matryca i niewiele tylko wyzsza cena. ktore na polce w MM bedzie krzyczalo "wez mnie, umiem krecic filmiki", na co przecietny Kowalski zareaguje drzeniem kolan.
    E tam... obok będzie leżało 50D i krzyczało: "to mnie weź, ja mam 15mpix, tyle nawet kompakty nie mają". Jeszcze dalej będzie leżała karteczka z napisem 5D mkII i krzyczała: "nie słuchaj tych obok co gadają, to mnie weź, jeszcze mnie nie ma ale już wszyscy wiedzą że to ja jestem najlepszy"

Tak na rozluźnienie tematu...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    E tam... obok będzie leżało 50D i krzyczało: "to mnie weź, ja mam 15mpix, tyle nawet kompakty nie mają". Jeszcze dalej będzie leżała karteczka z napisem 5D mkII i krzyczała: "nie słuchaj tych obok co gadają, to mnie weź, jeszcze mnie nie ma ale już wszyscy wiedzą że to ja jestem najlepszy"

Tak na rozluźnienie tematu...
    nie no... nie twierdze ze nie. kazde z tych body ma jakis sens i jest pozycjonowane w pewnej grupie cenowej i na pewien rynkowy "target". tak ze ani to D90 ani 50D nie sa glupie.

a ze oba sa poodgrzewanymi kotletami, ktore z punktu widzenia uzytkownikow odpowiednio D80 i 40D nie sa nadmiernie sexy...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a ze oba sa poodgrzewanymi kotletami, ktore z punktu widzenia uzytkownikow odpowiednio D80 i 40D nie sa nadmiernie sexy...
    Myślę, że jednak więcej chętnych będzie chciało zmienić podstarzałą (według obecnych "standartów") D80 na D90, niż praktycznie nową 40D na 50D (a przynajmniej łatwiej im będzie to sobie uzasadnić )
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Myślę, że jednak więcej chętnych będzie chciało zmienić podstarzałą (według obecnych "standartów") D80 na D90, niż praktycznie nową 40D na 50D (a przynajmniej łatwiej im będzie to sobie uzasadnić )
    To zupełnie zrozumiałe, bo Canon w tym samym czasie wypuścił więcej puszek w tym segmencie. Myślę, że spora część użytkowników 30D/20D czekała na bardziej innowacyjny model niż 40D, więc teraz to właśnie oni będą zmieniać swoje body na 50D.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    To zupełnie zrozumiałe, bo Canon w tym samym czasie wypuścił więcej puszek w tym segmencie. Myślę, że spora część użytkowników 30D/20D czekała na bardziej innowacyjny model niż 40D, więc teraz to właśnie oni będą zmieniać swoje body na 50D.
    inna strona medalu jest taka, ze z perspektywy posiadacza 30D, ktorego nie podnieca AF i fps-y, takie 50D w obecnej cenie to jest ziew, ten aparat definitywnie przekonuje mnie, ze nie bede brnal w xxD tylko w 5D lub jego nastepce. i nie mam watpliwosci, ze to rowniez jest czesc strategii Canona - wypuscic na nizszej polce kupowatego nastepce, ktorzy "zacheci" do wyzszej polki...
    www albo tez flickr

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    Myślę, że jesteś niestety w błędzie. Mam 30D i jeśli będę zmieniał to na 5D - bo cena obecnie niewiele pewnie wyższa od 50D - to po pierwsze.

po drugie wracając do tematu nikona i D90 to moim zdaniem możliwość kręcenia filmików (chociażby była w praktyce prawie bezużyteczna) to jest taki chwyt marketingowy na nowych userów, dla których jest to dopiero początek przygody z lusterkiem, że canon 50D jeśli chodzi o ilość sprzedanych sztuk nie będzie miał zupełnie do D90 startu.

Dziwi mnie tylko marudzenie niektórych doświadczonych użytkowników tego forum jaki to D90 jest mało innowacyjny. I co z tego, skoro ma jedną nowinkę jakże istotną dla przeciętnego Kowalskiego, który nie ma całego worka słoików z napisem canon lub nie szuka zapasowego body.

Ktoś tam wcześniej pisał o 4% zmniejszeniu się przewagi canona nad nikonem. Jeśli canon nie odpowie we wrześniu myślę, że ta różnica może się tym razem zmienić o 2 cyfrową wartość procentową.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Zdziwisz sie. Bedzie jak z D40 - prosty aparacik, bez rewelacji, a spowodowal gwaltowny skok sprzedazy i przegonienie Canona w sprzedazy dslr (bylo o tym na forum, ze zrodlami).

PS. Zajrzyj na fotopolis. Czy kogos interesuje 50D? Tylko D90!

PS. Nawet dla Ziutkow sa juz artykuly: http://www.fkn.pl/1,460,1814368,1,wiadomosc.html - link z Wirtualnej Polski i Onet
    Ostatnio edytowane przez mc24 ; 28-08-2008 o 10:48

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc24 Zobacz posta
    PS. Zajrzyj na fotopolis. Czy kogos interesuje 50D? Tylko D90!
    Nikon interesuje sie polskimi rynkiem, hojny jest - fotopolis to wrecz siedzi im w kieszeni(via testy z kosmosu). Nie to co canon, ten ma wszystko w pupie, nawet z najwiekszym polskim forum wspolpracowac im sie nie chce

D90 marketingowo jest sporo mocniejsze i przez te filmy bedzie to hit entry level. I cale szczescie - canon niech plonie

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów