Strona 17 z 48 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 479

Wątek: Narzekania na 17-40 4L

Zablokowany

Domyślnie

Łojezu. Jablam - respect. Obaj wiemy o co chodzi. ,,Czemu ludzie kupują?'' - bo połowa się jara, że ma ku...wa L w stopce na czerwono i już!

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Łojezu. Jablam - respect. Obaj wiemy o co chodzi. ,,Czemu ludzie kupują?'' - bo połowa się jara, że ma ku...wa L w stopce na czerwono i już!
    To nie pierwszy "L" o którym krążą takie opinie. A tak wogóle to kiepski pomysł żeby za tyle kasy z obiektywu do krajobrazu zrobić sobie kita, w dodatku tak ciemnego i z "długim" końcem 40mm.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

,,Czemu ludzie kupują?'' - bo połowa się jara, że ma ku...wa L w stopce na czerwono i już!
    To jest ich sprawa, skoro maja szmal i taki kaprys to niech kupuja. Widzialem tysiace cudownych fotek wykonanych za pomoca 17-40L, wiec zupelnie nie rozumiem twojego stwierdzenia. Chcesz cos sobie udowodnic/wmowic? A moze chcesz nazwac uzytkownikow 17-40L frajerami i szpanerami?

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

bo Cie zaczne podejrzewac o kompleksy

Himi nie dlatego... ok znajdzie sie grupa ktora wchodzi do sklepu i kupuje cos bo najdroższe ale oni po tygodniu znudzenia nowa zabawką odpadaja, a wiekszosc kupuje z innych powodów, a dlaczego to zostało tu juz napisane milion razy...

BTW przypominam Ci iż sam masz eLke i chyba nie po to ją kupiłes?
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 15-01-2007 o 14:55
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    To jest ich sprawa, skoro maja szmal i taki kaprys to niech kupuja. Widzialem tysiace cudownych fotek wykonanych za pomoca 17-40L, wiec zupelnie nie rozumiem twojego stwierdzenia. Chcesz cos sobie udowodnic/wmowic? A moze chcesz nazwac uzytkownikow 17-40L frajerami i szpanerami?
    A może nie wyciągaj zbyt pochopnych wniosków. Nie mam kompleksów, ale potępianie Jablama za własny pogląd jest dla mnie żenujące. Osobiście uważam, że duża część posiadaczy Elki 17-40 zrobiła to, właśnie dlatego, żeby mieć L. To jest MOJE zdanie na ten temat.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Czytam te opinie i moim zdaniem skoro są takie różnice w jakości obrazu w różnych egzemplarzach, to choćby to jest powodem do narzekań. W sumie w L-kach taki rozrzut nie powinien mieć miejsca.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Osobiście uważam, że duża część posiadaczy Elki 17-40 zrobiła to, właśnie dlatego, żeby mieć L. To jest MOJE zdanie na ten temat.
    A ja uwazam, ze zrobili to dlatego ze w tej chwili nie ma praktycznie zadnej sensownej alternatywy w tym przedziale cenowym i przedziale ogniskowej zarowno dla cropa jak i dla FF. A moze znasz jakis inny obiektyw Canona, ktory w podobnej cenie oferuje podobne mozliwosci?

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Czytam te opinie i moim zdaniem skoro są takie różnice w jakości obrazu w różnych egzemplarzach, to choćby to jest powodem do narzekań. W sumie w L-kach taki rozrzut nie powinien mieć miejsca.
    Dla mnie to wielka tajemnica bo nie znam miejsca w sieci poza naszym canon-board gdzie 17-40 mialby gosza opinie. Ja mam ponad dwuletni egzemplarz i jest znakomity.
    Przykład innych opinii: http://www.fredmiranda.com/reviews/showcat.php?cat=27
    na 325 piszących ten gnębiony obiektyw dostaje notę 8.9 na 10 możliwych i jak mi sie wydaje jest to ocena sprawiedliwa bo wsród tych 325 egzemplarzy trafiło się kilka wadliwych, poza tym jest to zoom.
    Nie trzeba się wysilać żeby znaleźć podobne oceny. Z kolei trudno przypuszczać, że zawiedzeni z canon-board piszą z nudów, pewnie coś z ich obiektywami nie jest tak.
    Może przez niemieckie hurtownie trafiają do nas w jakieś części zwroty?

Pozdrowienia, swnw.

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Widzialem tysiace cudownych fotek wykonanych za pomoca 17-40L,
    uzupelniając...

http://www.trekearth.com/photos.php?cat=lens&id=1863

wszystkie wykonane tym obiektywem... z róznymi puszkami wiec jest pełen rozrzut

Edit
    mysle ze po obejrzeniu kilkudziesięciu zdjęc wykonanych analogami jak i cyfrówkami zamkną sie usta tych co mówią ze sie nie da... bo da sie tylko moze wy nie potraficie...
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 15-01-2007 o 15:22
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

Ja bede stal na stanowisku, ze 17-40L to dobry obiektyw, ale nie wart swojej ceny - jak dla mnie. Jesli komus odpowiada (takze cena), to nie widze nic w tym zlego - szanujemy to 8)
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Strona 17 z 48 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów