Zarabianie na zdjeciach

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • robgr85
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 1719

Zamieszczone przez fotoaloja
    a słuchajcie, a jak zapisuję info. o pliku w photoshopie, to nie wpisywać nawet mojego nicka w linijce:
    Autor obrazka

???

sądziłam, że warto dodać ten nick którym zamierzam się posługiwać na stocku, ale może lepiej nie?
    ja tam zawsze wpisuje imie i nazwisko... i tak wiekszosc stockow modyfikuje itpc...
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• fotoaloja
      Bywalec
      • 2007
      • 203

załamka

nie mogę wysłać tych 5 zdjęć nawet żeby mnie przyjęli na stocxpert, wyskakuje mi błąd krytyczny OE w 002815451 i doopa, albo cos nie tak z ich serwerem albo mój komputer za słaby ...?
      a przez serwer ftp też nie da się, bo pisze, że login nieprawidłowy, pewnie dlatego, że jestem jeszcze "nierozpatrzona", a jak mnie mają rozpatrzyć, jak wysłałam aplikację sprzedającego bez zdjęć

napisałam do nich maila, zobaczymy
      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
      ehehe, nie ma to jak 'pomysłowa upierdliwość', wysłałam im każdą fotke osobno na maila

na pewno zapchałam skrzynkę;P
      Ostatnio edytowany przez fotoaloja; 11715. Powód: Automerged Doublepost
      canon 400D+50mm /f1.8

Komentarz

• robgr85
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 1719

załamka

nie mogę wysłać tych 5 zdjęć nawet żeby mnie przyjęli na stocxpert, wyskakuje mi błąd krytyczny OE w 002815451 i doopa, albo cos nie tak z ich serwerem albo mój komputer za słaby ...?
        a przez serwer ftp też nie da się, bo pisze, że login nieprawidłowy, pewnie dlatego, że jestem jeszcze "nierozpatrzona", a jak mnie mają rozpatrzyć, jak wysłałam aplikację sprzedającego bez zdjęć

napisałam do nich maila, zobaczymy
        ehehe, nie ma to jak 'pomysłowa upierdliwość', wysłałam im każdą fotke osobno na maila

na pewno zapchałam skrzynkę;P
        gdzie Ci się ten błąd krytyczny wyświetla? napisz może jakie masz łącze z internetem - może to poprostu timeout.

Pozdr.

Komentarz

• fotoaloja
          Bywalec
          • 2007
          • 203

to było tak, że jak wysyłałam tę aplikację sprzedającego z wypełnionymi okienkami i załączonymi pięcioma zdjęciami, to po chwili pojawiał się niebieski ekran z napisem o błędzie krytycznym i się internet wyłączał (Mozilla), tak było kilka razy, więc się poddałam i wysłałam same wypełnione dane bez zdjęć, a zdjęcia sądziłam że doślę jakoś inaczej, dosłałam mailami, hehehe, no śmieję się z siebie pół dnia

łącze mam stałe, 512/256, max. transfer przychodzący do 512 kbit/s, cokolwiek to znaczyDD

a może przeszkodził program zaporowy? mam Kerio Personal Firewall?

timeout.
          czy to ten przekroczony czas czy coś?

pozdros
          canon 400D+50mm /f1.8

Komentarz

• fotoaloja
            Bywalec
            • 2007
            • 203

nieeeee, no nie wytrzymam!

oni chyba oszaleli na tym bigstocku, bo wołają Release Manager na makro ważki

możliwe to?????
            canon 400D+50mm /f1.8

Komentarz

• robgr85
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 1719

nieeeee, no nie wytrzymam!

oni chyba oszaleli na tym bigstocku, bo wołają Release Manager na makro ważki

możliwe to?????
              zdecydowanie jest to niemożliwe :-|

odnosnie tego błędu - skoro standardowy błąd windowsa [blue screen] to na bank nie był timeout... spróbuj jakąś inną przeglądarką wejść na stronę i wysłać - choć nie wiem czy to pomoże bo sam mam firefoxa i wszystko działa jak powino.

Pozdr

Komentarz

• Alzail
                Uzależniony
                • 2005
                • 574

Może ktoś mi powiedzieć jak zobaczyć w Dreamstime fotki które się wysłało ale które oni jeszcze nie zatwierdzili? Czyżby nie było takiej opcji ???
                350D

Komentarz

• sergi
                  Początki nałogu
                  • 2004
                  • 413

Zamieszczone przez Alzail
                  Może ktoś mi powiedzieć jak zobaczyć w Dreamstime fotki które się wysłało ale które oni jeszcze nie zatwierdzili? Czyżby nie było takiej opcji ???

Management Area -> Pending Files
                  5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
                  :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
                  :: Motywy wordpress

Komentarz

• fotoaloja
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 203

na tym bigstocku:

wysłałam 5 zdjęć
                    2 zaadoptowali od razu
                    a 3 są w albo w kolejce, albo nie wiem co, przez to że nie znam angielskiego, to tłumaczenie w netowym 'tłumaczniku' bywa zawodne (można się pośmiać z tych przetłumaczonych zdań
                    no i nie wiem czy oni chcą coś ode mnie czy po prostu zdjęcia się nie załapały czy czekają, ale w takim razie dlaczego dwa poszły błyskawicznie?

nie rozumiem
                    macie jakieś pomysły?

jest tam taki komunikat obok opisanego zdjęcia:
                    "Model Releases: New Method!! If your photo requires a release you MUST UPLOAD the release FIRST in your Release Manager before submitting your photos to Approver Queue." ->ale on tam był od początku i jest nadal, miałam wrażenie
                    a obok:
                    "You do not have any releases setup. Use the Release Manager to add any releases you have."

