dzięks!
Zarabianie na zdjeciach
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
w sumie to nie rozumiem nadal tych lightboxów ...
co to oznacza dla mnie, jeżeli mi się wyświetla przy moim zdjęciu, że jest dodane do lightboxów ? że komuś się spodobało i sobie wrzucił do swojego zbioru, a po co sobie wrzucił, żeby sobie popatrzeć? czy jest to przydatne w zyskiwaniu oglądaczy i ewentualnych kupujących (wyświetla się częściej, w jakiś katalogach czy co?)
pzdros
canon 400D+50mm /f1.8Komentarz
-
w sumie to nie rozumiem nadal tych lightboxów ...
co to oznacza dla mnie, jeżeli mi się wyświetla przy moim zdjęciu, że jest dodane do lightboxów ? że komuś się spodobało i sobie wrzucił do swojego zbioru, a po co sobie wrzucił, żeby sobie popatrzeć? czy jest to przydatne w zyskiwaniu oglądaczy i ewentualnych kupujących (wyświetla się częściej, w jakiś katalogach czy co?)
pzdros
zrobiłem mały research na 123rf
A lightbox is a "personal folder" on our website that you create. You can store and manage images of interest to you.
Lightboxes are designed to organize your images. When you find an image on our website that you like, you can save it in a lightbox you've created. You would not need to save the image to your hard drive or jot down the image number.
There is no limit on the number of lightboxes you can create and the amount of time we'll store them for you. You can choose to remove images that you no longer need in your lightbox.Ostatnio edytowany przez robgr85; 10571.Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...Komentarz
-
-
-
rozumiem, że kogoś moja jedna czy druga fotka zainteresowała i sobie ją wrzucił do swojej teczuszki żeby jej potem nie szukać znowu
i poszedł dalej szukać sobie tego czego szuka
i jak nie znajdzie lepszej od mojej fotki, a nadal będzie potrzebował tego co jest na niej, to ją kupi ode mnie a ja pójdę za pierwszą kasę na pyszne lody albo co lepszego;Dcanon 400D+50mm /f1.8Komentarz
-
Nie tylko. Na niektórych stockach są public lightboxy. Tam ktos układa zdjęcia sobie tematycznie. Np. robi projekt jakis związany z świętami i wyszukuje zdjęcia o tej tematyce. Ten lightbox jest dostępny ogólnie i ktoś inny może zamiast przeszukiwać całą bazę zdjęć poszukać w tematycznych lightboxach.Komentarz
-
acha
wiecie co, tak siedzę i produkuję te zdjęcie i produkuję, i tak sobie po cichu, pomiędzy zachwytami "ach" i "ech" nad moją domową fotoprodukcją myślę, że w sumie to nie rozumiem po co ludzie kupuję te fotki i czy oni naprawdę nie mają na co swoich cennych pieniędzy wydawać
DDDDDDDD, buachacha, normalnie mnie to tak dziś rozśmieszyło, że brzuch pęknięty na pół już mam i chyba zrobię z tego świetną fotkę
DD
sorki, jeśli kogoś uraziłam (odnośnie pracy twórczej i fotoprodukcyjnej), ale ja taki nieraz ironiczny mam dowcip, że kogoś to może zaboleć, a szkoda, bo to w sumie śmieszne jest jak nic i naprawdę;DDDcanon 400D+50mm /f1.8Komentarz
-
nie koniecznie. Duzo firm robi stronki www jakies katalogi i inne sprawy. Samemu zrobic powiedzmy "dobre zdjecie" jest ciezko - trzeba aparat, soft, kilka godzin pracy (dla nie znajacego sie na rzeczy) a tak zaplaci 1dolara lub tez powiedzmy 30 i ma Dobrej jakosci zdjecie (takie jak chce - poniewaz wybor jest dosc spory), nie traci czasu, dla potrzeb zobi crop'a i spoko. koncentruje sie na efekcie koncowym a nie jak do niego dotrzecKomentarz
-
-
ojeja, czy was też tak maglowali na istocku przy rejestracji jak mnie, normalnie szok, ciągle jedna fotka jest zła, wymieniam i wymieniam a im ciągle źle czy to tak tam jest?
canon 400D+50mm /f1.8Komentarz
-
-
-
odnośnie moich fotek, to mają największy procent odrzucania. Żaden inny serwis ich nie przebije :P
PozdrLoty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...Komentarz
-
istock to pikuś w porównaniu z zakwalifikowaniem się na shutterstocka, jeśli już jakimś cudem nie doczepią sie do szumów to zawsze zostaje poor light i popraw balans bieli, heheKomentarz
Komentarz