Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Mieszany widok

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Tak sobie czytam ten wątek i czytam... Mam wrażenie, że porównujecie aparaty z różnych epok fotografii cyfrowej i dziwicie się, że nowe Nikony są lepsze od starego Canona, ale ja tam cienki jestem w historii DSLR-ów...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Tak sobie czytam ten wątek i czytam... Mam wrażenie, że porównujecie aparaty z różnych epok fotografii cyfrowej i dziwicie się, że nowe Nikony są lepsze od starego Canona, ale ja tam cienki jestem w historii DSLR-ów...
    Nie to nie tak, ze względu na funkcje video no i na sam fakt, że na puszce pisze Canon, firma - imho - puszcza na rynek egzemplarze, które Za Wodą określa się mianem lemon bo i tak się sprzeda* - ot cała tajemnica dlaczego jedni oddali by życie na forach, za swoją (sprawną Piątkę) a innych trafia szlag, że nie tylko jedyny serwis w kraju robi z nich idiotów, ale także centrala z siedzibą w Eurokołhozie.

* - wymyśliłem nowe hasło: Canon, yes we'll sell
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    jedni oddali by życie na forach, za swoją (sprawną Piątkę) a innych trafia szlag, że nie tylko jedyny serwis w kraju robi z nich idiotów, ale także centrala z siedzibą w Eurokołhozie.

To cecha własciwie wszystkich systemów, nie tylko Canona
    Nikon ma tak samo w "De" swoich klientów (patrz historia z serwisem i pogróżkami w kierunku "nikoniarze.pl"),a Sony (przepraszam, wiem wiem, o Sony nie wolno nic złego pisać) bez mrugnięcia okiem wciska marketingowe kity, w najlepszym stylu, rodem z działu marketingu Apple.

Ja akurat mogę zdjęcia robić każdym aparatem, bez względu na system. Czesto uzywam mojej Nokii do tego, która jest "równie dobra" co 450D, bo ma 12 mln px matrycę, a nawet lepsza, bo ma jako kit stałoogniskowy obiektyw CarlZeiss o jedyniesłusznej ogniskowej 35 mm Ma ona tą znaczącą zaletę w stosunku do mojego 5DII, że nawet z lampą, nie wypycha tak kieszeni w spodniach, a ostrość sama ustawia na twarze znajdujących się kadrze ludzi.

Rozpatrując cechy sprzętu w kategoriach, jak wyżej, można rzeczywiście dojść do wniosków, że wspomniany fulfrejm jest najgorszym z dostępnych na rynku.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Nie to nie tak, ze względu na funkcje video no i na sam fakt, że na puszce pisze Canon, firma - imho - puszcza na rynek egzemplarze, które Za Wodą określa się mianem lemon bo i tak się sprzeda* - ot cała tajemnica dlaczego jedni oddali by życie na forach, za swoją (sprawną Piątkę) a innych trafia szlag, że nie tylko jedyny serwis w kraju robi z nich idiotów, ale także centrala z siedzibą w Eurokołhozie.

Ja bym je zmienił na - "Canon - yes we can sell sith (to z gwiezdnych wojen)".

Woziłem się z moim 5D w którym wymieniono płytę główną (bez poprawy obrazu) no i zostałem z bandujacym egzemplarzem, gdyby nie to już dawno bym sprzedał A900 a tak to muszę się bujać z dwoma systemami.

W teście Optycznych 5dmk2 nie wykazuje takich wad jak u mnie, foty podciągane o 4EV są czyste jak łza - więc coś jest nie tak.

http://optyczne.pl/92.8-Test_aparatu...s_tonalny.html

Goście z serwisu na Żytniej robią sobie ze mnie jajca, ale dzięki temu zyskali gorącego zwolennika....
    Blog | DeviantArt
    A900,5Dmk2

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

Kolega ma d700, a Ja 5d 2 i cieszę się że nie mam Nikona. Nie podoba mi się obrazek z d700, zwłaszcza na wysokim iso gdzie wszystkie kolory są jakby zżółkłe. Gdy pokazywałem mu kilka rzeczy na Capture One i PS zdziwiłem się że przy wyciąganiu ze zdjęcia zrobionego Nikonem przejścia kolorów jakby były dużo gorsze.

Szumy w cieniach 5d podejżewam że są spowodowane tym że bazowe iso 5d jest 100 a d700 200. iso 100 jest sztucznie obniżane z 200 przez co zyskuje 1ev w cieniach i traci w światłach.
    Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów