Strona 103 z 332 PierwszyPierwszy ... 35393101102103104105113153203 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 021 do 1 030 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Adam, mówiłem ci - wyluzuj
    Jak się okaże, że 5D Mk2 jest do tyłka, to zdążysz kupić sobie tego d3 jeszcze pięć razy, a tak to możesz się zdziwić

Inną sprawą pozostają obiektywy do tej puszki pozwalające powalczyć z 5D + 35/1,4 i i 135/2. To góra pieniędzy, starczy ci na 1DsMk3.

Kuba - no własnie piszą, że 1 ds mk III daje ciała
    nie no, żarty, żarty, czekam ze zmianami conajmniej do lutego

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

tiaaa, jeden napisał coś o filtrze AA
    jak bym jednak chciał mieć te 21 mpx

jak 5d2 będize kicha to mam pierwszeństwo na twoje puszki
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

tiaaa, jeden napisał coś o filtrze AA
    jak bym jednak chciał mieć te 21 mpx

jak 5d2 będize kicha to mam pierwszeństwo na twoje puszki
    na drugą, bo na pierwszą jest już rezerwacja naszego wspólforumowicza kolegi t.

ech.. miałem 2 tygodnie przerwy w ślubach i co się dzieje

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

zaczynam się zastanawiać czy 5d nie powinien mieć tej samej matrycy tylko lepsze mikrosowczewki i procesor obrazu, dodane bajery i przy takiej cenie nie miałbym pytań.
    Jeżeli to ma być taka zmiana jak z 30D na 40D to oczywiście że lepiej niech zostawią to co jest w 5D, tyle że z nowym, 14-bitowym przetwornikiem.
    Właśnie brak przyrostu realnej rozdzielczości i gorsze ISO w 40D skutecznie zniechęciły mnie do wymiany :-)
    Baaardzo jestem ciekawy co będzie w 5DMkII. Bo jak takie zmiany jak 30D -> 40D to kupuję 5D.
    A wracając do D3. Przy takiej cenie to równie dobrze mogło by go wogóle nie być, bo i tak nie wtopię takiej kasy w samą puszkę. Oczywiście są tacy których stać i w dodatku zarobią na tym, a ja kupię od nich tanio 5D :-). Na 100% ich klienci "ślubni" zauważą wyraźną różnicę między starymi zdjęciami z 5D a tymi z D3
    Świetnie się teraz czyta wątek o D3 na forum Nikona. Nagle znaleźli się tacy którzy zapragnęli mniejszych szumów! A przecież do tej pory ISO800 to była absolutnie maksymalna granica tego co normalni ludzie potrzebują hehe

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

a ja bardzo chętnie odkupię nikomu nie potrzebne szkła od tych 5d co to nagle przestają być potrzebne !!!!!!!!

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Właśnie brak przyrostu realnej rozdzielczości i gorsze ISO w 40D skutecznie zniechęciły mnie do wymiany :-)
    nie wiem skąd czerpiesz taką wiedzę, mnie w każdym razie różnica w rozdzielczości znacząco pomaga na co dzień i uważam, że 40D to aparat o dwie klasy lepszy od 20D i 30D. Dla samego AF warto tę puszkę kupić. Ale to OT.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    marcinie - to do mnie? bo w swoim imieniu napiszę, że tym d3 zarobią na to, co wysmazy w 2008 canon i tak co rok to prorok jest w tym kupa zabawy ;-)
    Nie to była taka ogólna sugestia jak widzę ten onanizm. Po prostu Canon ma zaplecze badawcze i technologiczne żeby w każdej chwili wypuścić puszkę killera tyle, że niekoniecznie musi im na tym zależeć tak jak nam i tu leży problem.

nie wiem skąd czerpiesz taką wiedzę, mnie w każdym razie różnica w rozdzielczości znacząco pomaga na co dzień i uważam, że 40D to aparat o dwie klasy lepszy od 20D i 30D. Dla samego AF warto tę puszkę kupić. Ale to OT.
    Ja też uważam, że 40-tka to świetny upgrade. Mimo to na razie nie zmieniam. Zobaczymy do wiosny - mnie się nie spieszy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Po prostu Canon ma zaplecze badawcze i technologiczne żeby w każdej chwili wypuścić puszkę killera tyle, że niekoniecznie musi im na tym zależeć ...
    pozwole sobie zupełnie się z tym nie zgodzić. To co miał dał najlepszego do dwóch flagowych okrętów - 1D i 1Ds. To są nowe konstrukcje.
    Jedyne na co mozna liczyć, to na tanie FF, następcę 5D. Ale nie może on byc idealny, bo by zabił sprzedaż jedynek - i to jest gółowny problem canona.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

linia 5D prawdopodobnie nie bedzie upgrade'owana. raczej odwrotnie: nowe funkcje, wiecej Mpix, ale pod wzgledem wypasu w dol. tak samo w dol z cena wejsciowa! czyli to co Canon od lat robi z xxD i xxxD.

niech 5D mkII ma porzadne 16Mpix, AF z polaczonymi zaletami 5D mkI i 40D do tego wszyskie ostatnie wymysly Canona (Picture Style, trzepaczka matrycy, Live View, itd. itp.) plus dla bajeru zdalne sterowanie lampami z poziomu body... i jak to wejdzie do sklepow z cena startowa 2000 USD to bedzie dostatecznie pozamiatane, a jednoczesnie 1-ki pozostana nietkniete
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    pozwole sobie zupełnie się z tym nie zgodzić. To co miał dał najlepszego do dwóch flagowych okrętów - 1D i 1Ds. To są nowe konstrukcje.
    Jedyne na co mozna liczyć, to na tanie FF, następcę 5D. Ale nie może on byc idealny, bo by zabił sprzedaż jedynek - i to jest gółowny problem canona.
    Tak na prawdę nie wiadomo czy dali to co mają najlepsze czy tylko była to kalkulacja jak zwykle żeby sobie coś zostawić na zaś. Zresztą jak się patrzy jak średnie formaty dostają po d.. od Ds-a to źle nie jest z tymi nowościami .

A liczyć można na sporo w przypadku tej firmy. Jedyny problem leży w kwestii strategii, bo to że dział foto nie jest dla canona priorytetem to niestety widać od dawna. Może konkurencja wymusi nowe podejście do tematu.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 103 z 332 PierwszyPierwszy ... 35393101102103104105113153203 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów