powoli, powoli napływają plotki i ploteczki o 5 mkIII
http://www.canonrumors.com/2010/11/5...iii-specs-cr1/
Specifications (Japanese to English Google Translated)
* 28megapixel CMOS sensor. Achieved by introducing new technologies such as low-noise photodiode
* Sensor Size 36.0 × 24.0mm 1.0x
* Wide low-noise ISO sensitivity ISO100 ~ 12800 (extension L: 50, H1: 25600, H2: 51200, H3: 102400)
* The six frames * Dual DIGIC4 / s provides continuous shooting
* 98 percent of the viewfinder field of view, magnification 0.71 times. With the electronic level
* A high-speed AF system. Double Cross Centre, Cross assists 19 points – 26 points. 5 AF point selection mode, types of automatic. Advanced AI Servo AF
* 63-segment metering. 1920 × 1080 30/25/24 frame Video
* Crop video feature. 10X SD, HD four times, three times in full HD.
Brzmi to rozsądnie - ot pożyjemy, zobaczymy
Pozdrawiam Rysiek
ale bez 720p?
5d+5d mark II+ S35A+C 85 f/1.8 + C 20-35 f/3.5-4.5, C 70-210 3.5-4.5 580 ex II, YN 565 EX (czasem 17-40 L i 50 f/1.4), arsat 80/2.8 tilt
niech oni *** raz zrobia porzadny MLU, dodadza kurtynke do celownika i troche uszczelek.
dla odmiany od dowalania ficzerow wideo i tym podobnych zegarkow z kukulka
to ze tam bedzie nasr... megapikseli, iles tam fps wiecej i jakies tam wyzsze ISO dodatkowo, to jest w zasadzie tak oczywiste, ze nie ma nawet sensu decydowac. to co jest istotnego w 5D mkIII to czy Canon wladuje tam uklad AF, czy tez nadal bedzie brnal w zaparte, ze ten transplant z czasow 20D jest OK (i ja bym sie nie zakladal, ze Canon dostrzega taka "koniecznosc").
to co mnie moze zdziwic w mkIII to nie ilosc megapikseli czy fps-ow, a wlasnie uklad AF i rozne ficzery (dual-card, wbudowany GPS). ciekaw jestem tez pozycjonowania tej puszki - tzn. czy ona przypadkiem nie spadnie oczko nizej, tj. czy nie dostanie wbudowanej lampy, lzejszej i bardziej plastikowej obudowy i ceny sprzedazy (tak 1/2 roku po premierze) na poziomie nie wyzszym (byc moze nizszym) niz dzisiejsze 5D mkII. nie widze takiej koniecznosci w ofercie Canona, ale przy okazji 7D/60D tez niby takiej nie bylo...
Właśnie dlatego nie pisałem o tym.
Imho nie stać ich na taki ruch (patrz jakość video w GH2) i h-iso sample
http://www.omuser.com/viewthread.php...&extra=&page=1
the silence is deafening
hmmm.... myślałem że do mkIII wpakują digica V już.
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone , wszechświat i ludzka głupota.
A.Einstein