Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja bym się męczył... ale z AF'em :smile:
    Teraz przynajmniej wiem kto zawinił.
    Choć przyznam, że na gładkiej matówce faktycznie może to nie iść tak... gładko.

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bagnet007 Zobacz posta
    ...
    Choć przyznam, że na gładkiej matówce faktycznie może to nie iść tak... gładko.
    i tu jest pies pogrzebany - próba ustawienia PRECYZYJNEGO ostrości w korpusach trzy- a nawet dwucyfrowych to po prostu porażka... dopiero wymienne matówki od 5D w górę dają w miarę swobodne pole działania w MF...
    Ale może już dajmy sobie spokój z tym OFFTOPem ? w końcu - tak nieśmiało przypomnę - to wątek o nowościach Nikona...
    EDIT: Tak - wiem - 40D też ma wymienne

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vadim Zobacz posta
    Szkopuł w tym, że ja tutaj nikogo do niczego nie przekonuję. Nie wmawiajcie mi rzeczy, których nie napisałem.
    slusznie. przepraszam za naduzycie semantyczne i zbytnie generalizowanie

Cytat Zamieszczone przez adalbert Zobacz posta
    i tu jest pies pogrzebany - próba ustawienia PRECYZYJNEGO ostrości w korpusach trzy- a nawet dwucyfrowych to po prostu porażka... dopiero wymienne matówki od 5D w górę dają w miarę swobodne pole działania w MF...
    tak i nie. Sonarem 3.5/135, Pancolarem 1.8/50 czy Takumarem 1.4/55 spokojnie ostrzylem w 10D/30D majac w zasadzie epsilonowy odsetek nietrafionych fot. natomiast juz takim szklem w rodzaju Porst 2.8/35 znacznie gorzej. rzecz w relatywnej ilosci GO i tego na ile szklo na pelnej dziurze, bo jak jest bardzo waski zakres to spokojnie trafisz. w dwucyfrowkach matowki juz sa solidnie mocowane i ostrosc obrazu na nich pokrywa sie z tym co "widzi" matryca. w trzycyfrowkach juz jest pod tym wzgledem kiepsko, a malutka dziurka jeszcze dodatkowo utrudnia.
    www albo tez flickr

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów