Pokaż wyniki od 1 do 10 z 479

Wątek: Narzekania na 17-40 4L

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

No to w takim razie po co placic 2800 za obiektyw ktory nie daje mi tego co chce? zeby miec fajne uszczelnienia? i cichy AF? Wydawalo mi sie ze oslawione eLki powinny jednak dawac to o czym ludzie pisza. Dobra konstruckje i dobry obraz. Sam mam od wczoraj 70-200 i nie moge narzekac bo jest super.. ale jak widze ile ludzie maja problemow z 17-40 to mam niechec do kupowania akurat tego szkla.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Domyślnie

Porównywanie zoomu szerokokątnego z tele na tym samym poziomie nie jest IMO dobrym pomysłem.

EDIT: Porównanie np. 16-35 (ostrzejszy) z np. 70-200/4 pokazuje, że ostrość nie jest pierwszorzędną, a przynajmniej jedyną sprawą w jakości obrazu dostarczanej przez obiektyw. A w tym wątku prawie tylko o niej się mówi.
    Ostatnio edytowane przez slawi_3000 ; 15-01-2007 o 00:34

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Wydawalo mi sie ze oslawione eLki powinny jednak dawac to o czym ludzie pisza. Dobra konstruckje i dobry obraz.
    Jedne daja, inne sa nie do konca udane. Ja mialem jedna kiepska 17-40 a teraz mam drugi egzemplarz - z 5 razy lepszy.

ale jak widze ile ludzie maja problemow z 17-40 to mam niechec do kupowania akurat tego szkla.
    A jakbys w telewizji ogladal tylko wiadomosci to zaczynalbys planowac samobojstwo?
    Bo tylko taki swiat - nie nadajacy sie do zycia - tam pokazuja (morderstwa, wypadki, katastrofy, afery). To samo z opiniami internetowymi - wydaje sie ze przewazaja te zle ale tylko z tego powodu ze ludzie publicznie pisza o problemach, zlych egzemplarzach itp. Bo jesli ma sie super egzemplarz i czlowiek zadowolony jest ze swojego sprzetu to nawet nie ma potrzeby szukac w internecie miejsc gdzie by sie tym chwalil. Do tego dolicz mnostwo fotografow nie korzystajacych tak nagminnie z internetu itp. Powtorze swoje oszacowanie - podobnie jak z problemami z FF/BF stawiam ze wszelkie problematyczne szkla/body to max 1% calosci produkcji. Niestety rozdmuchane na caly swiat jak np wojna w Iraku... a jaki procent powierzchni swiata zajmuje Irak?

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    No to w takim razie po co placic 2800 za obiektyw ktory nie daje mi tego co chce? zeby miec fajne uszczelnienia? i cichy AF?
    Dokladnie za:
    solidna i wytrzymala konstrukcje, cichy i b. szybki AF, lepsze odwzorowanie kolorow, mniejsza (czyt. mniejsza a nie jej brak ) aberracje, mniejsza winiete na FF, mniejsze (badz ich brak) flary podczas robienia fotek pod swiatlo, stuprocentowa kompatybilnosc z calym asortymentem Canona (wazne na przyszlosc) i... chyba starczy aby dac wiecej kasy za szklo, ktore spelnia takie kryteria w stosunku do konkurencji, nie sadzisz?

Uprawnienia umieszczania postów