Zarabianie na zdjeciach

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • 3SA
    Coś już napisał
    • 2006
    • 64

dzięks!
    ...

Komentarz

• fotoaloja
      Bywalec
      • 2007
      • 203

w sumie to nie rozumiem nadal tych lightboxów ...

co to oznacza dla mnie, jeżeli mi się wyświetla przy moim zdjęciu, że jest dodane do lightboxów ? że komuś się spodobało i sobie wrzucił do swojego zbioru, a po co sobie wrzucił, żeby sobie popatrzeć? czy jest to przydatne w zyskiwaniu oglądaczy i ewentualnych kupujących (wyświetla się częściej, w jakiś katalogach czy co?)

pzdros
      canon 400D+50mm /f1.8

Komentarz

• robgr85
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 1719

Zamieszczone przez fotoaloja
        w sumie to nie rozumiem nadal tych lightboxów ...

co to oznacza dla mnie, jeżeli mi się wyświetla przy moim zdjęciu, że jest dodane do lightboxów ? że komuś się spodobało i sobie wrzucił do swojego zbioru, a po co sobie wrzucił, żeby sobie popatrzeć? czy jest to przydatne w zyskiwaniu oglądaczy i ewentualnych kupujących (wyświetla się częściej, w jakiś katalogach czy co?)

pzdros

zrobiłem mały research na 123rf

A lightbox is a "personal folder" on our website that you create. You can store and manage images of interest to you.

Lightboxes are designed to organize your images. When you find an image on our website that you like, you can save it in a lightbox you've created. You would not need to save the image to your hard drive or jot down the image number.

There is no limit on the number of lightboxes you can create and the amount of time we'll store them for you. You can choose to remove images that you no longer need in your lightbox.
        Ostatnio edytowany przez robgr85; 10571.
        Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• fotoaloja
          Bywalec
          • 2007
          • 203

musiałeś po angielsku?
          uch, ale sobie poradziłam))
          canon 400D+50mm /f1.8

Komentarz

• robgr85
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 1719

musiałeś po angielsku?
            uch, ale sobie poradziłam))
            w ramach ćwiczeń

jeśli nie rozumiesz to napisz PM.

Pozdr

Komentarz

• fotoaloja
              Bywalec
              • 2007
              • 203

rozumiem, że kogoś moja jedna czy druga fotka zainteresowała i sobie ją wrzucił do swojej teczuszki żeby jej potem nie szukać znowu
              i poszedł dalej szukać sobie tego czego szuka
              i jak nie znajdzie lepszej od mojej fotki, a nadal będzie potrzebował tego co jest na niej, to ją kupi ode mnie a ja pójdę za pierwszą kasę na pyszne lody albo co lepszego;D
              canon 400D+50mm /f1.8

Komentarz

• Hallgerd
                Coś już napisał
                • 2005
                • 67

Nie tylko. Na niektórych stockach są public lightboxy. Tam ktos układa zdjęcia sobie tematycznie. Np. robi projekt jakis związany z świętami i wyszukuje zdjęcia o tej tematyce. Ten lightbox jest dostępny ogólnie i ktoś inny może zamiast przeszukiwać całą bazę zdjęć poszukać w tematycznych lightboxach.
                canon

dreamstime, istockphoto, shutterstock, fotolia, bigstockphoto, stockxpert

Komentarz

• fotoaloja
                  Bywalec
                  • 2007
                  • 203

acha

wiecie co, tak siedzę i produkuję te zdjęcie i produkuję, i tak sobie po cichu, pomiędzy zachwytami "ach" i "ech" nad moją domową fotoprodukcją myślę, że w sumie to nie rozumiem po co ludzie kupuję te fotki i czy oni naprawdę nie mają na co swoich cennych pieniędzy wydawaćDDDDDDDD, buachacha, normalnie mnie to tak dziś rozśmieszyło, że brzuch pęknięty na pół już mam i chyba zrobię z tego świetną fotkęDD

sorki, jeśli kogoś uraziłam (odnośnie pracy twórczej i fotoprodukcyjnej), ale ja taki nieraz ironiczny mam dowcip, że kogoś to może zaboleć, a szkoda, bo to w sumie śmieszne jest jak nic i naprawdę;DDD
                  canon 400D+50mm /f1.8

Komentarz

• mor_feusz
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1370

nie koniecznie. Duzo firm robi stronki www jakies katalogi i inne sprawy. Samemu zrobic powiedzmy "dobre zdjecie" jest ciezko - trzeba aparat, soft, kilka godzin pracy (dla nie znajacego sie na rzeczy) a tak zaplaci 1dolara lub tez powiedzmy 30 i ma Dobrej jakosci zdjecie (takie jak chce - poniewaz wybor jest dosc spory), nie traci czasu, dla potrzeb zobi crop'a i spoko. koncentruje sie na efekcie koncowym a nie jak do niego dotrzec

Komentarz

• fotoaloja
                      Bywalec
                      • 2007
                      • 203

no wiem, tak tylko sobie się pośmiałam;D
                      canon 400D+50mm /f1.8

Komentarz

• fotoaloja
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 203

ojeja, czy was też tak maglowali na istocku przy rejestracji jak mnie, normalnie szok, ciągle jedna fotka jest zła, wymieniam i wymieniam a im ciągle źle czy to tak tam jest?
                        canon 400D+50mm /f1.8

Komentarz

• Alzail
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 574

ja musiałem dwa razy zmieniać po jednej fotce
                          350D

Komentarz

• fotoaloja
                            Bywalec
                            • 2007
                            • 203

no ja mam dwie dobre, a jedną już 3 raz wymieniałam
                            canon 400D+50mm /f1.8

Komentarz

• robgr85
                              Pełne uzależnienie
                              • 2007
                              • 1719

ojeja, czy was też tak maglowali na istocku przy rejestracji jak mnie, normalnie szok, ciągle jedna fotka jest zła, wymieniam i wymieniam a im ciągle źle czy to tak tam jest?

odnośnie moich fotek, to mają największy procent odrzucania. Żaden inny serwis ich nie przebije :P

Pozdr

Komentarz

• Anzelm
                                Dopiero zaczyna
                                • 2007
                                • 17

istock to pikuś w porównaniu z zakwalifikowaniem się na shutterstocka, jeśli już jakimś cudem nie doczepią sie do szumów to zawsze zostaje poor light i popraw balans bieli, hehe

Komentarz

Pracuję...