Strona 404 z 484 PierwszyPierwszy ... 304354394402403404405406414454 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 031 do 4 040 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    Właściwie, to nie wiedząc. Wybrałem się tylko po to by sprawdzić tę okazję.
    A to rozumiem. Zjawiłaby się Pani/Pan ze sprzętem wartym 7000zl oferując Tobie szybko i po cichu 3000zl a Ty jak praworządny obywatel zanotowałbyś nr seryjne, zgłosił sprawę na Policji czym prędzej przestrzegając forumową brać przed sprzedawcą oferującym na 99.99% lewy sprzęt. Godna i chwalebna postawa godna naśladowania !
    ...

ps.

Początki nałogu Awatar OrzelPiotr
    Miasto
    St-ce

Domyślnie

Chyba znów wróci temat z marżą sprzedawcy sięgającą ponad 50% w stosunku do ceny hurtowej - Pani po prostu jest hurtownikiem i ma okazyjne ceny na 5dmkII - głupotą jest nie skorzystać z okazji - może i mnie się uda...

Abstrahując od całej sytuacji - nikt przy zdrowych zmysłach nie proponuje takich can - a dlaczego ? dla tego, że cena sięgająca 5000pln jest już wysoce atrakcyjna więc po co schodzi niżej.

Jeśli nowy 5d mk2 kosztuje średnio 7500 pln - odejmując od ceny 2700 pln (Brutto minus (VAT + 19%)) nie ma szans na uzyskanie ceny zakupu poniżej 4800 pln nawet jeśli godzimy się na brak FV a sprzedawca jest nam gotowy to całkowicie zrekompensować (w życiu osobiście nie spotkałem takiego sprzedawcy).
    Ostatnio edytowane przez OrzelPiotr ; 18-06-2011 o 14:59
    7D+BGE7, 10-22, 24-105L, 100L, 70-200L II, TCx2III, 580II.

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OrzelPiotr Zobacz posta
    Chyba znów wróci temat z marżą sprzedawcy sięgającą ponad 50% w stosunku do ceny hurtowej - Pani po prostu jest hurtownikiem i ma okazyjne ceny na 5dmkII - głupotą jest nie skorzystać z okazji - może i mnie się uda...

Abstrahując od całej sytuacji - nikt przy zdrowych zmysłach nie proponuje takich can - a dlaczego ? dla tego, że cena sięgająca 5000pln jest już wysoce atrakcyjna więc po co schodzi niżej.

Jeśli nowy 5d mk2 kosztuje średnio 7500 pln - odejmując od ceny 2700 pln (Brutto minus (VAT + 19%)) nie ma szans na uzyskanie ceny zakupu poniżej 4800 pln nawet jeśli godzimy się na brak FV a sprzedawca jest nam gotowy to całkowicie zrekompensować (w życiu osobiście nie spotkałem takiego sprzedawcy).
    Takie oferty przypominają fikcyjnych sprzedawców z okolic Shenzhen, Guangdong, którzy oferują markowy sprzęt za grosze. Poważni klienci nabierają się na to i wysyłają pieniądze przez Western Union, a potem zgrzytanie zębami.

Nie ma opcji żeby kupic 5d mk2 taniej niż 5k netto, chyba że 'przypadkiem' spadł z tira. Szkoda tracić czasu dzwoniąc do takich 'sprzedawców'.
    Ostatnio edytowane przez sebfoto ; 18-06-2011 o 15:59
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    A to rozumiem. Zjawiłaby się Pani/Pan ze sprzętem wartym 7000zl oferując Tobie szybko i po cichu 3000zl a Ty jak praworządny obywatel zanotowałbyś nr seryjne, zgłosił sprawę na Policji czym prędzej przestrzegając forumową brać przed sprzedawcą oferującym na 99.99% lewy sprzęt. Godna i chwalebna postawa godna naśladowania !
    ...

ps.
    Szkoda też czasu wysłuchiwać takich "chowańców"

Nie ja jako praworządny użyszkodnik C ostrzegł bym Ciebie jak i innych użytkowników by to się nie nabrali. Widocznie moje intencje trzeba odbierać w tak "głupim" rozumowaniu jakie w tej chwili wyrażasz. Abstrahując lepiej nikogo nie ostrzec, a potem nabijać posty śmiejąc się z nieszczęśnika. Gadamy na sprzedawców, a niektórzy z nas są nie lepsi :-|

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    Nie ja jako praworządny użyszkodnik C ostrzegł bym Ciebie jak i innych użytkowników by to się nie nabrali.
    Oczywiście, chwalebne - dlatego też podziwiam tak godne zachowanie jednocześnie nie rozumiejąc co masz na myśli pisząc, że:

Widocznie moje intencje trzeba odbierać w tak "głupim" rozumowaniu jakie w tej chwili wyrażasz.
    Ale fakt, głupek ze mnie ... bo któż w tę tanią historię poza mną tu uwierzy... EOT

sebfoto - gdzie można dostać 5DII za 5k netto?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Świecie

Domyślnie

Co ciekawe pani odpisała mi na maila

karolina-rutkiewicz@wp.pl
    Data: sobota, 11 czerwiec (1 tydz. temu)

witam aparat jest aktualny prosze pisac co pana interesuje pozdrawiam

pytanie czy jest taka głupia że użyła prawdziwych danych do maila
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Znalazłem jeszcze to
    http://allegro.pl/canon-eos-5d-mark-...656897465.html

oprócz tego sprzedaje 70-200 2.8 is za 4100

Wygląda jakby komuś z torby wyjął
    Ostatnio edytowane przez Jacky_K ; 19-06-2011 o 21:22 Powód: Automerged Doublepost
    S1 IS, 5DII + BG-E6, C24-105/4 L, C70-300/4-5.6 IS USM, C50/1.4, C28/1.8, Metz 58 AF1, LowePro Nova 190, LowePro FASTPACK 250

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Sprzedający z dość sporą ilością komentarzy, ale obiektyw nowy, bo z 2010r. i brak sakiewki,osłony p-słonecznej,pudełka,papierów.
    http://allegro.pl/canon-ef-17-40mm-i1676628664.html
    :-?

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Sprzedający z dość sporą ilością komentarzy, ale obiektyw nowy, bo z 2010r. i brak sakiewki,osłony p-słonecznej,pudełka,papierów.
    http://allegro.pl/canon-ef-17-40mm-i1676628664.html
    :-?
    Cena przeciętna, widać nr seryjny, więc w czym problem?
    EOS + Speedlite

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Cena przeciętna, widać nr seryjny, więc w czym problem?
    Zastanowiło mnie to, że w rocznym obiektywie brak choćby osłony p-słonecznej, sakiewki, czy gwarancji. Chyba na ogół właściciel trzyma takie rzeczy? Chyba, że dotknął go jakiś kataklizm
    Nie wszyscy notują numery seryjne

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Zastanowiło mnie to, że w rocznym obiektywie brak choćby osłony p-słonecznej, sakiewki, czy gwarancji. Chyba na ogół właściciel trzyma takie rzeczy? Chyba, że dotknął go jakiś kataklizm
    Ja trzymam tylko to co się "trzyma" obiektywu - resztę gubię .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 404 z 484 PierwszyPierwszy ... 304354394402403404405406414454 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów