No ja kupowałem w Hardsoft Telekom (Poznań), zreszta byłem tam handlowcem i rozkręciłem AppleTo bylo w 2008, ech czas leci, ciekawe czy dalej MACi tam sprzedaja
No ja kupowałem w Hardsoft Telekom (Poznań), zreszta byłem tam handlowcem i rozkręciłem AppleTo bylo w 2008, ech czas leci, ciekawe czy dalej MACi tam sprzedaja
Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |
Jeśli chodzi o to odklejanie gumy, posiadam 60D od listopada i niestety zauważyłem że guma przy kciuku lekko odeszła, mam tylko nadzieję że nie odejdzie dalej. Spróbuję ją jakoś podkleić i myślę że będzie dobrze.
wygląda na to, że guma jest głównym tematem wątku o 60D. I bardzo dobrze, bo to ozncza, że poza gumą, w tym modelu cała reszta jest OK.
Guma w niczym nie przeszkadza w robieniu super fotek, poza gumą aparat jest bardzo dobry.
tak z ciekawosci. Czy z tym aparatem wszystko jest w porzadku? Czy jedyna jego wada jest odklejajaca sie guma? czytajac obszerny watek o d7k czy mniej obszerny o k5 czlowiek nabiera podejrzenjestem w trakcie rozmyslen na temat wejscia w dany system (akurat w kazdym znajde szkla, ktorzych potrzebuje, no moze nie do konca w pentaksie) i jedna z puszek, ktora jest w kregu rozwazan jest 60d. Tylko "martwi" mnie brak wad w postaci problemow z AF czy tez chlapiacym lustrem. Czy naprawde 60d jest pod tym wzgledem udanym modelem?
![]()
Przecież mikroregulacja to półśrodek, nie panaceum; w wątku o 50d i 7d było wiele o kalibracji w serwisie, z czego wniosek, że ta funkcja działa (jeśli) tylko ze stałkami.
60d oceniam jako dobry aparat, ale wszystkich jego zalet i wad nie jestem w stanie oszacować, gdyż zbyt króko go użytkuję. Ważne, jakich ustawień używa się w samym body. Może ktoś się podzieli doświadczeniami? Dla mnie istotne jest użyteczne wysokie iso (3200), punktowy pomiar swiatła, niezły af w trybie one shot.
Opinie o wymagajacych szkłach do gęstych matryc są przesadzone.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
swoją drogą, to ciekawe jak zmieniają się opinie i poglądy, np: 7D, który "okropnie" szumi i w zasadzie nie nadaje się do robienia zdjęć (patrz wątek o 7D) ma praktycznie identyczną matrycę jak 60D (różnica polega na większej przepustowości magistral w 7D).
Co do braku mikroregulacji, to mój 60D wylądował dziś na żytniej razem z 50 f1,4
Zobaczymy czy się dobrze skalibruje, bo na live view jest bajka.