Strona 40 z 332 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090140 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarko3City Zobacz posta
    Jak mogą tłuc?
    http://www.robgalbraith.com/bins/con...id=7-8742-9087

Coś już napisał
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Czornyj - to info to jakaś DZIWNA reklama - przecież piszę, że kilka sampli, w tym w ultra wysokich ISO , więcej by zrobiło reklamy Nikonowi niż informacje o 3 zmianowej pracy w Tajlandii.
    Bo skoro linia już ruszyła i "tłucze" to czemu NIKOMU na świecie na konferencjach nie dali zapisać zdjęć tylko popatrzyli sobie ludziki w monitorek i porównywali z D200 (wg. opisu Arka z Optyczne)

Uzależniony

Domyślnie

A co oni mieli biedni zrobić? Canon wypuścił w tym roku trzy nowe, świetne puszki i po poniedzialkowej premierze groziła im masowa ucieczka użytkowników. Musieli coś pokazać i pokazali, a to że w puszkach były zablokowane sloty kart i nie działały niektóre funkcje jest tak samo mało istotne jak niedawna bezdyskusyjna wyższość DX nad starym i zmurszałym FF.
    Teraz ludzie zamiast uciekać będą w podnieceniu oczekiwać puszek w sklepach.

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    A co oni mieli biedni zrobić? Canon wypuścił w tym roku trzy nowe, świetne puszki i po poniedzialkowej premierze groziła im masowa ucieczka użytkowników. Musieli coś pokazać i pokazali, a to że w puszkach były zablokowane sloty kart i nie działały niektóre funkcje jest tak samo mało istotne jak niedawna bezdyskusyjna wyższość DX nad starym i zmurszałym FF.
    Teraz ludzie zamiast uciekać będą w podnieceniu oczekiwać puszek w sklepach.
    No dokladnie. Musiala byc szybka reakcja bo amazon juz sprzedaje ... jak ktos kliknie kup teraz i dostanie za miesiac to kolejny stracony dla nikona klient. A takto sie kilka osob zastanowi i chyba nawet slusznie.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gustaff Zobacz posta
    (....)
    Ponadto nikt z nas nie wie ile udziałów ma SONY w NIKONIE

Np w Tamronie mają sporo udziałów

Pozdrawiam
    To żadna tajemnica. W pierwszym przypadku odpowiedź jest: nie ma żadnych albo śladowe. W drugim to sporo to ok. 11% - raczej bez znaczenia.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna Awatar mabok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarko3City Zobacz posta
    (...)

Bo skoro linia już ruszyła i "tłucze" to czemu NIKOMU na świecie na konferencjach nie dali zapisać zdjęć tylko popatrzyli sobie ludziki w monitorek i porównywali z D200 (wg. opisu Arka z Optyczne)
    Odnośnie D3 co prawda, ale:
    http://youtube.com/watch?v=dZIRR3yDSuQ
    Nie wiem, czy ten film nagrano podczas jakiejś konferencji, ale testujący zapisuje na czymś zdjęcia...
    cogitationis poenam nemo patitur...
    Zaczątek nowej galerii - http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...03-0-0-0-0.php

Coś już napisał Awatar eko-mar

Domyślnie

Oto cytat z forum N jako niezła ciekawostka:
    Mam, znalazlem:

http://www.dpreview.com/reviews/canoneos30d/page3.asp

Dla Canona 30D.

W punkcie LCD Monitor stoi jak byk:

"
    As is the trend these days" the EOS 30D gets a much larger 2.5" LCD monitor with 230,000 pixels (320 x 240 x 3). In use the screen is nice and sharp and fairly bright indoors although outdoors we did find ourselves having to increase the LCD brightness option in the menu. It's a pity Canon still haven't seen fit to put an anti-reflective coating on their LCD monitors.
    "

Oni (i Canon USA w specyfikacjach) po prostu mowia pixels na to, na co Nikon uczciwie mowi dots.

Czyli w Nikonie 640x480 to duuuuuuuzo wiecej!
    Canon+Nikon+Manfrotto+Hama+Lowepro:smile: =15kg:sad:

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eko-mar Zobacz posta
    (....)Czyli w Nikonie 640x480 to duuuuuuuzo wiecej!
    No ale to chyba oczywiste :cool:.

To ja jeszcze powrócę do tematu D3. Jeden z kolegów z forum nikona JK napisał coś bardzo ciekawego na temat D3 i relacji z D300. Mam nadzieję że nie będzie mi miał za złe że to zacytuję:

Cytat Zamieszczone przez JK

Cytat Zamieszczone przez jurgen
    .... Z mojego pkt widzenia D300 bedzie lepszy, tańszy, no i bedą 2*D300.
    Z drugiej stroni kusi ten D3, zobaczymy
    No i co zobaczysz? Co tam kusi?

W D3 obiektywy ci się "skrócą" do normalnych rozmiarów. Trybu DX raczej nie włączysz, bo to da obrazek o wymiarach mniej około 2837 x 1888 pikseli i sensowne zdjęcie w maksymalnym formacie formacie 15x20 (jako crop100%). Do znaczków pocztowych wystarczy, do albumu cioci Jasi też. Tylko kto rozsądny będzie do takich zadań kupował D3? Moim zdaniem ten crop DX może się nada do gazet codziennych i internetu, bo do robienia sensownych zdjęć w nieco większym formacie będzie to zbyt mało. Jeśli porówna się obraz DX z D300 ( 4288 x 2848 ) i D3 ( 2837 x 1888 ), to raczej nie ma czego porównywać. Crop DX w D3 to bardziej bajer niż realna potrzeba.

Te 11 klatek na sekundę, to też tylko bajer. Chcieli być najszybsi, więc są. A to, że robienie zdjęć seryjnych przy wyłączonym AF raczej mija się z celem, to już drobiazg. W praktyce będzie musiało wystarczyć te 9 klatek na FF, czyli przy znacznie większym, cięższym i droższym obiektywie. Ja bym wolał te 8 klatek z D300 i dłuższy obiektyw.

To wybieranie jednego z 51 pól AF do reporterki, to też raczej pomyłka. Coś dynamicznego będzie się działo, a my naciskamy przycisk PAUSE, zatrzymujemy wszystkie obiekty w bezruchu, wybieramy pole AF, naciskamy PLAY i robimy zdjęcie. Na takie zabawy z AF trzeba mieć czas, a w reporterce decydują często ułamki sekund. Rekord, rekordem, ale to chyba też głównie bajer.

Matryca FF 12mpix do ladszaftów drukowanych w dużym formacie, to też średnie rozwiązanie. Tu D300 nie będzie gorsze, za to tańsze. Przecież robi się te zdjęcia na niższym ISO, więc szumów praktycznie nie ma, a rozdzielczość zdjęcia będzie nieco większa z D300.

Nie odbierajcie tego, jak krakanie i narzekania. Zastanawiam się tylko do czego taki aparat za 20 tys. PLN może się nadać? Do czego mogą sie nadać różne jego bajery? Reporter z sejmu potrzebuje jednego zestawu funkcji, reporter sportowy innego zestawu, a ten NG jeszcze czegoś innego. Moim zdaniem ta puszka jest jak zoom 12x, do wszystkiego i do niczego. Myslę, że D3 przegra z D300 wszędzie tam, gdzie potrzebne są długie szkła i dobra jakość zdjęć na DXie. Wszędzie, gdzie rolę odgrywa cena i ciężar. Sądzę, że Nikon się z tym liczył od samego początku, bo jeśli porównać specyfikacje D3 i D300, to wszystko co najważniejsze w D300 też jest, a D3 wygląda trochę jak bardziej bajerancka, bardziej wypasiona zabawka za gigantyczną kasę. Ale może się mylę. No coż, czas pokaże.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    te wszystkie wielopolowe czujnikosy, szybciuchny autofocusiak, dychę klatuch na sekundziaka, możliwośc podpięcia trzech rodzajów gripucha i dłuuuugaśne jaśniuchne obiektywuchy....
    Ok, wiem że mój post niczego nie wniesie do dyskusji, ale...

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA, dawno nic mnie TAK nie rozbawiło!! Dzięki Zanussi!!

Początki nałogu
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

a ja sie ciesze, ze nikon wypusil nowe puszki. szczegolnie zadowolony jestem z d300. canon ma wreszcie konkurencje dla 40d (przynajmniej na papierze). mi sie pdobaja szkielka nikona na dx. jest uniwesalny ultra zoom, fajna stalka 15, 18-70 tez nie najgorszy. nikon jest ciekawym systemem. nic lepszego niz konkurencja. ciekawy jestem tylko tych fotek.

mam nadzieje ze nikon ma swoja matryce , a nie sony. ciekwie by wygladal rynek jak by byly 3 rozwiazania cmos roznych firm. mozna by powownywac szumy, jakosc itp. chcialbym tylko zeby samsung opracowal jeszcze jakas fajna matryce, bo pentax mi bardzo lezy.

ciekawy jestem tylko cen. bo z prognoz w necie widzialem, ze d300 ma byc podobnie drogi jak 40d
    5Dc, 70d, C 10-22, S 18-35, S 50 1.4EX, T 70-200 2.8 macro, T90 2.8 VC, ciut m42, yn 568

Strona 40 z 332 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090140 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów