Strona 43 z 163 PierwszyPierwszy ... 3341424344455393143 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    cos wiadomo o sprzedazy tego modelu? na dzien dzisiejszy?
    Wiadomo ze sprzedaz ma byc, i co wiecej, ma ruszyc jeszcze w tym roku
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

nie no... tak bez bawienia sie w dziecinady...

aparatu jeszcze nie ma, wiec poki co rozmowa jest o przyszlym modelu. nie wiadomo co on tam bedzie mial, poza matryca i stabilizacja.

tak, wiem, ze sa prototypy. ale jesli chcemy mowic o weryfikacji sprzetu na rynku, to on musi byc na polkach sklepowych, nie w folderach albo dostepny na przedplaty albo na kartki

natomiast, na dzien dzisiejszy ja moge bez wiekszego wstydu przyznac sie, ze niedocenilem Sony i ze ta firma mnie mocno zaskoczyla tempem. w swiecie sprzetu fotograficznego DSLR pod ta marka to nowy twor, a mimo to firma mocno walczy i atakuje zaawansowanych uzytkownikow. i nie jest to tylko atak 4 magicznymi literkami, ale czyms co wyglada na solidny, konkurencyjny i nowoczesny produkt.

wypuszczenie wypasionej, profesjonalnej puszki w tak krotkim czasie od wejscia na rynek jest godne podziwu. wiele osob, ze mna wlacznie, spodziewalo sie, ze to potrwa dluzej. a wyglada na to, ze jednak duzo szybciej. z tym ze rezerwuje sobie opinie i ocene trafnosci moich przewidywan do czasu faktycznego pojawienia sie A900. bo poki co, to nie mamy zadnych konkretnych podstaw do dyskusji...

niemniej, oddajac cesarzowi co cesarskie, Sony dalo mocno po garach i pokazalo, ze nie boi sie wejsc z butami na rynek i pokopac po jajcach Canona czy Nikona. patrzac na pewna skostnialosc obecnych "wielkich", mozna sie tylko z tego cieszyc, ze ktos ich zmusi do walki o rynek. a konkurencyjna do 5D pelna klatka to cos, o czym wiele osob moglo tylko marzyc. trzymam kciuki za dalsze premiery Sony i z checia dam sie jeszcze raz przekonac, ze tej firmy nie docenilem.
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6899
    Już myślałem że nowe A350 szumi mniej niż mój 5D na ISO3200 a to jednak pomyłka, podlinkowali te same zdjęcia dla ISO400 i 3200 :-)

Poprawny link do 3200 to ten:

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6899
    Już myślałem że nowe A350 szumi mniej niż mój 5D na ISO3200 a to jednak pomyłka, podlinkowali te same zdjęcia dla ISO400 i 3200 :-)

Poprawny link do 3200 to ten:

Klasyczna sraczunia dla CCD .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Domyślnie

no ale to jest tylko wycinek calego zdjecia. majac to na uwadze trza stwierdzic ze szum przy 14 MP i iso 3200 jest calkiem uzyteczny

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zibi1970 Zobacz posta
    no ale to jest tylko wycinek calego zdjecia. majac to na uwadze trza stwierdzic ze szum przy 14 MP i iso 3200 jest calkiem uzyteczny
    szum moze i jest uzyteczny, ale detali to te zdjecia za grosz nie maja uzytecznych.
    www albo tez flickr

Domyślnie

szum moze i jest uzyteczny, ale detali to te zdjecia za grosz nie maja uzytecznych.
    a sa tu w ogole jakies detale?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yggdrassill Zobacz posta
    a sa tu w ogole jakies detale?
    na fototpolis sa zdjecia ISO 100. papka, ale to raczej wina sloika, bo przy ISO 100 nie da sie tak spaprac matrycy.

te sample wygladaja kiepsciutko. co z tego wynika na temat samego korpusu to juz zupelnie inne pytanie
    www albo tez flickr

Coś już napisał Awatar tompac

Domyślnie

wypuszczenie wypasionej, profesjonalnej puszki
    nie wiem czego oczekujesz pod tym określeniem ale IMHO to nie będzie aparat z poziomu 1D czy D3 - to będzie coś al'a D300 ale z FF
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    na fototpolis sa zdjecia ISO 100. papka, ale to raczej wina sloika, bo przy ISO 100 nie da sie tak spaprac matrycy.

Kod:
    Podobnie jak w przypadku opublikowanych wcześniej zdjęć z D60 nie mogliśmy użyć statywu, więc proszę nam wybaczyć, że zdjęcia są poruszone.
    Ostatnio edytowane przez tompac ; 02-02-2008 o 19:17 Powód: Automerged Doublepost
    innowierca

-----------------------
    www.autofocus.pl
    -----------------------

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tompac Zobacz posta
    nie wiem czego oczekujesz pod tym określeniem ale IMHO to nie będzie aparat z poziomu 1D czy D3 - to będzie coś al'a D300 ale z FF
    nieznacznie upraszczajac, ale D300 + FF = D3, wiec nie rozumiem jaki aparat probujesz zdefiniowac.

moje przypuszczenie jest takie, ze Sony nie wypusci puszki tak gadzeciarskiej jak D3, ale tez strzeli wyzej niz 5D. patrzac na matryce ktora maja, rynkiem do podbicia beda uzytkownicy 5D (studio, krajobraz, produkt). jesli cos takiego masz na mysli, to chyba bym sie wstrzymal z okresleniem "flagship". Sony moze wiecej, tylko na rynek super-drogiego-wypasionego-wypasu musi jeszcze poczekac. z tym ze ja juz nie bede zgadywal ile ani uzywal okreslenia, ze "jeszcze troche"...

Cytat Zamieszczone przez tompac Zobacz posta
    Kod:
    Podobnie jak w przypadku opublikowanych wcześniej zdjęć z D60 nie mogliśmy użyć statywu, więc proszę nam wybaczyć, że zdjęcia są poruszone.
    aaa... ale lampy blyskowej w tym A300 nie ma?
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 02-02-2008 o 19:24 Powód: bla bla bla
    www albo tez flickr

Strona 43 z 163 PierwszyPierwszy ... 3341424344455393143 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów