Pokaż wyniki od 451 do 460 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Widok wątkowy

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    thisgay dystans to ja mam, tym większy że na przykład taki monitor kosztuje więcej niż wyprawa ptasia do Norwegii dla trzech osób, która mnie czeka za dwa tygodnie

Tom01 to nie uczony (choć kto wie ) ale praktyk, zawsze warto go słuchać choćby i nie miało się zamiaru kupować tego co poleca z najwyższej półki.

Mam więc zagwozdkę. NECa dostatecznie mi oszpeciliście Panie Tomaszu i drogi Marcinie. Dwa monitory nie wchodzą w grę. Pozostaje ryzykowny ruch w kwotę powyżej 3500 netto i ce240, bo na cg241 się nie poważę, to dla mnie zbyt zaawansowany sprzęt. Problemem jest tylko to, że ce240 zdaje sie nie ma wyrównywania podświetlenia i ogólnie jest to model oskubany, choć niby pro. A 24" to minimum, mniej nie chcę bo mi ciasno.

Jak to się mówi "jestem skonfundowany" Ale na pewno sam muszę ten problem rozwiązać. Jeszcze raz dziękuję za opinie.

P.S>Marcin, jeśli "kupisz" go ode mnie w razie potrzeby to już go zamawiam
    Niestety, nie ma tak naprawdę idealnych monitorów, dlatego nawet wyprawa w krainę nieco bardziej profesjonalnych paneli to dość frustrująca sprawa, każdy ma swoje wady i zalety, co gorsza zwykle każdy inne. Nie jest wcale takie głupie to, co mówi thisgay - można sobie kupić jakiegoś syfolca za 2tyś i wtedy nawet jego totalnie dupiane podświetlenie nie kłuje w oczy tak, jak minimalna nierówność w sprzęcie za 5-7 tyś.

Pan Tomasz mówi o rzeczach abstrakcyjnych z punktu widzenia posiadacza Belinei, ale niestety - nie mija się z prawdą.

Co do dylematu - CE240 vs CG241 vs 2690WUXi, to dręczył mnie on tak długo, że w końcu się wqrviłem, zostawiłem 214T na paletki, dokupiłem tanie 2190UXi i postanowiłem czekać na dalszy rozwój wypadków.

No bo przecież CE240 też kosztuje kupę kasy, a jednak ten CG241 trochę lepszy, w skali kwoty może jednak dołożyć tego kafla z hakiem, ale z drugiej strony jedno i drugie to pieprzona S-PVA, a w dodatku 2690WUXi tańszy, ale CG241 ma taki jakiś przyjemniejszy kształt gamutu - jakby bliższy ECI, ale gamma się zmienia jak się pokiwa główką, a 2690WUXi jest wygodniejszy, bo duży, ale za jasny, a wogóle to chyba wcale nie chcę szerokogamutowego, bo dystans kolorymetryczny między tonami będzie za duży i ciągłość tonalna będzie kiepska, więc lepiej CE240, ale CE240 nie ma kompensacji i jest S-PVA, a w dodatku też nie jest tani i tak w koło Macieju...

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    P.S>Marcin, jeśli "kupisz" go ode mnie w razie potrzeby to już go zamawiam
    Nie widzę najmniejszego problemu - jeden monitor w prawo czy w lewo nie zrobi mi różnicy
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 21-05-2008 o 10:24

Uprawnienia umieszczania postów