Zarabianie na zdjeciach

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fotoaloja
    Bywalec
    • 2007
    • 203

ja tak robię, korzystam z tłumacza, ale czasem takie bzdury tam wychodzą, że można się pośmiać albo wkurzyć
    a ja niecierpliwa jestem, cóż, trzeba się uzbroić

ble
    canon 400D+50mm /f1.8

Komentarz

• robgr85
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 1719

Zamieszczone przez Alzail
      na bigstocku już chyba tydzień czekam na zatwierdzenie fotek....
      nie przejmuj się... 'co się odwlecze to nie uciecze', czy jakoś tak.

Pozdr.
      Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• Sielan
        Bywalec
        • 2006
        • 127

Za to shutterstock zatwierdza ostatnio błyskawicznie - w ciągu godziny.
        30D + szpargały

Komentarz

• Nemeo
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1757

Na jakich stockach najbardziej się opłaci umieszczać foty ?

Komentarz

• sergi
            Początki nałogu
            • 2004
            • 413

moje top5 (w kolejności od wysokości dochodów)
            shutterstock
            stockxpert
            dreamstime
            istockphoto
            fotolia
            5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
            :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
            :: Motywy wordpress

Komentarz

• Alzail
              Uzależniony
              • 2005
              • 574

a ja mam takie pytanie... czy może na np. fotoli trzeba jakoś włączyć opcję żeby inni mogli kupować fotki? Chodzi mi o to że na ShutterStocku mam 6$ a na fotoli z większą ilością fotek 0, zresztą podobnie jak na 123rf, dreamstime, a na microstocku i bigstocku jeszcze nawet fotek mi nie zatwierdzili...
              350D

Komentarz

• robgr85
                Pełne uzależnienie
                • 2007
                • 1719

Zamieszczone przez Alzail
                a ja mam takie pytanie... czy może na np. fotoli trzeba jakoś włączyć opcję żeby inni mogli kupować fotki? Chodzi mi o to że na ShutterStocku mam 6$ a na fotoli z większą ilością fotek 0, zresztą podobnie jak na 123rf, dreamstime, a na microstocku i bigstocku jeszcze nawet fotek mi nie zatwierdzili...

jest to serwis do sprzedaży zdjęć. nie musisz niczego aktywować, jak zatwierdzą Ci zdjęcia to trafiają one automatycznie do bazy.

Pozdrawiam,

Komentarz

• fotoaloja
                  Bywalec
                  • 2007
                  • 203

czy program NoiseWare do odszumiania idzie Wam na Linuksie?

Alzail, jeśli dopiero zaczynasz, jak ja, no to nie nastawiaj się od razu na duże zyski
                  ja ochłonęłam jak przyjrzałam się portfolio tych co mają rekordowo dużo fotek, zwróć uwagę, że fotki pierwsze mają 0 download-ów
                  zastanawiam się czy to działa jakiś system promocji, sądzę, że tak
                  ?
                  są tak jakieś grupy, polecania itp. jak to działa?
                  !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                  a co to są te lightboxy?
                  Ostatnio edytowany przez fotoaloja; 11715. Powód: Automerged Doublepost
                  canon 400D+50mm /f1.8

Komentarz

• Alzail
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 574

o dobre pytanie co to są lightboxy :P jak na mój gust, jakieś kategorie etc.

na duże zyski się nie nastawiam, ale dziwi mnie to że na jednym mam już te kilka $ a na innym ani jednego ściągnięcia...
                    350D

Komentarz

• robgr85
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 1719

Zamieszczone przez fotoaloja
                      czy program NoiseWare do odszumiania idzie Wam na Linuksie?
                      nie próbowałem ale jeśli używasz linuksa to gratuluje dobrego wyboru. Jeśli zdecydowałaś się wysyłać zdjęcia do jak największej liczby serwisów to mogę podesłać Ci prosty skrypt który napisałem - automatyzuje proces wysyłania zdjęć (poprzez ftp) - nie musisz męczyć się z dodawaniem wszystkiego przez 'formularz na stronie'.

na duże zyski się nie nastawiam, ale dziwi mnie to że na jednym mam już te kilka $ a na innym ani jednego ściągnięcia
                      i właśnie dlatego najlepiej wysyłać zdjęcia do jak największej ilości serwisów.

Pozdr.

Komentarz

• fotoaloja
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 203

na duże zyski się nie nastawiam, ale dziwi mnie to że na jednym mam już te kilka $ a na innym ani jednego ściągnięcia...
                        nie mam jeszcze doświadczenia w sprzedaży, ale sądzę, że ma to związek z systemem, jaki działa na ShutterStocku, pisał o tym sergi parę stron wcześniej, tam się wykupuje jakieś takie pakiety czy coś, że taniej jest kupić za jednym zamachem więcej fotek niż pojedyńczo, dlatego na shutter świerzo wrzucone fotki mają branie a potem ich popularność maleje, tak sądzę

no też tak myślę, że te lightboxy służą katalogowaniu i porządkowaniu wrzuconych fotek, ma to pewnie sens jak już się ma pokaźną galerię?

pozdrosek

p.s.
                        uczę się robić fotki, mam małe studio w "salonie", kombinowany abażur na górną lampkę, coraz lepiej jarzę o co chodzi z tym oświetleniem itp.
                        jednakowoż na stockach, cisza, nic mi nie zatwierdzili jeszcze, nawet mi cukierka nie dali, normalnie znieczulica, a moja kózka i ważka płaczą;P

czekam i już mnie to martwi, ale cóż, w tym czasie porobię coraz lepsze fotki, to jest bardzo ciekawe i wciągające
                        !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                        nie próbowałem ale jeśli używasz linuksa to gratuluje dobrego wyboru.
                        chcę przejść na linuksa niedługo, ale martwię się, czy mi programy ulubione pójdą na nim, NoiseWare jest moim zdaniem najlepszy z odszumiaczy

Robert, chętnie zerknę na ten skrypt, choć na razie i tak nie mam dużo fotek do wysłania, dopiero zbieram, uczę się i czekam na zatwierdzanie kózek

z góry dziękuję
                        Ostatnio edytowany przez fotoaloja; 11715. Powód: Automerged Doublepost
                        canon 400D+50mm /f1.8

Komentarz

• robgr85
                          Pełne uzależnienie
                          • 2007
                          • 1719

jak się przerzucisz na linuxa to puść do mnie PM'a, nawet nie ma na co zerkać proste/łatwe/ułatwiające życie

Pozdr.
                          Robert

Komentarz

• fotoaloja
                            Bywalec
                            • 2007
                            • 203

to puść do mnie PM'a
                            a co to PM?
                            canon 400D+50mm /f1.8

Komentarz

• tom634
                              Bywalec
                              • 2006
                              • 123

Private Message.
                              Moje zdjęcia

Komentarz

• Alzail
                                Uzależniony
                                • 2005
                                • 574

Kolejna wątpliwość ;] da się na istockphoto wysyłać jakoś zdjęcia np. przez ftp? bo wysyłanie po jednym to tragedia...
                                350D

Komentarz

Pracuję...