Strona 926 z 1000 PierwszyPierwszy ... 426826876916924925926927928936976 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 9 251 do 9 260 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Domyślnie

M74, ta a wyczucie w kadrowaniu i obróbce+od groma wiedzy technicznej, to się z dnia na dzień nabiera... Ja nie twierdzę, że słabym sprzętem się nie da, ja twierdzę, że robią dobre zdjęcia.
    google - Dawid Miarka / profil > odwiedź stronę domową :P.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez M74 Zobacz posta
    No to popatrz na jakąś fotę robioną 5D Mk.II oraz jasną stałką, następnie odejmij drogi sprzęt i preset LR którego użyto.
    I co widzisz?
    I to jest cała tajemnica ich sukcesu, drogie i jasne szkła oraz presety sprzedawane przez Kalinę i Adasia. I może także te zagraniczne ściągane pewnie masowo z Pirate Bay.
    Nie można nikogo skreślać tylko dlatego że chce od czegoś zacząć a nie wie za bardzo od czego zacząć najlepiej.
    Nawet jak pójdzie na ślub z jednym body to co? Tragedia się stanie? Od razu się zepsuje prawda?
    Drugi korpus warto mieć ale bez przesady, szczególnie na początku kiedy nie ma kasy w zasadzie na nic (pomijam szczęściarzy z eurodotacjami)
    Jakby wszyscy tak bali się paść na pysk, skompromitować i tak dalej, to nadal siedzielibyśmy w jaskiniach i walili się po łbach kamieniami.

zal czytac takie mierne wypociny , tym bardziej jak ktos jest anonimem heh
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    swoja droga czyzbys nalezal do grona tych co na lewo sobie dorabiaja ? bo poza komercyjnym ogloszeniu http://oferia.pl/usluga/item457539-f...kolicznosciowa zero info o twojej dzialalnosci fotografie ?

to tak ot w kwestii oceniania dzialan innych osob i ich miernego talentu

PS. przepraszam za ot ale chcialem co nieco wyjasnic , prosze wyciac jesli trzeba
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Czapa Zobacz posta
    Cześć,

potrzebuje szybkiej odpowiedzi, powoli zaczynam zbierać sprzęt do ślubów i mam dylemat w tym momencie bo planuje operować stałkami więc, czy do mojego zestawu.

400D + 50 1.4 + kit + fisz lepiej w pierwszej kolejności dokupić drugie body (40d - więcej kasy nie mam a z puszkami chce iść jak najbardziej w góre) czy lepiej szkło 28 1.8 i jakoś starać się operować w szybkim zmienianiu stałek na body.
    kup body
    Ostatnio edytowane przez MM-architekci ; 25-07-2011 o 09:23 Powód: Automerged Doublepost
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

No to popatrz na jakąś fotę robioną 5D Mk.II oraz jasną stałką, następnie odejmij drogi sprzęt i preset LR którego użyto.
    I co widzisz?
    I to jest cała tajemnica ich sukcesu, drogie i jasne szkła oraz presety sprzedawane przez Kalinę i Adasia. I może także te zagraniczne ściągane pewnie masowo z Pirate Bay.
    Nie można nikogo skreślać tylko dlatego że chce od czegoś zacząć a nie wie za bardzo od czego zacząć najlepiej.
    Nawet jak pójdzie na ślub z jednym body to co? Tragedia się stanie? Od razu się zepsuje prawda?
    Drugi korpus warto mieć ale bez przesady, szczególnie na początku kiedy nie ma kasy w zasadzie na nic (pomijam szczęściarzy z eurodotacjami)
    Jakby wszyscy tak bali się paść na pysk, skompromitować i tak dalej, to nadal siedzielibyśmy w jaskiniach i walili się po łbach kamieniami.
    Kolejny sie trafil. Szkoda gadac bo choc by 20 osob wytlumaczylo ci po co ma sie 2 body i kilka obiektywow to i tak pewnie nie zrozumiesz. Widac ze nie masz pojecia o czym wogole piszesz co potwierdza tylko cena 500zl za slub ktora bierzesz. Ci fotografowie po ktorych jedziesz biora za slub 10-15 ale co oni tam wiedza o fotografii. Gdyby nie te Lki i 1Dynki to pewnie by nie wiedzieli jak fotke zrobnic.
    Powiem tylko ze zaczolem z 40d+400d za darmo bo z jednym body bym sie nie odwazyl.
    Ostatnio edytowane przez Mad_Mac ; 25-07-2011 o 10:34

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Miasto
    Poznań,Toruń

Domyślnie

Wyczucie w kadrowaniu??? Przecież wszyscy rżną od siebie nawzajem (a ci pierwsi zerżnęli wcześniej od Kelby'ego i innych grafomanów) i nie ma za grosz oryginalności!!
    Prosty test, weź "portfolia" 10 "ślubniaków" z różnych rejonów kraju i sprawdź u ilu znajdziesz nieśmiertelny kadr "panna młoda w lusterku/lustrze" ??
    Bo oryginalność przede wszystkim!!!
    To co pokazujesz mad_mac **** nie urywa, ten gość z 400D zrobiłby pewnie podobne, na pewno nie jest to warte 10-15 (groszy/złotych/setek/tysięcy?), no chyba że funciaków za ślub.
    Nie robię ślubów więc nie jestem konkurencją, bez obaw. Ale strach rozumiem bo wasza jedyna przewaga to kasa władowana w sprzęt. Zabrać to i zostanie **** nie fotograf.
    Tyle na temat "ślubniaków"

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

Biniu daj już spokój.

Cytat Zamieszczone przez Czapa Zobacz posta
    Cześć,

potrzebuje szybkiej odpowiedzi, powoli zaczynam zbierać sprzęt do ślubów i mam dylemat w tym momencie bo planuje operować stałkami więc, czy do mojego zestawu.

400D + 50 1.4 + kit + fisz lepiej w pierwszej kolejności dokupić drugie body (40d - więcej kasy nie mam a z puszkami chce iść jak najbardziej w góre) czy lepiej szkło 28 1.8 i jakoś starać się operować w szybkim zmienianiu stałek na body.

musisz mieć 2 body bez dwóch zdań

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Nie robię ślubów więc nie jestem konkurencją, bez obaw. Ale strach rozumiem bo wasza jedyna przewaga to kasa władowana w sprzęt. Zabrać to i zostanie **** nie fotograf.
    Tyle na temat "ślubniaków"
    :neutral: LOL

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Sory, że zrobię Wam oftopic w tej konwersacji, ale ciekawi mnie czy osoby używające pasków noszą obiektywy z dekielkami czy bez?

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

na ślubie nie ma czasu na dekielki

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    na ślubie nie ma czasu na dekielki
    To jakoś bardzo nerwowo musisz pracować :-)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Dzięki za odpowiedz Jak już pisze posta to zapytam jeszcze. Jakiego systemu używacie jeżeli chodzi o pas i sakwy? Lowepro czy Tamrac?

Strona 926 z 1000 PierwszyPierwszy ... 426826876916924925926927928936976 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów