Strona 925 z 1000 PierwszyPierwszy ... 425825875915923924925926927935975 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 9 241 do 9 250 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m.bolechowski Zobacz posta
    Moim zdaniem niepotrzebnie zmieniałeś 30-tkę na 50-tkę. Mogłeś zostawić sobie Sigmę na cropa, a na ff zmieniać 17-40 z 85 tylko. Zestaw jak malowany.
    Dzięki z opinię. Przez pewien czas zanim sprzedałem elementy z zestawu cropowego testowałem różne kombinacje i jednak wolę na 5d mieć 50mm niż 30mm na cropie. Chociaż jeśli ktoś chce trochę dłużej zostać tylko z matrycą aps-c to tą sigmę BARDZO polecam. W tej chwili rozważam raczej tylko te 2 opcje, które wyszczególniłem w moim pytaniu.

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    a ja zaproponuje to:
    http://torbylowepro.pl/pasy-i-szelki...ight-belt,440s
    i pozostanie przy zestawie ktory masz obecnie (poki co)
    robie drugi sezon slubny zestawem jak w stopce i nie jest zle (chociaz na jesien zamieniam 17-40 na 24L)
    chodzi o to, ze pas na obiektywy + pokrowce to na maxa latwa zmiana obiektywow i spokojnie mozna sie obyc bez drugiego body.
    zmiana obiektywu majac pas to nie dluzej jak 3-4 sek, a zaleta jest fakt ze masz wszystkie zdjecia z jednej - zdecydowanie lepszej - matrycy ;]
    Dzięki za pomoc. Strasznie przyzwyczaiłem się do pracy na 2 body i mam pewne obawy co do tego, czy dam radę tak szybko zmieniać szkła. 3-4sek. ... dla mnie jesteś mistrzem - musze poćwiczyć
    Na pewno poważnie rozważę to rozwiązanie. Zaletą jest niewątpliwie też to, że dźwiga się mniej sprzętu.
    Co do matrycy...ta z 40d jest już bardzo dobra. Nie da się jednak ukryć, że komfort pracy z plikami z FF jest większy. Szczególnie na wysokich iso.

Najlepiej byłoby dokupić 2gie 5d ale to może za jakiś czas.
    Jeśli ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia i przeszedł podobne wybory chętnie poczytam. Na pewno mi to jakoś pomoże.
    Miłego dnia
    moja www

Bywalec Awatar Czapa
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cześć,

potrzebuje szybkiej odpowiedzi, powoli zaczynam zbierać sprzęt do ślubów i mam dylemat w tym momencie bo planuje operować stałkami więc, czy do mojego zestawu.

400D + 50 1.4 + kit + fisz lepiej w pierwszej kolejności dokupić drugie body (40d - więcej kasy nie mam a z puszkami chce iść jak najbardziej w góre) czy lepiej szkło 28 1.8 i jakoś starać się operować w szybkim zmienianiu stałek na body.
    ...Ja tu tylko sprzątam C 5D II :: C 6D :: s 14mm 2.8 :: c 35 1.4mm :: c 40mm 2.8 :: c 85mm 1.8 :: c 70-200mm 2.8 :: Y 565ex :: rf-603 :: 055xprob x2:: 804cr2 :: 701 HDV

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Pytanie podstawowe: chcesz brać pieniądze za ślub bez awaryjnego body?

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    (...) wolę na 5d mieć 50mm niż 30mm na cropie. (...)
    Oczywiście, że wolisz, ale argumentując w ten sposób, idę o zakład, że wolisz też 17-40 na ff niż na cropie, podobnie jak 28 na ff niż na cropie czy 85 na ff niż na cropie. Ze wszystkich wymienionych komponentów, zestaw 5d+17-40+85 i 40d+30mm był*po prostu - w moim mniemaniu - najbardziej rozsądny.

Jeśli jednak koniecznie upierasz się, przy zmianach, to na pewno odradzałbym sprzedaż 40d na rzecz 28/1.8 - nie tyle dlatego, że to złe szkło, ale skoro stracisz korpus, to automatycznie, częściej będziesz musiał zmieniać obiektywy, a jak sam piszesz, tracisz wtedy dużo ciekawych kadrów. Ponadto, argument o tym, że pracujesz w duecie, więc drugi korpus nie jest potrzebny, mnie nie przekonuje. Ja także pracuję w dwie osoby, ale oboje mamy po dwa korpusy, bo jeśli z którymś coś się stanie, to przez resztę czasu miałoby pracować tylko jedno z nas, a drugie stać pod ścianą? Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji.

Skoro bardzo źle się czujesz z 17-40 na cropie, to wymiana go na 10-22 ma sens, choć ja nadal utrzymuję, że lepiej byłoby wrócić do 30/1.4, zwłaszcza, że skoro bierzesz pod uwagę zakup 10-22, nie zamierzasz szybko zmienić drugiego korpusu na pełną klatkę. A to, oczywiście, byłoby zdecydowanie najlepsze wyjście, zwłaszcza, że wszystkie posiadane przez Ciebie szkła są „pełnoklatkowe”. Cokolwiek zdecydujesz, powodzenia.
    5d2, 5d, cztery stałki, dwa zoomy, kilka lamp.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Fotografia ślubna to chyba jedna z nielicznych dziedzin w których ludziom wydaje się że wystarczy kupić cokolwiek, a najlepiej nic i już można ruszać do boju
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Fotografia ślubna to chyba jedna z nielicznych dziedzin w których ludziom wydaje się że wystarczy kupić cokolwiek, a najlepiej nic i już można ruszać do boju
    Jedna z licznych - niestety :-|.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Poznań,Toruń

Domyślnie

No już nie przesadzajmy, dobre zdjęcia da się robić nawet sprzętem entry level, podobnie jak kiepskie sprzętem za 30k.
    Na "Forum Profesionalnyh Fotografuf Ślóbnyh" jest cała masa miernot, ale za to sprzęt mają z najwyższych półek (ich motto:pełna klata, pełna dziura i już ze mnie w ch.. fachura).
    W końcu każdy kiedyś i od czegoś zaczynał.
    Ostatnio edytowane przez M74 ; 25-07-2011 o 08:00

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez M74 Zobacz posta
    Na "Forum Profesionalnyh Fotografuf Ślóbnyh" jest cała masa miernot, ale za to sprzęt mają z najwyższych półek (ich motto:pełna klata, pełna dziura i już ze mnie w ch.. fachura).
    Sory, ale jak już oczerniać to podaj nazwiska, bo ja jakoś przeglądając jakiś czas temu PF nie natrafiłem na żadną osobę, która robi szajs. Jasne, od groma ludzi robiło fotki które nie wpasowywały się w moje poczucie estetyki, ale żeby ich zdjęcia były słabe? Nie bardzo...
    google - Dawid Miarka / profil > odwiedź stronę domową :P.

Domyślnie

M74 jasne, że się da nawet iPodem i co z tego wynika
    Kanghoy naprawdę spodziewasz się odpowiedzi
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Miasto
    Poznań,Toruń

Domyślnie

No to popatrz na jakąś fotę robioną 5D Mk.II oraz jasną stałką, następnie odejmij drogi sprzęt i preset LR którego użyto.
    I co widzisz?
    I to jest cała tajemnica ich sukcesu, drogie i jasne szkła oraz presety sprzedawane przez Kalinę i Adasia. I może także te zagraniczne ściągane pewnie masowo z Pirate Bay.
    Nie można nikogo skreślać tylko dlatego że chce od czegoś zacząć a nie wie za bardzo od czego zacząć najlepiej.
    Nawet jak pójdzie na ślub z jednym body to co? Tragedia się stanie? Od razu się zepsuje prawda?
    Drugi korpus warto mieć ale bez przesady, szczególnie na początku kiedy nie ma kasy w zasadzie na nic (pomijam szczęściarzy z eurodotacjami)
    Jakby wszyscy tak bali się paść na pysk, skompromitować i tak dalej, to nadal siedzielibyśmy w jaskiniach i walili się po łbach kamieniami.
    Ostatnio edytowane przez M74 ; 25-07-2011 o 08:47

Strona 925 z 1000 PierwszyPierwszy ... 425825875915923924925926927935975 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów