Strona 928 z 1000 PierwszyPierwszy ... 428828878918926927928929930938978 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 9 271 do 9 280 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Raz mi padlo body 2 godziny przed slubem. Jesli ktos nadal uwaza ze drugi aparat zbedny to krzyz mu na droge.
    "Krzyż na drogę" zleceniodawcy. Zdjęcia ciotek i wujków bezcenne .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Raz mi padlo body 2 godziny przed slubem. Jesli ktos nadal uwaza ze drugi aparat zbedny to krzyz mu na droge.
    Ostatnio postanowiłem 2min przed przysięgą wymienić CFkę. Zamykam klapkę, wciskam spust do połowy i nic - body nie odpaliło. Wyjmuję baterię, wkładam z powrotem - znowu nic. Już mi się zagrzało w środku, bo 50d miałem w plecaku jakieś 15m ode mnie, a biegać w kościele nie lubię. Postanowiłem jednak zaryzykować i spróbować wymienić kartę na inną - udało się, odpaliło i niczego nie straciłem, ale było "tak na styk". Nikomu nie polecam uświadczyć tego uczucia, każdemu radzę mieć drugie body na plecach albo w pierwszej ławce tuż przy środku, włączone i gotowe do działania.

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Jak najlepiej dobrać wielkość sakwy (do pasa) na obiektyw? Tak żeby mieścił się z założonym tulipanem, czy po złożeniu? Wygląda na to, że szybciej i wygodniej korzystałoby się z większej, ale może przesadzamJak to dobieracie?
    Rozważam zakup polskiego REPORTERA(trzeba być patriotą).
    Miłego dnia
    moja www

Dopiero zaczyna

Domyślnie

true man

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Jak najlepiej dobrać wielkość sakwy (do pasa) na obiektyw? Tak żeby mieścił się z założonym tulipanem, czy po złożeniu? Wygląda na to, że szybciej i wygodniej korzystałoby się z większej, ale może przesadzamJak to dobieracie?
    Jeszcze nie mam, ale będę kupował dosłownie na dniach.
    Uważam, że lepiej z założoną osłoną i wtedy szkło osłoną w dół.
    Ale i tak specjalnie jadę do towersa żeby r-strapa, pas i sakwy dobrać na miejscu osobiście...
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

ten link powinien byc pomocny:
    http://www.lowepro.com.pl/matrix/Low...nie_cze-09.pdf
    w kazdym badz razie ja dobieralem rozmiary sakw do wlasnych obiektywow wlasnie na podstawie tej tabeli
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Ja wziolem sprzet do sklepu i tam dopasowalem. Na wszystkich szklach mam oslony ktorych nigdy nie sciagam. Wkladasz w sakwe przednia soczewka w dol i sa bezpieczne.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    ten link powinien byc pomocny:
    http://www.lowepro.com.pl/matrix/Low...nie_cze-09.pdf
    w kazdym badz razie ja dobieralem rozmiary sakw do wlasnych obiektywow wlasnie na podstawie tej tabeli
    Na naszym forum jest temat o sakwach gdzie stworzona zostala lista co do czego pasuje z oslonami i bez na podstawie doswiadczen forumowiczow.
    Ostatnio edytowane przez Mad_Mac ; 26-07-2011 o 13:44 Powód: Automerged Doublepost

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Ostatnio postanowiłem 2min przed przysięgą wymienić CFkę. Zamykam klapkę, wciskam spust do połowy i nic - body nie odpaliło.
    Znajomy miał podobnie. Nie zastanawiał się długo, tylko wyciągnął z torby rezerwę, naciska spust-i nic. Opowiadał, że poczuł się dość dziwnie, ale pomogło wysunięcie i włożenie akumulatora. W spokojniejszej chwili wyciągnął kartę, akumulator, odpiął obiektyw od pierwszego, pozakładał z powrotem, i wszystko działało bez problemów do końca wesela. Serwis też nic nie znalazł. Człowiek od tego czasu nosi w kieszeni kompakta

Czapa: powinieneś mieć drugie body i jakieś sensowne szkło, najlepiej drugi zestaw (body+szkło+lampa). Jak masz znajomego amatora, to tymczasowo możesz się ratować pożyczając sprzęt. 400d jest ok, 40d da lepszy AF (i większy ciężar), ale też ma już swoje lata. Jak potrafisz dobrze wykorzystać 400d, możesz zaryzykować dokupienie drugiego: masz takie same akumulatory, karty, taki sam sposób obsługi i lżejszą torbę. Po sezonie zmienisz np. na 50d albo 5d.

Pozdrawiam wszystkich pracujących z jednym zestawem, gracie w Lotto? Jak nie, to może warto, skoro Wam aż tak szczęście dopisuje?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

a po co na repo oslona ? ja nosze bez , moze czasem pod swiatlo mocne spada kontrast ale mozna to wykorzystac nawet , generalnie przy 70-200 noszenie z futerale z oslona nie ma sens , rosnie wysokosc/szerokosc i pozniej gabaryty calego tego stroju wiec lepiej przemysl czy oslony ci potrzebne
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Po to że osłona, jak sama nazwa wskazuje służy do osłaniania. Jak o coś zahaczysz, ktoś Cię szturchnie to osłona chroni przednią soczewkę, nie trzeba psuć sobie obrazka dodatkowymi filtrami.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Strona 928 z 1000 PierwszyPierwszy ... 428828878918926927928929930938978 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów