Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 97

Wątek: 70-200 zamiana f4 na f2.8

Coś już napisał Awatar matijaz
    Miasto
    Wrocław/Bad Wimpfen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    A tak wogole - mialem stycznosc z 70-200/4, sporo (bo 1.5roku) 70-200/2.8 IS, ale na koncu trafilo na 200/2.8 II, bo wiem co bylo dla mnie najwazniejsze w tym wszystkim (ostrosc, waga, komfort i praktycznie tylko uzywane 200mm)
    Też przeszedłem tę drogę, zacząłem od 70-200 f/4, a skończyłem na 200 f/2.8 II. 70-200 f/2.8 swoje waży i czuje się go w plecaku, jednak planuję powrót do zooma (f/2.8 bez IS) ze względu na większą uniwersalność (przy stałce trzeba się niekiedy sporo nachodzić), poza tym w międzyczasie zebrało mi się kilka filtrów na 77mm. Priorytety i kryteria użyteczności z czasem też się zmieniają...
    Nie wiedziałem że tylu idiotów jest na świecie, dopóki nie skorzystałem z internetu.
    Stanisław Lem

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myslidar Zobacz posta
    Nie każdy zabiera w góry 70-200 2.8 i nie każdy jakoś namiętnie po nich chodzi
    Dokładnie.

Domyślnie

Mam pytanko, potrzebuje tele do sportu i do wyboru mam Sigmę 70-200 z f2.8 lub Canona 70-200 z f4, niestety na Canona f2.8 mnie nie stać (jeszcze :P).

Zdjęcia potrzebuję do sportu, dynamicznego jakim jest piłka nożna. Robiłem zdjęcia jednym i drugim obiektywem, mam swoje przemyślenia, lecz nie znam ich od strony technicznej, czy jest coś na co mam zwrócić uwagę, na coś konkretnie patrzeć pod kątem kupna? Z góry dzięki za odpowiedź.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

W sporcie najważniejsze jest światło. Miałem Sigmę i gdyby nie to że dostałem uwaloną sztukę to pewnie do teraz bym z nią śmigał Oprócz większej abberacji to moja nie różniła się niczym względem Canon 70-200 2.8. Najważniejsze z Sigma to po zakupie wysłać z puszką do kalibracji Mniej stresu..
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Początki nałogu Awatar punky
    Miasto
    Kwidzyn

Domyślnie

Czytam ten wątek od paru dni z niezłym ubawem
    tutaj 70-200 na 200mm i 2.8 crop 100% zresztą wszystko jest w exifie.
    http://farm4.static.flickr.com/3479/...5537bf91_o.jpg
    R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8

Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stau Zobacz posta
    Mam pytanko, potrzebuje tele do sportu i do wyboru mam Sigmę 70-200 z f2.8 lub Canona 70-200 z f4, niestety na Canona f2.8 mnie nie stać (jeszcze :P).

Zdjęcia potrzebuję do sportu, dynamicznego jakim jest piłka nożna. Robiłem zdjęcia jednym i drugim obiektywem, mam swoje przemyślenia, lecz nie znam ich od strony technicznej, czy jest coś na co mam zwrócić uwagę, na coś konkretnie patrzeć pod kątem kupna? Z góry dzięki za odpowiedź.

Robilem zdjecia downhillu zarowno canonem 70-200 F4 i sigma 70-200. O wiele bardziej bylem zadowolony z kolorow i AF w canonie. W sumie chyba patrzec na celnosc AF i szukac tzw "trafionego egzemplarza"

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ja do sportu używam Canona z Sigmą różnie to bywa zależy od egzemplarza niektóre mydlą .
    Gdyby Bóg chciał aby człowiek latał dałby mu skrzydła,gdyby nie chciał nie dałby mu wyobraźni.:-D

Początki nałogu Awatar Maver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lovtza Zobacz posta
    Czy jak zmienie swojego F4 na tego F2.8 ale bez IS to zyskam na ostrosci ?
    Naprawde taka roznica w ostrosci robi ci jakiakolwiek roznice? Poza oczywiscie przypadkiem ogladania zdjec w 200% powiekszeniu na monitorze zeby sprawdzic czy "sa ostre"?
    Obiektyw f/2.8 zawsze mozesz przymknac do f/4 i miec "tak samo ostre" a f/2.8 po prostu ladniej rysuje.

Zastanow sie po co ci ten obiektyw potrzebny i czy Ci wogole potrzebny czy chcesz sie tylko sprzetowo onanizowac.
    --
    Pozdrawiam
    Krzysztof Zagórski

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maver Zobacz posta
    Naprawde taka roznica w ostrosci robi ci jakiakolwiek roznice? Poza oczywiscie przypadkiem ogladania zdjec w 200% powiekszeniu na monitorze zeby sprawdzic czy "sa ostre"?
    Obiektyw f/2.8 zawsze mozesz przymknac do f/4 i miec "tak samo ostre" a f/2.8 po prostu ladniej rysuje.

Zastanow sie po co ci ten obiektyw potrzebny i czy Ci wogole potrzebny czy chcesz sie tylko sprzetowo onanizowac.
    nie wiem czy wiesz ale czasami robi sie takie zdjecie iz konieczne jest jego powiekszenie
    wtedy bardzo przydaje sie dobra ostrosc

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lovtza Zobacz posta
    nie wiem czy wiesz ale czasami robi sie takie zdjecie iz konieczne jest jego powiekszenie
    wtedy bardzo przydaje sie dobra ostrosc
    Prędzej sporo mpix i umiejętne wyostrzanie
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów