Strona 463 z 608 PierwszyPierwszy ... 363413453461462463464465473513563 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 621 do 4 630 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    od kilku lat o tym piszesz i Canon jakby na złość tego nie daje, może przestań to dodadzą
    tak czy siak nie dadza
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    tak czy siak nie dadza
    Pewnie, że nie dadzą. Jakby dali ten guzik, albo pozwolili na zaprogramowanie direct printa, to Akustyk wymyśliłby kolejny zupełnie nieużyteczny i bezsensowny powód do narzekań

A na dzień dzisiejszy to nie C jest niereformowalny, tylko Akustyk upierdliwy.
    Jarek

Początki nałogu

Domyślnie

Canonrumors podało plotkę cr1, a niektórzy już krytykują puszkę, której nie ma Ja czekam na następce 1000d, ale bez lustra (coś na wzór Samsunga nx10)...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Pewnie, że nie dadzą. Jakby dali ten guzik, albo pozwolili na zaprogramowanie direct printa, to Akustyk wymyśliłby kolejny zupełnie nieużyteczny i bezsensowny powód do narzekań

A na dzień dzisiejszy to nie C jest niereformowalny, tylko Akustyk upierdliwy.
    Jarek... ale to zdaje sie nie ja narzekam, zreszta notorycznie, na zaje* dobry zdaniem Canona AF w 5D zamiast piszczec z zachwytu, ze puszka dla pocztowkowcow tudziez studyjnych w ogole sama ustawia ostrosc. ale kurde refleksja, ze to nie C jest niereformowalny, tylko uzytkownicy upierdliwie zapatrzenii w Nikona (rozpusta im sie marzy, ze sa inne dzialajace punkty niz centralny!) i w ogole chcieliby od razu cala reke...

a mnie tylko o jedna wiecej pozycje na kneflu chodzi. Single, Continuous, Time Lapse, MLU. to jest tak ***sko proste i tu naprawde nie trzeba odkrywac, ze ziemia jest okragla
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Jarek... ale to zdaje sie nie ja narzekam, zreszta notorycznie, na zaje* dobry zdaniem Canona AF w 5D zamiast piszczec z zachwytu, ze puszka dla pocztowkowcow tudziez studyjnych w ogole sama ustawia ostrosc. ale kurde refleksja, ze to nie C jest niereformowalny, tylko uzytkownicy upierdliwie zapatrzenii w Nikona (rozpusta im sie marzy, ze sa inne dzialajace punkty niz centralny!) i w ogole chcieliby od razu cala reke...

a mnie tylko o jedna wiecej pozycje na kneflu chodzi. Single, Continuous, Time Lapse, MLU. to jest tak ***sko proste i tu naprawde nie trzeba odkrywac, ze ziemia jest okragla
    Ja tam nie wiem jak z tym AF w 5d jest u innych, ale u mnie działają wszystkie 9.
    MLU wyciągnięte na body w czasach LV i możliwości dodania MLU do własnych ustawień C1-C3 to już chyba tylko specjalnie dla Ciebie Canon zrobi.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez polm Zobacz posta
    Ja tam nie wiem jak z tym AF w 5d jest u innych, ale u mnie działają wszystkie 9.
    z USM owszem, widac, ze aparat reaguje jakos przy wybraniu tych punktow. ale do Servo to sie nijak nie nadaje.

a juz zalozenie szkla typu Sigma 50/1.4 definitywnie pozbawia zludzen o uzytecznosci tych bocznych punktow. ja wiem, to jest tylko Sigma i to tak naprawde nie ma AF zgodnego z Canonem, ale jednak na centralnym ten obiektyw jeszcze ostrzy. a poza centralnym jest kupa.

MLU wyciągnięte na body w czasach LV
    LV to jest pokretne obejscie rozwiazania braku MLU. pokretne chocby dlatego, ze zre baterie nieproporcjonalnie do tego jak jest potrzebne.

i możliwości dodania MLU do własnych ustawień C1-C3 to już chyba tylko specjalnie dla Ciebie Canon zrobi.
    ale uzywales kiedykolwiek customow? tak pytam, bo mam wrazenie, ze nie zauwazyles, ze parametry ekspozycji ustawione w M (czy Av czy Tv) nie sa przejmowane przez Customa.

po przekrecaniu galy na taki C1 przywracana jest kombinacja dziury i czasu zapamietana dla C1. wiec takie przelaczanie miedzy M a C1 nie rozwiazuje problemu szybkiego przelaczenia miedzy MLU a brakiem MLU. a wlasnie o to w tym wszystkim chodzi.
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

ale uzywales kiedykolwiek customow? tak pytam, bo mam wrazenie, ze nie zauwazyles, ze parametry ekspozycji ustawione w M (czy Av czy Tv) nie sa przejmowane przez Customa.

po przekrecaniu galy na taki C1 przywracana jest kombinacja dziury i czasu zapamietana dla C1. wiec takie przelaczanie miedzy M a C1 nie rozwiazuje problemu szybkiego przelaczenia miedzy MLU a brakiem MLU. a wlasnie o to w tym wszystkim chodzi.
    Ja nie uzywalem nigdy customow, ale nie mozesz po prostu uzywac caly czas C1? Customy mam tylko w LX-3 i tam uzywam C1 i C2. w ogole nie krece na M/Av/Tv bo mam to na customie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Chiba, że ktoś ma na to patent...
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Ja nie uzywalem nigdy customow, ale nie mozesz po prostu uzywac caly czas C1? Customy mam tylko w LX-3 i tam uzywam C1 i C2. w ogole nie krece na M/Av/Tv bo mam to na customie.
    custom ma to do siebie, ze ma sztywno zapamietane parametry. w sensie, ze jak przelaczasz z jakiegokolwiek programu na taki C1, to aparat odtwarza wszysciutko co zapamietal - program przypisany do C1 (w tym wypadku to by byl M), zapamietana przyslone i/lub czas, tryb pomiaru, zdjec seryjnych, ustawienia C.fn. itd. itp.
    to nie jest rozwiazanie do wlaczania MLU, bo jesli przelaczasz z M-ki przy dajmy na to kombinacji f/11 i 1/250s na C1 gdzie zapamietane jest f/8 i 1/30s to moze i oszczedzasz sobie dlubania w C.fn.-ach, zeby dojsc do MLU, ale musisz wciaz pamietac o pokreceniu galami.

powiem tak - przerabialem to w praktyce. to jest d* nie rozwiazanie. mnie chodzi po prostu o czytelny, dostepny na wierzchu knefl/wskaznik do wlaczania/wylaczania MLU. nie LV, nie ustawien tylko samego jedynego MLU. dosc regularnie trace zdjecia przez to, ze mialem wlaczone MLU. i to powiedzialbym w moim wypadku jest czestsze niz problemy z AF w 5-tce.

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Chiba, że ktoś ma na to patent...
    to jest jakas mysl, chociaz moje rozumienie patentu (a malzonka robi w epo.org wiec jakies tam pojecie poniekad mam ) jest takie, ze to mozna przyznac na cos, co wymaga jakiegos istotnie nowego pomyslu, na ktory nie da sie wpasc z samego tylko zsumowania dostepnej wiedzy. a wykmininie, ze MLU moze byc na kneflu nie jest inowacyjne, co jest warunkiem koniecznym (a przy tym nie wystarczajacym) do uzyskania patentu.

przynajmniej tak jest w europejskich patentach, bo w USA czy kraju przekwitlej wisni udaje sie firmom przecisnac przerozne bryki. wiec niewykluczone, ze tam ktos "opatentowal kolo", a dla globalnych korporacji to juz wystarcza, zeby zablokowac rynek...
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

custom ma to do siebie, ze ma sztywno zapamietane parametry. w sensie, ze jak przelaczasz z jakiegokolwiek programu na taki C1, to aparat odtwarza wszysciutko co zapamietal - program przypisany do C1 (w tym wypadku to by byl M), zapamietana przyslone i/lub czas, tryb pomiaru, zdjec seryjnych, ustawienia C.fn. itd. itp.
    to nie jest rozwiazanie do wlaczania MLU, bo jesli przelaczasz z M-ki przy dajmy na to kombinacji f/11 i 1/250s na C1 gdzie zapamietane jest f/8 i 1/30s to moze i oszczedzasz sobie dlubania w C.fn.-ach, zeby dojsc do MLU, ale musisz wciaz pamietac o pokreceniu galami.

powiem tak - przerabialem to w praktyce. to jest d* nie rozwiazanie. mnie chodzi po prostu o czytelny, dostepny na wierzchu knefl/wskaznik do wlaczania/wylaczania MLU. nie LV, nie ustawien tylko samego jedynego MLU. dosc regularnie trace zdjecia przez to, ze mialem wlaczone MLU. i to powiedzialbym w moim wypadku jest czestsze niz problemy z AF w 5-tce.

to jest jakas mysl, chociaz moje rozumienie patentu (a malzonka robi w epo.org wiec jakies tam pojecie poniekad mam ) jest takie, ze to mozna przyznac na cos, co wymaga jakiegos istotnie nowego pomyslu, na ktory nie da sie wpasc z samego tylko zsumowania dostepnej wiedzy. a wykmininie, ze MLU moze byc na kneflu nie jest inowacyjne, co jest warunkiem koniecznym (a przy tym nie wystarczajacym) do uzyskania patentu.

przynajmniej tak jest w europejskich patentach, bo w USA czy kraju przekwitlej wisni udaje sie firmom przecisnac przerozne bryki. wiec niewykluczone, ze tam ktos "opatentowal kolo", a dla globalnych korporacji to juz wystarcza, zeby zablokowac rynek...
    Z ustawieniami C jest faktycznie tak jak piszesz. Kiedyś na alkoholowej imprezce miałem ustawione globalnie MLU no i zapomniałem gdzie się to wyłącza. Dlatego MLU wstawiłem sobie też do ulubionych i mam szybki dostęp bez łażenia po menu.
    Co do patentów to np. wciąż Philips ma patent na wyłącznik czasowy w urządzeniach audio-video, dlatego często tej niby pierdoły nie ma np. w amplitunerach, mimo że opłata za uzycie patentu to podobno tylko 30 centów od sztuki, więc może i MLU na body ktoś wziął i opatentował.
    Co do AF, to nie mam sigmy 50 1.4 ale mam C 50 1.4 i używam bocznych na nim. Oczywiście centralny jest dużo lepszy, ale boczne też działają. Dla mnie servo AF w 5d dla małych i szybkich obiektów jest słaby zarówno na centralnym jak i bocznych, albo ja mam szkła do bani. Mimo wszystkich tych wad AF, aparat się Canonowi dobrze sprzedaje. Dlatego sądzę, że w mkIII dadzą AF z 40/50d, a nie taki jak w 7D.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Strona 463 z 608 PierwszyPierwszy ... 363413453461462463464465473513563 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów