Strona 14 z 48 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 479

Wątek: Narzekania na 17-40 4L

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukep Zobacz posta
    Jedyne szko jakie mnie na maksa rozczarowalo, choc mialem 'ostra' sztuke. to Tamron 28-75 ;> I od tad nigdy juz nic ponad oryginalne Canony!
    Mnie też rozczarował tamron ale 17-50 a dokładniej jego AF, bo ostry to on był i to bardzo. I teraz też wiem, że nie kupię nic innego jak tylko canony, a miałem i tamrony i sigmy.

A na temat. Po przeczytaniu wczoraj tego postu trochę się zdenerwowałem (też mam serię UU) i postanowiłem sprawdzić swój egzemplarz. O dziwo pomimo usilnych starań efektu takiego jaki uzyskał hakir nie udało mi się osiągnąć stosując różne przysłony. Owszem, na brzegu jest trochę gorzej niż w środku ale nie aż tak. Nie zauważyłem także żeby lewa strona odstawała od prawej - jest identycznie.
    Porównałem także ze swoim KITem i ... nie ma porównania, albo hakir ma super KITa. Zdjęcia z L-ki wyszły dużo lepsze.
    Kurczę, jak tak to wszystko czytam to albo naprawdę trafiłem dobry egzemplarz 17-40, albo jestem ślepy. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że większość tych obiektywów ma coś nie tak.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Porównałem także ze swoim KITem i ... nie ma porównania, albo hakir ma super KITa. Zdjęcia z L-ki wyszły dużo lepsze.
    Kurczę, jak tak to wszystko czytam to albo naprawdę trafiłem dobry egzemplarz 17-40, albo jestem ślepy. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że większość tych obiektywów ma coś nie tak.
    jest jeszcze jedna mozliwosc... pomieszał zdjęcia z obiektywami
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Na pierwszy rzut oka to rewelacyjnej jakości nie ma. Podpisuję się pod słowami stdanielo, mój 350D z tym samym obiektywem 17-40L robi ostrzejsze zdjęcia - nawet na ISO1600 (szczególnie porównując zdjęcia nr 10 i 11), choć po tych samplach ciężko coś powiedzieć.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    jest jeszcze jedna mozliwosc... pomieszał zdjęcia z obiektywami
    Raczej nie - chyba, ze w exifach umie grzebac

Początki nałogu Awatar stratus
    Miasto
    Warszawa/Ochota czasem Hajnówka:)))

Domyślnie

Niemal każdy właściciel 17-40 się wypowiadał więc i ja dodam cos od siebie. Miałem swego czasu ten obiektyw i jakość zdjęć spod jego szkieł mi poprostu nie odpowiadała więc go sprzedałem i raczej nie kupię, chyba że bardzo będę potrzebował szerokiego kąta ale wtedy będę bardzo wybredny, kupię ten z którego bede naprawdę zadowolony. Konkludując każdy wie co mu odpowiada i to kupuje, jeśli się rozczarował to wymienia na inny egzeplarz lub sprzedaje. Opinie o tym szkel wszystkim są zanne i każdy wie że są dobre i złe.
    To może tyle moich 0,3 PLN

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

ISO 200 17mm F/4 --> robiles to na 1/25 sekundy nie za długi czas troche?
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

cięzko powiedziec- a z ręki robiłeś a czasy jakie?? napewno nie poruszone?? w ogóle mówią że przy skrajnych ogniskowych szkło nie jest za ostre ale ma za to wiele innych zalet o czym sie przekonasz czytając wiele tutejszych postów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djtermoz Zobacz posta
    Z tego co mozna obejrzec w sieci wynika ze wcale nie bedzie lepiej (z 16-35). Co najwyzej jasniej.
    Troche nie rozumiem tych dyskusji. 17-40 to jeden z najlepiej sprzedajcych się obiektywów klasy L. Wszyscy sie mylą? Może my mamy lepsze standardy? Poza tym nie wiem co robię źle, ale mi się zdjecia z 16-35 bez przesady, ale podobają 8) . Jasne, 35L to nie jest, ale żeby zaraz beznadzieja?
    Dołączam jedno zrobione bez specjalnej dbałości. PS tylko do kompresji, poza tym tylko wywoływarka z ostrzeniem około 20%.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

swoją drogą canon tłucze niezłą kase na tym "badziewiu" skoro tyle luda sie przyznaje do zakupu i sa niezadowoleni

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pikczer i hakir - prosze uzywac przyciskow i zamiast pisac kilka postow jeden za drugim - pomoze to utrzymac forum w nieco bardziej estetycznej formie i nie beda musieli moderatorzy po was sprzatac kilkukrotnych powtorzen postow. Z gory dziekuje 8)

Strona 14 z 48 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów