Strona 39 z 332 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Wszystkie te niskie ISO W cyfrówkach to pic na wodę, fotomontaż. Jeśli matryca natywnie ma czułość 100-200ISO, to niższe wartości (50, 25) uzyskiwane są drogą programową, przez co zmniejsza się rozpiętość tonalna. Równie dobrze można to zrobić wprowadzając korektę i odpowiednio wywołując RAW-a.
    ja przyznam szczerze nie znam techniki wywolywania pozwalajacej totalnie przepalona fotke doprowadzic do stanu uzywalnosci
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    ja przyznam szczerze nie znam techniki wywolywania pozwalajacej totalnie przepalona fotke doprowadzic do stanu uzywalnosci
    Bo Ty sie w ogole nie znasz na robieniu zdjec a poza tym myslisz o Nikonie co Cie w ogole dyskredytuje w naszych oczach

A tak serio to troche zawsze mozna przeswietlic albo sprowadzic na maxa do prawiej strony co daje wlasciwie ten 1EV. Poza tym sa jeszcze szare filtry no i modne dzisiaj HDRy
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Coś już napisał Awatar gustaff

Domyślnie

Właśnie z punktu widzenia marketingu najlepiej jest NIC nie mówić o tym że robią matryce dla NIKONA.

SONY to firma, która musi zarabiać - NIKON to marka i firma która także chce zarobić. Podpisanie umowy na nie paplanie o tym, że sony robi matryce dla nikona jest korzystne dla obu firm Panowie "na górze" czyli szefostwo obu firm doskonale wie co robi. Nikon w materiałach nie napisał że produkcja matryc to - SONY, napisali natomiast, że sensory opracowała firma NIKON. problem w tym, że tak samo pisali przy d200, i d2x, a okazało się że symbole sensorów np w a-100 i d80 są identyczne. Sensor d200 natomiast różnił się głównie prędkością (4 kanały kontra 2 kanały w d80 i a-100)

Ponadto nikt z nas nie wie ile udziałów ma SONY w NIKONIE

Np w Tamronie mają sporo udziałów

Pozdrawiam
    5D mk II + szkła. A900 + szkła. Minolta 600si + szkła. Zenit + szkła

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gustaff Zobacz posta
    Właśnie z punktu widzenia marketingu najlepiej jest NIC nie mówić o tym że robią matryce dla NIKONA.
    Ponadto nikt z nas nie wie ile udziałów ma SONY w NIKONIE
    Czy rzeczywiście? Czy dla kogoś, poza różnej maści forumowiczami różnych maści forów ma to znaczenie?

W motoryzacji są przecież podobne alianse: jedni proponują olej/opony drugich i jednak się kręci...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Coś już napisał Awatar gustaff

Domyślnie

Dla nikona jako dla marki z tradycjami - lepiej w świadomości klientów być nikonem od A-Z.

Migawki w lustrach wszystkich niemal producentów lustrzanek pochodzą np. z jednaj fabryki
    5D mk II + szkła. A900 + szkła. Minolta 600si + szkła. Zenit + szkła

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Dla nikona jako dla marki z tradycjami - lepiej w świadomości klientów być nikonem od A-Z.
    Ja takich oczywiście rozumiem, aczkolwiek nie podzielam (wyrosłem?). Z innej beczki - mówi się, że Boeing w zasadzie "tylko" zaprojektował B787 a teraz "tylko" składa - i jest to nie tylko powszechnie akceptowalne (Airbus wiosną ogłosił podobne podejście do A350XWB), ale stawiane właśnie za wzór.

Migawki w lustrach wszystkich niemal producentów lustrzanek pochodzą np. z jednej fabryki
    Ciekawe. Jeszcze inna analogia - ze świata komputerów. Istniały onegdaj duże firmy (IBM, Sun, Apple), z których śmialiśmy się, że ich loga są nawet na podkładkach sprężynujących. Dziś każda z nich "przejszła" na projektowanie w domu - wykonanie na Dalekim Wschodzie (w krańcowym przypadku, vide IBM-Lenovo, całkiem wstrzymała produkcję hardware'u).

Dlatego myślę sobie, że to ogólny trend...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Bardziej zastanawia mnie co innego. Czy Nikon tak na prawdę nie strzelił sobie trochę w nogę dając tak wypasionego D300.
    Na wszelki wypadek D300 tłuką w Tajlandii na trzy zmiany w konkretnych ilościach, a D3 w Japonii - jednozmianowo i bez pośpiechu...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    1EV nie spowoduje, że fota jest totalnie przepalona
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 24-08-2007 o 15:45 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Zdziwilbys sie, mnie sie kiedys to udalo (tyle ze nie wszystkie kolory z RAWa dalo sie odczytac, wiec zdjecie skonczylo jako B&W)
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    Zdziwilbys sie, mnie sie kiedys to udalo (tyle ze nie wszystkie kolory z RAWa dalo sie odczytac, wiec zdjecie skonczylo jako B&W)
    Chyba mniej B, a bardziej W

Coś już napisał
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Na wszelki wypadek D300 tłuką w Tajlandii na trzy zmiany w konkretnych ilościach, a D3 w Japonii - jednozmianowo i bez pośpiechu...
    Jak mogą tłuc? chyba tylko obudowy na magazyn na zapas jak nikt jeszcze nie widział zdjęć a na konferencjach tylko dali popatrzeć w monitorek?
    Ustawić linię automatycznego montażu SMD a potem montaż podzespołów to straszliwe koszty. Canon pokazał działający aparat a Nikon jakoś dziwnie się zachowuje - przecież sample a jeszcze w tych kosmicznych ISO były by lepszą reklamą niż te wszystkie newsy z Tajlandii

Strona 39 z 332 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989139 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów