Taaak, nagrywa! I ma XXX megapikseli - wooooow![]()
Taaak, nagrywa! I ma XXX megapikseli - wooooow![]()
puszka, szkieŁko i błyskotka
Nowa piątka - zobacz wątek "Co dalej?" albo rzuć okiem na jego krótszą wersję: http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=29105011![]()
EOS - conditio sine Kwanon...
Mam nadzieję, że Nikon jednak wypuści te szkła i D3x i powalczy. D90 jak dla mnie przynajmniej to jakieś nieporozumienie. Poza oskubaną matrycą z D300 i pozbawionym funkcjonalności trybem filmików ten aparat nie oferuje nic nowego. No chyba że będzie bardzo tani. A miał być FF dla mas od Nikona..
e tam... upraszczanie. to jest D80 ze znacznie poprawiona matryca i niewiele tylko wyzsza cena. ktore na polce w MM bedzie krzyczalo "wez mnie, umiem krecic filmiki", na co przecietny Kowalski zareaguje drzeniem kolan.
pod wzgledem technologicznym to jest ziew, ale na tej polce cenowej osiagniecia technologii sa epsilonowego znaczenia w stosunku do marketingu![]()
E tam... obok będzie leżało 50D i krzyczało: "to mnie weź, ja mam 15mpix, tyle nawet kompakty nie mają". Jeszcze dalej będzie leżała karteczka z napisem 5D mkII i krzyczała: "nie słuchaj tych obok co gadają, to mnie weź, jeszcze mnie nie ma ale już wszyscy wiedzą że to ja jestem najlepszy"
Tak na rozluźnienie tematu...![]()
nie no... nie twierdze ze nie. kazde z tych body ma jakis sens i jest pozycjonowane w pewnej grupie cenowej i na pewien rynkowy "target". tak ze ani to D90 ani 50D nie sa glupie.
a ze oba sa poodgrzewanymi kotletami, ktore z punktu widzenia uzytkownikow odpowiednio D80 i 40D nie sa nadmiernie sexy...![]()
Zdziwisz sie. Bedzie jak z D40 - prosty aparacik, bez rewelacji, a spowodowal gwaltowny skok sprzedazy i przegonienie Canona w sprzedazy dslr (bylo o tym na forum, ze zrodlami).
PS. Zajrzyj na fotopolis. Czy kogos interesuje 50D? Tylko D90!
PS. Nawet dla Ziutkow sa juz artykuly: http://www.fkn.pl/1,460,1814368,1,wiadomosc.html - link z Wirtualnej Polski i Onet
Ostatnio edytowane przez mc24 ; 28-08-2008 o 10:48