przy czym dodam, że fotki to: koza na łące, ważka na liściu i serwetki zrobione na szydełku przez moją mamcię

nie wiem jak to opisać, ale próbowałam, ech, ciężkie jest życie 'patryjotki'
                    *ale on tam był od początku i jest nadal, miałam wrażenie, że to co nie gra to podświetla się na zielono i tak jest w przypadku tego wklejonego powyżej tekstu
                    canon 400D+50mm /f1.8

Komentarz

• robgr85
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 1719

jak czegoś nie wiesz/nie rozumiesz to pytaj, a my/ja już Ci pomożemy... najlepiej by było abyś wklejała to czego nie rozumiesz.

odnośnie zdjęć zaakceptowanych na bigstocku.

po zalogowaniu wchodzisz na 'my account'
                      potem 'uploads'

'upload images status'

włączy się strona na której masz liste wysłanych plików, w kolumnie status masz 3 opcje:

pending - czeka na weryfikacje
                      deleted - odrzucone
                      accepted - zaakceptowane

jeśli nie zaakcpetowali to pod nazwą zdjęcia masz ciemnymi literkami napisaną przyczynę.

mam nadzieję że się sytuacja trochę rozjaśniła

Pozdr.

Komentarz

• Alzail
                        Uzależniony
                        • 2005
                        • 574

Zamieszczone przez sergi
                        Management Area -> Pending Files
                        Dzięki, szukałem w photographer`s area, a niżej już nie popatrzyłem...
                        350D

Komentarz

• fotoaloja
                          Bywalec
                          • 2007
                          • 203

wygląda na to, że czekają te zdjęcia na weryfikację, bo nie ma tam deleted

może to i dobrze, bo dziś zauważyłam, że mam sporo błędów i takich jakoichś zagmatwań (w/g mnie) w słowach kluczowych, chyba warto to dopracować

dzięki, rozjaśniło się trochę

poza tym dziś sobie się zarejestrowałam na stockplus, gdzie jest wszystko w naszym pięknym ojczystym języku
                          to są właśnie te chwile, kiedy czuję się komfortowo, bo mam czarno na białym, że białe jest czarne
                          canon 400D+50mm /f1.8

Komentarz

• sergi
                            Początki nałogu
                            • 2004
                            • 413

istock i stockxpert również mają interfejs w języku polskim

PS. a na bigstockphoto nie licz na zyski nie mając dużego portfolio. Na początek skup sie na shutterstock, istock, fotolia i stockxpert.
                            Ostatnio edytowany przez sergi; 641.
                            5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
                            :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
                            :: Motywy wordpress

Komentarz

• robgr85
                              Pełne uzależnienie
                              • 2007
                              • 1719

Zamieszczone przez sergi
                              istock i stockxpert również mają interfejs w języku polskim

PS. a na bigstockphoto nie licz na zyski nie mając dużego portfolio. Na początek skup sie na shutterstock, istock, fotolia i stockxpert.
                              jak już przygotowuje zdjęcia w angielskim to nie widzę przeszkód żeby przesłać je do jak największej liczby serwisów. A nuż ktoś kto potrzebuje takie fotki jak koleżanka zrobiła szuka w bigstockphoto?

może to i dobrze, bo dziś zauważyłam, że mam sporo błędów i takich jakoichś zagmatwań (w/g mnie) w słowach kluczowych, chyba warto to dopracować

dzięki, rozjaśniło się trochę
                              a czytalas art ze stopki mojej strony? najpierw wysyłaj do canstockphoto bo tam mają świetny 'keywording tool' i automat może podrzucić kilka pomysłów...

Pozdr

Komentarz

• fotoaloja
                                Bywalec
                                • 2007
                                • 203

a czytalas art ze stopki mojej strony? najpierw wysyłaj do canstockphoto bo tam mają świetny 'keywording tool' i automat może podrzucić kilka pomysłów...
                                nie czytałam, dzięki, zapoczytam

istock po polsku?

hura!!!

wysyłam gdzie się da, po kolei, i tak się czeka na rejestracje na bigstocku kilka dni, na stocekspert na razie czekam na odpowiedz w sprawie tych zdjęć, co się nie wysłały normalnie i poszły na skrzynkę ich, milczą, a ja nie mogę nic zrobić, mam komunikat, że moje zgłoszenie (bez załączonych prawidłowo zdjęć, heheh) czeka na rozpatrzenie i nie muszę się powtórnie rejestrować (jak nie muszę jak muszę;P!)
                                więc zajmę się rejestracją na innych stockach, nauką i opracowywaniem słówek najczęściej używanych oraz oczywiście szykowaniem prac

swoją drogą, od lat wybierałam się na kurs angielskiego, cóż, życie podsuwa niespodzianki i różne inne rozwiązania ...;D
                                robgr85

tzn. zaglądałam w twoją stopkę (hih;P), ale po kolei, doba ma tylko 24 godziny, a ja dukam te literki i słówka, poza tym jeszcze jem, śpie i oddycham, zatem powoli poznaję wszystko i próbuję nie odlecieć z tego świata w wirtualną fotorzeczywistość;P
                                jak już przygotowuje zdjęcia w angielskim to nie widzę przeszkód żeby przesłać je do jak największej liczby serwisów. A nuż ktoś kto potrzebuje takie fotki jak koleżanka zrobiła szuka w bigstockphoto?
                                nie sądzę, aby ktoś poszukiwał akurat mojego zdjęcia kozy na łące czy też ważki ale w sumie to nigdy nic nie wiadomo, kózka jest piękna jak żadna inna, a ważka zanim jej zrobiłam zdjęcie walnęła mnie w twarz wylatując spod gałęzi drzew, więc w sumie to są orgyinalne fotki jak nic;P;P;P
                                canon 400D+50mm /f1.8

Komentarz

Pracuję...