Cytat Zamieszczone przez Aston11 Zobacz posta
Witam

Mieszkam na Jersey od 6 lat i wpadłem na pomysł nakręcenia materiału i stworzenia płyty Dvd/Blu-ray.Wersja Dvd dla osób starszych i Blu-ray w Full HD wzbogacona o najciekawsze kluby,bary + sporo pracy w Adobe Premiere PRO i After Effects.Przewija się tu spora ilość turystów a pocztówka nie każdego zadowala w tych czasach.Wiem wiem już widzę te miny amator i profesjonalny film.Tak się składa,że jeśli już coś sobie zaplanuje to dopinam swego.Mam na razie małą wiedzę na temat kręcenia jak i samej postprodukcji.Nie od razu Rzym zbudowano wiec praktyka praktyka i jeszcze raz praktyka.Film ma pokazywać najważniejsze rzeczy,które są warte zobaczenia na Jersey.Na początek :

Canon 550D
Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM
SanDisk 30 MB/s 32GB
Battery Grip
3 baterie
Manfrotto 525 MVB
Manfrotto 501 HDV
zastanawiam się nad:

1.Samyang 8mm f/3.5 Fisheye,Tokina AT-X 116 PRO DX AF,Canon EF 50mm f/1.4 USM,Canon EF 100mm f/2.8 Macro USM (jak na dzień dzisiejszy będzie to pewnie Samyang 8mm)

2.Filtry połówkowe szare HiTech 100 i LCW Fader ND

3.Na pewno metrowa szyna jednak jest cit tego i czekam jak się rozwinie ten temat w ciągu przyszłych tygodni
http://videodslr.pl/slide-camera-mini-dolly-t27.html

Przejdę może do sedna.Proszę o jakieś linki dzięki którym mogę jak po połknięciu magicznej pigułki posiąść wiedzę potrzebna mi do nakręcenia tego materiału.

Polecam kupić 7D lub 5D do filmów.

Co do linków to google google i jeszcze raz google.

A odpowiadając na temat wątku: po profesjonalne ujęcia udaj się do profesjonalisty.

Pozdrawiam.