Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    To brzmi jak pocieszanie się :-). Co mnie obchodzi czy Canon dał, czy nie to co ma najlepszego? Ważne jest to co do kupienia teraz w puszcze i za ile, a nie to co mają w sejfie. Czemu np. 40D ma słabsze ISO od 30D i minimalnie większy szum? Postęp chyba raczej powinien iść w przeciwnym kierunku...
    Moim zdaniem nie mają już nic lepszego, ani nawet na tym samym poziomie co Nikon pokazał w D3. Canon już nic w sejfach nie ma, właśnie dlatego robią takie słabe upgrade kolejnych puszek czego klasycznym przykładem jest zmiana 20D->30D i częściowo 40D (poza AFem to nic tam znaczącego nie dali).
    Dopóki Nikon wypuszczał jakieś badziewne matryce (D70s, D80, D200) to się udawało, teraz jak nagle zmartwychwstał to się w Canonie obudzili z ręką w nocniku.
    To z kolei brzmi jak samobiczowanie . Myślę że prawda jest gdzieś pośrodku jak zwykle .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Kolekcjoner, poczekaj na następcę 5D, już niedługo. Wtedy zobaczymy która teoria na temat sejfów Canona jest prawdziwa.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To z kolei brzmi jak samobiczowanie . Myślę że prawda jest gdzieś pośrodku jak zwykle .
    hehe co? .
    Zawalczyć to Canon może jeszcze amatorską puszką typu 5D, bo w tym segmencie Nikon na razie nic chyba nie wypuści. Na razie ludzie muszą się nakupować D300 i niebawem D90 z nową matrycą na poziomie podobnym do 30D/40D. Za jakiś rok, dwa przyjdzie czas na amatorskie FF od Nikona.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów