Strona 464 z 608 PierwszyPierwszy ... 364414454462463464465466474514564 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 631 do 4 640 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez polm Zobacz posta
    Co do AF, to nie mam sigmy 50 1.4 ale mam C 50 1.4 i używam bocznych na nim. Oczywiście centralny jest dużo lepszy, ale boczne też działają.
    w Sigmie tez dzialaja. ale od "dzialaja" do "dzialaja tak, ze mozna na nich polegac" jeszcze dluuuga droga.

Dla mnie servo AF w 5d dla małych i szybkich obiektów jest słaby zarówno na centralnym jak i bocznych, albo ja mam szkła do bani.
    ja tez takie mam

Mimo wszystkich tych wad AF, aparat się Canonowi dobrze sprzedaje. Dlatego sądzę, że w mkIII dadzą AF z 40/50d, a nie taki jak w 7D.
    nie mam watpliwosci, ze to nie bedzie 7D. mam tez nadzieje, ze to nie bedzie ten sam co w mkI/mkII, ale znajac historie Canona nie zakladalbym sie o wiecej niz 5 EUR
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    nie mam watpliwosci, ze to nie bedzie 7D. mam tez nadzieje, ze to nie bedzie ten sam co w mkI/mkII, ale znajac historie Canona nie zakladalbym sie o wiecej niz 5 EUR
    Ja też bym zbyt dużo nie ryzykował w tej materii .

Te parametry brzmią na pozór wiarygodnie ale mam wrażenie, że Canon pozycjonuje 5D jako "prime" w kwestii video wiec nie podejrzewam żeby wsadzili do niego ten sam silnik do obróbki co w starym.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    w kwestii video wiec nie podejrzewam żeby wsadzili do niego ten sam silnik do obróbki co w starym.
    Pytanie za 100 pktów z punktu widzenia targetu: kto i kiedy zapoda video w raw?
    D3s np. w "zukato shootut rozwala (low light) 5D2, ale narzekają na zsiekany szumami na maxa niebieski, poza tym kolorkom z D3s daleko do tych z 1D4, 7D (wg. Hollyguru's najlepszych w VDSLR).
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Ja stawiam na 1Ds4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Wtedy, gdy ktoś wyprodukuje tanią kartę pamięci o pojemności 1 TB, pozwalającą na zapis przynajmniej 10 minut takie materiału wideo
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Po co? Wystarczy zgrywać po kablu na databank bezpośrednio..

Domyślnie

scarlet, jezeli wierzyc tym belkotom od RED. canon i inne japonskie firmy jeszcze dlugo nie dzadza RAW video w consumer cameras. Ja bym sie cieszyl jakby canon do 5D3 dal ten ich nowy codec i 4:2:2 albo co jest jedyna logiczna opcja dla tych HDSLRs to dac pelne HDMI out. nawet 8bit moze byc. Bez tego HDSLRs szybko sie znudza zwlaszcza jak sony i inne firmy pojda w stone Panasonica AF100 ktory wyglada bardzo dobrze jednak cenowo to i tak oplaca sie kupowac RED One.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MastaMarek Zobacz posta
    scarlet, jezeli wierzyc tym belkotom od RED. canon i inne japonskie firmy jeszcze dlugo nie dzadza RAW video w consumer cameras. Ja bym sie cieszyl jakby canon do 5D3 dal ten ich nowy codec i 4:2:2 albo co jest jedyna logiczna opcja dla tych HDSLRs to dac pelne HDMI out. nawet 8bit moze byc. Bez tego HDSLRs szybko sie znudza zwlaszcza jak sony i inne firmy pojda w stone Panasonica AF100 ktory wyglada bardzo dobrze jednak cenowo to i tak oplaca sie kupowac RED One.
    Nie muszą dawać tego w 5D3, jest miejsce na nową puszkę - droga i wypasiona puszkę video - raw w 5D3 ośmieszyłby Canona (w oczach marketingowców innych firm) i byłby - za $2900 - lifetime deal dla Hollywood'ów.
    Skoro podniecają się pro kamerkami m/43 Panasa, znaczy się jest miejsce na $5-8k video killera.

5D3 - jak dadzą ten kodek i 120p, nawet w 720p a w zasadzie to nic nie muszą i tak się sprzeda. Wpieprzą tylko więcej MPx by nowe szkła kupić. Ile MPx? Tyle, ile jeszcze 24-105 udźwignie na f/4
    the silence is deafening

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Kwestia magistrali i kwestia procka do obróbki - czyli odpowiedź tkwi czy digic V może - to wiedzą tylko w Tokio . No i jeszcze nośnik nie wiem czy Canon w puszce jakby nie było amatorskiej zdecydują się na rozwiązanie - użytkowniku "radź se sam". Raczej wątpię.
    D3s np. w "zukato shootut rozwala (low light) 5D2, ale narzekają na zsiekany szumami na maxa niebieski, poza tym kolorkom z D3s daleko do tych z 1D4, 7D (wg. Hollyguru's najlepszych w VDSLR).
    Z tego co mówią moi koledzy filmowcy to Nikon nie jest przez nikogo brany poważnie w tym targecie więc chyba ich osiągnięcia na tym polu nie są zbyt wielkie.
    Zupełnie inna kwestia to Panas.

5D3 - jak dadzą ten kodek i 120p, nawet w 720p a w zasadzie to nic nie muszą i tak się sprzeda. Wpieprzą tylko więcej MPx by nowe szkła kupić. Ile MPx? Tyle, ile jeszcze 24-105 udźwignie na f/4
    A od czego udoskonalone sRaw-y z digic V .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Na CR video science fiction, generalnie nie ma sensu cytować specyfikacji kamer, bo target jakby zgoła inny niż ogólnie pojmowany canonbor
    Ceny: $6-8k i sensor aps-c. Full HD/wypas

i Yamato prototype: 20EV, czyste 6000, raw 4K i $20k.

Co tu dużo mówić: każdy szanujący się videomaniak klęka na kolana i wali głową o beton przed obrazkiem Sony (patrz SAR; 17 list.) i RED.

Jest Sony, jest impreza i chipsów nawet nie trzeba mielić

Aha, kiedyś dla bogatych inaczej mają rzucić ochłap: technologia Yamato "w aps-c".

A teraz waky waky i powrót do rebela fullHD 20 fps
    the silence is deafening

Strona 464 z 608 PierwszyPierwszy ... 364414454462463464465466474514564 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów