Strona 19 z 129 PierwszyPierwszy ... 917181920212969119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 1282

Wątek: Eos 60D

Początki nałogu Awatar rysib
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Tymczasem nie dalej jak w tym tygodniu trenchmonkey (dpreview, nikoncafe, fredmiranda; N***n, Canon) podpiął pod swoje T2i 200/2LIS i pokazał jak nieskutecznie pracuje servo w nowym Rebelu.
    A możesz podać link?
    Pozdrawiam Rysiek

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysib Zobacz posta
    A możesz podać link?
    Dołączam sie do prośby.
    Moim zdaniem Servo w Rebelach działa b. dobrze (właściwie to jedyny tryb AF, którego używam w 500d), ale tylko z punktem centralnym. Do śledzenia obiektów się nie nadaje na skutek ułomnosci punktów bocznych. Tutaj 60d będzie znacznie lepszy.

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Magix, a kto zmusza użytkowników 50siątek do zmiany swojego korpusu? nie podoba się 60 to zostajesz przy 50 i koniec debaty. Piszesz: Moim zdaniem każdy następca powinien być krok do przodu za (raczej przed ) poprzednikiem - zgadzam się w 100% i masz o krok do przodu przed poprzednikiem (50siątką) - 7D. A jeśli nie stać Cię na siódemkę - to zostajesz przy obecnej puszce (np. 40D lub 50D). Bo to przecież b. dobre puchy. Załóżmy że jakiś Kowalski ma 50 i co dalej. Jeśli nie stać go na 7D a jest amatorem - to po co ma zmieniać puszkę? Słychać tu narzekania na marketing Canona. Ale ci sami inteligentni dają się wieść za rączkę marketingowcom C i co 18 msc część z nich musi kupić nowy korpus. Tylko po co? Jestem amatorem - 5 lat temu za 3,5 tyś wywaliłem na 350D (jak na mnie amatora dużo) i mam go zamiar wymienić za rok. Teraz 350 nie robi mi gorszych zdjęć niż 5 lat temu, a wręcz odwrotnie, tandem ja+350 jesteśmy jak wino. Robimy zdjęcia coraz lepsze (mam przynajmniej taką nadzieję). Nie stać mnie obecnie na aparat marzeń, bo jest dla profi, którzy na nim zarabiają. Ja jestem amatorem i robię zdjęcia dla czystej przyjemności. Może w śród innych amatorów są także szczęśliwi posiadacze 50 i nie mają zamiaru zmieniać ich teraz na inne puchy. A może za jakiś czas wymienią na 7D/5D (lub jego następcę) i na obecną serię XXD nawet nie spojrzą?

Popieram w 100%. Z jakiegoś powodu D90 sprzedawał sie "jak ciepłe bułeczki" i teraz takie samo założenie dotyczy 60D
    Oczywiście że nikt nie zmusza do zmiany na nowe, jak już wcześniej pisałem byłoby to nawet nie najlepsze posuniecie i sam nie mam zamiaru w najbliższym czasie tego robić(sam miałem 350d i miałbym do tej pory gdyby nie to ze dolar był po 2zł i nadażyął się okazja kupienia 40d za cene znacznie mniejszą nic zapłaciłem za 350d). Ale tez weź pod uwagę że kiedyś trzeba będzie zmienić aparat, bo się zepsuje i że nie będzie naprawialny(albo naprawa będzie nie opłacalna) itp. Akurat ten segment jest w moim zasięgu cenowym i nie będzie mnie interesowało że jest 7d czy inne jedno cyfrowe body tylko to na co będę mógł sobie pozwolić. I dla tego jestem zawiedziony w jakim kierunku zmierza ta seria aparatów i że robi się z niej nieco zabawkowy aparat(mimo że jest droższy bo chyba cena startowa jest wyższa nic 40d/50d). Widocznie canon stwierdził że jak inni tak robią to i on tak zrobi. Zgadzam się też że będzie dobrze się sprzedawał ale co nie znaczy że mi się podoba.
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

A możesz podać link?
    Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Dołączam sie do prośby.
    Pomyliłem tylko szkła To było 35-350L IS

http://www.fredmiranda.com/forum/topic/929310
    http://www.fredmiranda.com/forum/topic/929310
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    To gadanie, że 60D to niby już nie seria xxD, a następcą 50D w prostej linii jest 7D to jakaś totalna bzdura. Gdyby tak było to Canon zmienił by całkowicie nazwę nowej puszki aby wyraźnie ją odróżnić i uplasował w innym przedziale cenowym. A jak wiemy tak się nie stało. 60D to nadal seria xxD tylko seria która zaczyna ewolucję. Ktoś narzeka na brak mikroregulacji, a tymczasem tysiące amerykańców narzekało że nie mają w swojej klasie filmującej puszki. I Canon wychodzi im naprzeciw. Kolejne tysiące japońców chciało swobodnie fotografować i filmować znad głów to Canon znowu wyszedł im naprzeciw robiąc odchylany panel LCD. Założę się że ten trend będzie się utrzymywał w kolejnych modelach. Jeśli komuś to nie pasi to niech szybko kupuje 50D bo raczej takiej puszki w tym segmencie już nie zobaczy
    Mysle podobnie tj. te wszystkie ficzery nie sa z kosmosu wziete tylko skads sie biora. Tylko po kiego zabierac tak praktyczny ficzer jakim jest microadjustment AF, zwazywszy na fakt, ze to nic nie kosztuje, to czesc softu, ktora byla juz w 50D. W cale bym sie nie zdziwil jak jakis czas po trafieniu na rynek 60D wyjdzie modowana wersja softu posiadajaca mikroregulacje.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Czorcie jeden, nikt nie poczuł, że go ironia w d4 gryzie!
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ryszardk Zobacz posta
    A czy nie jest (nie powinno być) tak że im nowszy model to powinien być lepszy od poprzednika danej serii? A czym 60D jest lepsze od 50D? Że mniejszy i plastikowy.
    A skąd takie przekonanie - jakaś ustawa to reguluje ?

Twój problem polega na tym, że nie wiesz, że inne modele niż 1D trzeba przymykać do f/8 i wtedy AF jest całkiem sprawny
    Zapomniałeś tylko, że wcześniej wiele razy pisałeś, że przecież Canony nie mają AF więc jakim sposobem AF (którego nie ma) staje się kiedykolwiek sprawny ?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ejże panowie, zamiast psuć wzrok na googlaniu w poszukiwaniu negatywnych opinii o 60D i zużywać klawiatury do pisania elaboratów na temat aparatu którego nikt jeszcze na oczy nie widział brać z szafek co tam każdy ma i marsz na foty! Weekend idzie!
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Domyślnie

Po prostu większość ludzi zabolało chyba, że Canon poszedł z tą 60D w stronę entry niż półkę wyżej. Bo nic innego z tego nie można wywnioskować.

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Ejże panowie, zamiast psuć wzrok na googlaniu w poszukiwaniu negatywnych opinii o 60D i zużywać klawiatury do pisania elaboratów na temat aparatu którego nikt jeszcze na oczy nie widział brać z szafek co tam każdy ma i marsz na foty! Weekend idzie!
    Jak tu iść na foty, skoro u Canona taka bieda, że nie ma czym tych fot robić. Niech sobie focą nikoniarze, pentaksiarze, sonolciarze i inni olympusowcy, którzy mają porządne aparaty, a nam, cóż pozostaje wylewanie żali za pośrednictwem klawiatury.

Strona 19 z 129 PierwszyPierwszy ... 917181920212969119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów