Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1282

Wątek: Eos 60D

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Rozumiem tych co mowia, ze xxD poszlo w strone xxxD, jednak zastanawia mnie jedno, cena? Przecierz seria xxxD znacznie rozni sie od puszek xxD, wierzycie, ze byle amator, rozpoczynajacy fun z lustrem wywali ~ 3,5 klocka za samo body? Bo tyle bedzie mniej wiecej kosztowal jak minie pol roku od premiery, a ceny sie uspkoja.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Coś już napisał
    Miasto
    Gdynia/Osiek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Rozumiem tych co mowia, ze xxD poszlo w strone xxxD, jednak zastanawia mnie jedno, cena? Przecierz seria xxxD znacznie rozni sie od puszek xxD, wierzycie, ze byle amator, rozpoczynajacy fun z lustrem wywali ~ 3,5 klocka za samo body? Bo tyle bedzie mniej wiecej kosztowal jak minie pol roku od premiery, a ceny sie uspkoja.
    Noo, tylko że 50D chwilę po premierze kosztował 3600 chyba, pół roku później tyle samo, dopiero jak sprzedali wszystkie 40D jakie były, to 50D kosztował 3300zł. Teraz dopiero od jakiś 3 miesięcy kosztuje poniżej 3 tys zł. Obecnie ~2800zł...

60D dam głowę, że też będzie miał tak samo, 50D skończą produkować i tak zniknie ta lepsza seria xxD, będzie tylko kontynuacja nowej, zapoczątkowanej właśnie dzisiaj premierą 60D. Bo by dostać to co wcześniej było w 50D teraz trzeba będzie kupić 7D i wzwyż... Wgl mnie to nie bawi...

Chociaż swoją drogą nadal przecież jeszcze istnieje 550D, które jest "tanie" i na początek jak znalazł, tylko czy różnica między 550D a 60D jest na tyle duża by zrobić przesiadkę?? Wątpię...

Mnie osobiście drażni w 7D ten włącznik u góry przy pokrętle, zdecydowanie bardziej wolałem przy kółku nastaw... Tutaj też podejrzewam wygodny nie jest...

Coś już napisał
    Miasto
    Dublin

Domyślnie

w sklepie, z ktorego zawsze zamawiam sprzet (www.simplyelectronics.net) maja 550D drozsze o €30 od 50D... nie zastanawialem sie nigdy nad 550D, ale przy tej cenie zal nie kupic 50D (ok. 2550zl).
    50D, S17-70 HSM, C50/1.8

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Przecierz seria xxxD znacznie rozni sie od puszek xxD, wierzycie, ze byle amator, rozpoczynajacy fun z lustrem wywali ~ 3,5 klocka za samo body?
    ekhm, 5 lat temu za body 350D dałem 3,2 kpln brutto, pamiętam, jak dziś.
    rok temu 500D kosztowało 3333,00 zł.
    więc 3,5 kpln za body xxD to jak za darmo

niemniej IMHO brak mikroadjustacji dyskwalifikuje dziś* to 60D.
    tak jak kiedyś brak pilota...

____
    * - przy spadającej jakości nowych obiektywów.
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    [...]
    niemniej IMHO brak mikroadjustacji dyskwalifikuje dziś* to 60D.
    [...]
    Ja tez jestem zniesmaczony brakiem mikroregulacji, aczkolwiek do 40D wlacznie tego nie bylo i jakos zdjkecia sie dalo robic.

Czekalem na ta puszke, a teraz czym wiecej czytam tym bardziej kieruje sie w strone 50D.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Uprawnienia umieszczania postów