nie no... tak bez bawienia sie w dziecinady...
aparatu jeszcze nie ma, wiec poki co rozmowa jest o przyszlym modelu. nie wiadomo co on tam bedzie mial, poza matryca i stabilizacja.
tak, wiem, ze sa prototypy. ale jesli chcemy mowic o weryfikacji sprzetu na rynku, to on musi byc na polkach sklepowych, nie w folderach albo dostepny na przedplaty albo na kartki
natomiast, na dzien dzisiejszy ja moge bez wiekszego wstydu przyznac sie, ze niedocenilem Sony i ze ta firma mnie mocno zaskoczyla tempem. w swiecie sprzetu fotograficznego DSLR pod ta marka to nowy twor, a mimo to firma mocno walczy i atakuje zaawansowanych uzytkownikow. i nie jest to tylko atak 4 magicznymi literkami, ale czyms co wyglada na solidny, konkurencyjny i nowoczesny produkt.
wypuszczenie wypasionej, profesjonalnej puszki w tak krotkim czasie od wejscia na rynek jest godne podziwu. wiele osob, ze mna wlacznie, spodziewalo sie, ze to potrwa dluzej. a wyglada na to, ze jednak duzo szybciej. z tym ze rezerwuje sobie opinie i ocene trafnosci moich przewidywan do czasu faktycznego pojawienia sie A900. bo poki co, to nie mamy zadnych konkretnych podstaw do dyskusji...
niemniej, oddajac cesarzowi co cesarskie, Sony dalo mocno po garach i pokazalo, ze nie boi sie wejsc z butami na rynek i pokopac po jajcach Canona czy Nikona. patrzac na pewna skostnialosc obecnych "wielkich", mozna sie tylko z tego cieszyc, ze ktos ich zmusi do walki o rynek. a konkurencyjna do 5D pelna klatka to cos, o czym wiele osob moglo tylko marzyc. trzymam kciuki za dalsze premiery Sony i z checia dam sie jeszcze raz przekonac, ze tej firmy nie docenilem.
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6899
Już myślałem że nowe A350 szumi mniej niż mój 5D na ISO3200 a to jednak pomyłka, podlinkowali te same zdjęcia dla ISO400 i 3200 :-)
Poprawny link do 3200 to ten:
no ale to jest tylko wycinek calego zdjecia. majac to na uwadze trza stwierdzic ze szum przy 14 MP i iso 3200 jest calkiem uzyteczny
nie wiem czego oczekujesz pod tym określeniem ale IMHO to nie będzie aparat z poziomu 1D czy D3 - to będzie coś al'a D300 ale z FF
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Kod:Podobnie jak w przypadku opublikowanych wcześniej zdjęć z D60 nie mogliśmy użyć statywu, więc proszę nam wybaczyć, że zdjęcia są poruszone.
Ostatnio edytowane przez tompac ; 02-02-2008 o 19:17 Powód: Automerged Doublepost
nieznacznie upraszczajac, ale D300 + FF = D3, wiec nie rozumiem jaki aparat probujesz zdefiniowac.
moje przypuszczenie jest takie, ze Sony nie wypusci puszki tak gadzeciarskiej jak D3, ale tez strzeli wyzej niz 5D. patrzac na matryce ktora maja, rynkiem do podbicia beda uzytkownicy 5D (studio, krajobraz, produkt). jesli cos takiego masz na mysli, to chyba bym sie wstrzymal z okresleniem "flagship". Sony moze wiecej, tylko na rynek super-drogiego-wypasionego-wypasu musi jeszcze poczekac. z tym ze ja juz nie bede zgadywal ile ani uzywal okreslenia, ze "jeszcze troche"...
aaa... ale lampy blyskowej w tym A300 nie ma?