Łojezu. Jablam - respect. Obaj wiemy o co chodzi. ,,Czemu ludzie kupują?'' - bo połowa się jara, że ma ku...wa L w stopce na czerwono i już!
Łojezu. Jablam - respect. Obaj wiemy o co chodzi. ,,Czemu ludzie kupują?'' - bo połowa się jara, że ma ku...wa L w stopce na czerwono i już!
To jest ich sprawa, skoro maja szmal i taki kaprys to niech kupuja. Widzialem tysiace cudownych fotek wykonanych za pomoca 17-40L, wiec zupelnie nie rozumiem twojego stwierdzenia. Chcesz cos sobie udowodnic/wmowic? A moze chcesz nazwac uzytkownikow 17-40L frajerami i szpanerami?![]()
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
bo Cie zaczne podejrzewac o kompleksy
Himi nie dlatego... ok znajdzie sie grupa ktora wchodzi do sklepu i kupuje cos bo najdroższe ale oni po tygodniu znudzenia nowa zabawką odpadaja, a wiekszosc kupuje z innych powodów, a dlaczego to zostało tu juz napisane milion razy...
BTW przypominam Ci iż sam masz eLke i chyba nie po to ją kupiłes?![]()
Ostatnio edytowane przez Skipper ; 15-01-2007 o 14:55
fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple
Czytam te opinie i moim zdaniem skoro są takie różnice w jakości obrazu w różnych egzemplarzach, to choćby to jest powodem do narzekań. W sumie w L-kach taki rozrzut nie powinien mieć miejsca.
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
Dla mnie to wielka tajemnica bo nie znam miejsca w sieci poza naszym canon-board gdzie 17-40 mialby gosza opinie. Ja mam ponad dwuletni egzemplarz i jest znakomity.
Przykład innych opinii: http://www.fredmiranda.com/reviews/showcat.php?cat=27
na 325 piszących ten gnębiony obiektyw dostaje notę 8.9 na 10 możliwych i jak mi sie wydaje jest to ocena sprawiedliwa bo wsród tych 325 egzemplarzy trafiło się kilka wadliwych, poza tym jest to zoom.
Nie trzeba się wysilać żeby znaleźć podobne oceny. Z kolei trudno przypuszczać, że zawiedzeni z canon-board piszą z nudów, pewnie coś z ich obiektywami nie jest tak.
Może przez niemieckie hurtownie trafiają do nas w jakieś części zwroty?
Pozdrowienia, swnw.
uzupelniając...
http://www.trekearth.com/photos.php?cat=lens&id=1863
wszystkie wykonane tym obiektywem... z róznymi puszkami wiec jest pełen rozrzut
Edit
mysle ze po obejrzeniu kilkudziesięciu zdjęc wykonanych analogami jak i cyfrówkami zamkną sie usta tych co mówią ze sie nie da... bo da sie tylko moze wy nie potraficie...
Ostatnio edytowane przez Skipper ; 15-01-2007 o 15:22
fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple
Ja bede stal na stanowisku, ze 17-40L to dobry obiektyw, ale nie wart swojej ceny - jak dla mnie. Jesli komus odpowiada (takze cena), to nie widze nic w tym zlego - szanujemy to 8)
EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
"Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)