Strona 403 z 484 PierwszyPierwszy ... 303353393401402403404405413453 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 021 do 4 030 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Dopiero zaczyna Awatar nonsense

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nonsense Zobacz posta
    Witam.
    Znalazłem na allegro aukcje z piątką w bardzo niskiej cenie: http://allegro.pl/canon-eos-5d-mark-...663018851.html . Zastanawia mnie czy to możliwe, żeby przy średniej cenie na dzień dzisiejszy 5d ok 7800, aparat może być oryginalny a sprzedawca uczciwy. Czy miał ktoś z nim do czynienia ewentualnie możecie powiedzieć czy były w sprzedaży kiedyś podróbki 5d mk 2? Google nic nie znalazło. Sprzedawca wystawia fakure na przedmiot jednak z drugiej strony czy to nie za tanio jak na 5d mk2 z fakturą jeśli weźmiemy pod uwagę ceny za granicami naszego kraju ? Może tamat wydaje się dziwny ale z jednej strony przy zakupie za takie pieniądze nie chciałbym trafić jakiegoś felernego egzemplarza a z drugiej fajnie by było zaoszczędzić parę złotych. Z góry dziękuje za odpowiedzi !
    Odświeżę. Miał ktoś styczność z tym sprzedawcą ?

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Conajmniej 77 osób, które wystawiły mu pozytywną opinię po 103 transakcjach.
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Te puszki raczej nie sprzedają sie jak ciepłe buły. 7k to nie 0,7k
    Puszka może leży u sprzedawcy od dłuższego czasu, a kupił ją po dobrym kursie. Możliwości jest sporo
    Nie mają negatywnych opinii. Umów sie na odbiór osobisty.
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Świecie

Domyślnie

A może ktoś chce nowe 5D MII za 3000 zł?
    http://tablica.pl/oferta/canon-eos-m...lr-ID6urd.html

kobita chce chyba nabić sobie telefon połączeniami przychodzącymi bo sprawdzałem z trzech różnych numerów i raz była z Warszawy, raz z Bydgoszczy, jak chciałem podjechać zobaczyć to akurat wyjechała, jest w szpitalu itp
    S1 IS, 5DII + BG-E6, C24-105/4 L, C70-300/4-5.6 IS USM, C50/1.4, C28/1.8, Metz 58 AF1, LowePro Nova 190, LowePro FASTPACK 250

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacky_K Zobacz posta

kobita chce chyba nabić sobie telefon połączeniami przychodzącymi bo sprawdzałem z trzech różnych numerów i raz była z Warszawy, raz z Bydgoszczy, jak chciałem podjechać zobaczyć to akurat wyjechała, jest w szpitalu itp
    Naciśnij 'Zgłoś naruszenie' - im więcej ludzi to zgłosi, tym szybciej zbanują tego usera.
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Dopiero zaczyna Awatar nonsense

Domyślnie

haha też dzwoniłem i była z bydgoszczy. Na odbiór osobisty się zgadzała jednak była na wyjeździe. Aaa i dostałem zdjęcia ma maila. Były to miniaturki canona 5d mk1, którego w ten sam dzień znalazłem na allegro.

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Ja się zaledwie dowiedziałem, że babeczka te aparaty ma, ale nie ma. Kobiecy głos przez słuchawkę przekazał mi coś takiego: " Proszę Pana proszę wierzyć mi na słowo, że aparaty leżą czyściutkie na stole. Były otwarte tylko po to by stwierdzić ich funkcjonalność. Jeżeli jest Pan zainteresowany, to proszę kupować gdyż jutro taka okazja może się więcej nie powtórzyć."

Po pytaniu, jakie formy płatności są akceptowane, odpowiedziała: "wyłącznie wpłata na konto, wielu klientów ostatnio prosi o paczki, a potem nie jest w stanie za nie zapłacić".

Po dłuższej rozmowie umówiłem się na spotkanie i ów kobieta nagle stwierdziła, ze zawita do Torunia. Wybrałem się na spotkanie, ale spotkało mnie, to czego się spodziewałem. Ani aparatu, ani kobiety...

Kilkanaście stron wcześniej opisałem swoją historię o "kupowaniu 5dmk2". W tym przypadku wyglądało to tak samo. "Proszę Pana, już idę"; "Jestem za rogiem" czy nawet "weszłam już do kawiarni".
    Być może coś się w Polsce zmieniło na mapach geograficznych i Toruń został przesunięty na południe, ale dam sobie rękę uciąć, że tej kobiety ni diabła, nie udało mi się jej spotkać.

Co lepsze wydaje mi się, iż cała ta sprzedaż to tylko i wyłącznie "pic na wodę" i wytarganie pieniędzy. Niech w końcu ktoś pozamyka tych wszystkich oszustów!

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacky_K Zobacz posta
    Nie linkuj takich okazji, bo za 2 tygodnie znowu będzie tu wysyp postów "kupiłem okazyjnie aparat i ani pieniędzy, ani aparatu"
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    Po dłuższej rozmowie umówiłem się na spotkanie i ów kobieta nagle stwierdziła, ze zawita do Torunia. Wybrałem się na spotkanie, ale spotkało mnie, to czego się spodziewałem. Ani aparatu, ani kobiety...
    Pozwól, że spytam bez ogródek - i niby w jakim celu jechałeś na spotkanie wiedząc, że "niewiadomokto" i "niewiadomoskąd" przywiezie Tobie sprzęt wart ponad 7000zł za grubo ponad połowę tej kwoty..???:

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Pozwól, że spytam bez ogródek - i niby w jakim celu jechałeś na spotkanie wiedząc, że "niewiadomokto" i "niewiadomoskąd" przywiezie Tobie sprzęt wart ponad 7000zł za grubo ponad połowę tej kwoty..???:
    Właściwie, to nie wiedząc. Wybrałem się tylko po to by sprawdzić tę okazję. Nie należę do tych, co przechodzą przez nieudane zakupy, a dopiero potem ostrzegają. Wolę sprawdzić i powiedzieć, co nieco na temat. Z resztą było mi po drodze (wracałem z zakupów). Wypiłem sobie kawę zjadłem ciasto i grzecznie czekałem. Niestety "Pani" się nie zjawiła.

Przynajmniej znam odpowiedź jaką by mi podała gdyby w tej chwili udało mi się z nią skontaktować "Pana nie było"

Strona 403 z 484 PierwszyPierwszy ... 303353393401402403404405413453 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów