Strona 33 z 163 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383133 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jak nic nie zrobia to pewnie wyjdzie tak, ze bedzie tani FF w postaci 5D, srednio drogie D3 i Sony, a potem drogi Ds. Wiec moze zrobia 3D i 7D tak jak niektore plotki mowily, bo inaczej Canon bedzie mial pewna dziure na rynku....poczekamy zobaczymy
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    na pewno te 24 Mpix moga byc dla Canona niepokojace, bo to potencjalnie oznacza aparat dla studyjnych i landszafciarzy, gdzie poki co 5D wymiatal.
    24 megapiksele ale 6 fps! To oznacza że nie będzie to ew. aparat tylko do studio i landszaftu...

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

Vitez, to nie oznacza, ze tak szybko beda pracowaly te aparaty. Efektywnosc naswietlania matrycu w 5D jest 6kl/s... A to co mamy to polowa w body.

Zdrowko

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    24 megapiksele ale 6 fps! To oznacza że nie będzie to ew. aparat tylko do studio i landszaftu...
    Niekoniecznie - to matryca CMOS - mogą wyjąć ~11MPx ze środka i +10kl/s będzie osiągalne - oczywiście - jeśli będą chcieli...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Jedno jest pewne. Konkurencja się zagęszcza ale jest ciągle mocno spóźniona w stosunku do naszej cudnej firmy. Tu nie chodzi o odpowiedź Canona w segmencie 5D, bo to zupełnie inny rynek. Po prostu widać z tego, że wiedzieli kiedy dać nowego Ds-a.
    Brawo Sony . Widać że poważnie wzięli się do roboty.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ano, zagęszcza się. Gdzie drwa rąbią... itd. Będą też ofiary. Na pewno stracą trochę użytkownicy, bo prawdopodobnie puszki będą wypuszczane co rok nowe. Z drugiej strony taka konkurencja napędzi postęp i obniży ceny. Ale będą też ofiary większe. Stawiam na Olympusa, który nie będzie w stanie nadążyć, a przy tym nie będzie oferować nic interesującego. Czy dla pozostałych 4, znaczy C, N, S i docelowo Pentax/Samsung będzie dość miejsca na rynku?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Ano, zagęszcza się. Gdzie drwa rąbią... itd. Będą też ofiary. Na pewno stracą trochę użytkownicy, bo prawdopodobnie puszki będą wypuszczane co rok nowe.
    to gdzie jest ta strata?
    ze bedzie wiekszy wybor?

Z drugiej strony taka konkurencja napędzi postęp i obniży ceny. Ale będą też ofiary większe. Stawiam na Olympusa, który nie będzie w stanie nadążyć, a przy tym nie będzie oferować nic interesującego.
    Oly sobie da rade. oni maja swoja nisze i dobrze sie w nia wpasowuja.

Czy dla pozostałych 4, znaczy C, N, S i docelowo Pentax/Samsung będzie dość miejsca na rynku?
    bedzie. o ile Pentax nie przyhamuje trendu wspolpracy z Samsungiem i bedzie nadal poprawial sie pod wzgledem elektronicznym i przede wszystkim marketingowym, to to jest realny gracz na rynku. nie pierwszoligowy, ale zauwazalny
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    (....)
    Oly sobie da rade. oni maja swoja nisze i dobrze sie w nia wpasowuja.
    (....)
    Przede wszystkim to Olek ma wsparcie Panasonic'a. Póki to wsparcie jest mogą spać spokojnie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Niekoniecznie - to matryca CMOS - mogą wyjąć ~11MPx ze środka i +10kl/s będzie osiągalne - oczywiście - jeśli będą chcieli...
    A na potwierdzenie znalazłem to na DPreview:
    " 2. “Column-Parallel A/D Conversion method” achieves high S/N and high-speed imaging
    3. High-speed digital output (12 channel parallel LVDS output)
    * CDS/PGA (24dB) Circuit (PGA: Programmable Gain Amplifier)
    * 12bit-AD Converter on chip
    * Diversified readout mode
    * All-pixel scan mode 6.3 frame/s (12bit)
    * Window readout"

A zatem, m.in. każda kolumna ma swój przetwornik AC (Sony's specialite de la maison), dzięki PGA będą mogli kalibrować ewentualny banding, oraz - to co wytłuściłem - będzie można czytać wybrane fragmenty matrycy - ukłon w stronę "dynamic crop" i "contrast AF".
    EOS - conditio sine Kwanon...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    (...)to co wytłuściłem - będzie można czytać wybrane fragmenty matrycy - ukłon w stronę "dynamic crop" i "contrast AF".
    z tym, ze dotyczy to wylacznie wycinania prostokatow z matrycy. a wiec kadrow w ksztalcie kolka, koniczynki czy chocby serduszka sie nie zrobi? :-D
    www albo tez flickr

Strona 33 z 163 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383133 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów