Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Lampa do canona 7d w przystępnej cenie

Dopiero zaczyna

Domyślnie Lampa do canona 7d w przystępnej cenie

Witam!
    Poszukuje lampy do canona 7d w miarę przystępnej cenie. Zależy mi przede wszystkim na wyzwalaniu lampy z body. Zastanawiam się nad 430 EX II. Co o niej sądzicie? Jak wygląda sprawa wyzwalani lampy z poziomu body w niemarkowych lampach bo to też mogłoby być ciekaw alternatywa?

Bywalec
    Miasto
    Żywiec

Domyślnie

Poszukaj używanej 430 (I). Na pewno będzie tańsza a też kompatybilna.
    7D/400D/C 10-22/C 24-105 L IS/C 100-400 L IS/430EX/Sherpa 600R/oraz wyrób statywopodobny

Dopiero zaczyna Awatar sluks86
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

szukaj okazji, ja kupiłem jakiś czas temu 580exII za 850zł bez zaślepki do baterypaka ale działą pięknie, gratis dostałem jeszcze filtr wyrównujący temperaturę barwową do światła żarowego, niestety podczas ostatniego pleneru ślubnego spadła ze statywu i poleciałą po wielkich schodach i odłamał się dyfuzor lecz i bez niego wszystko działa bez zarzutu, wydaje mi się że lepiej wziąć to co najlepszego daje firma i będzie służyć na długo
    http://foto-luk.blogspot.com http://lukaszsuchorab.carbonmade.com/

eos30d-kiev60+ 50/1,8 + 18-55is + 580exII + YongNuo YN460II +wiadro filmów

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat z optyczne.pl:
    "Po podłączeniu do 7D lampy Speedlite 430EX wejście do nastaw C.Fn. lampy zewnętrznej okazało się niemożliwe, bo pojawiła się informacja, że lampa jest niezgodna lub wyłączona. Nie wiemy z czego wynika taki błąd, tym bardziej, że nie znaleźliśmy na taki temat informacji w instrukcji obsługi aparatu. Wygląda na to, że 7D chce współpracować tylko z najnowszymi lampami Canona."

Więc lepiej warto sprawdzić przed zakupem, czy wszystko będzie działać.
    Np. moja lampa Tumax dmf 880 - mimo że na stronach sklepów piszą że działa - nie współpracuje z poprawnie 7d.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez berith1 Zobacz posta
    Cytat z optyczne.pl:
    "Po podłączeniu do 7D lampy Speedlite 430EX wejście do nastaw C.Fn. lampy zewnętrznej okazało się niemożliwe, bo pojawiła się informacja, że lampa jest niezgodna lub wyłączona. Nie wiemy z czego wynika taki błąd, tym bardziej, że nie znaleźliśmy na taki temat informacji w instrukcji obsługi aparatu. Wygląda na to, że 7D chce współpracować tylko z najnowszymi lampami Canona."

Więc lepiej warto sprawdzić przed zakupem, czy wszystko będzie działać.
    Np. moja lampa Tumax dmf 880 - mimo że na stronach sklepów piszą że działa - nie współpracuje z poprawnie 7d.
    Ale zrozumiałeś to co zacytowałeś ? Przecież działać będzie bezproblemowo, nie da się tylko sterować jej ustawieniami z menu aparatu - a jak założyciel wątku chce z nią działać w trybie bezprzewodowym, to jest to zupełnie bez znaczenia...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu Awatar oskardj92
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Tak jak na początku było pisane. Kup 430 EX II.

50D, 1000D, 3000N, PS a530, EF-S 17-85mm IS USM, EF-S 18-55mm, EF 28-80mm, EF 75-300mm, Nissin Di622

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Ale zrozumiałeś to co zacytowałeś ? Przecież działać będzie bezproblemowo, nie da się tylko sterować jej ustawieniami z menu aparatu - a jak założyciel wątku chce z nią działać w trybie bezprzewodowym, to jest to zupełnie bez znaczenia...
    Zrozumiałem to, co zacytowałem, ale chyba rzeczywiście nie zrozumiałem intencji autora wątku. Jeśli "wyzwalanie lampy z body" oznacza pracę w trybie bezprzewodowym, to moja uwaga była zupełnie bez sensu...

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez berith1 Zobacz posta
    Zrozumiałem to, co zacytowałem, ale chyba rzeczywiście nie zrozumiałem intencji autora wątku. Jeśli "wyzwalanie lampy z body" oznacza pracę w trybie bezprzewodowym, to moja uwaga była zupełnie bez sensu...
    Nawet jak się zapnie na body, to bez ustawień lampy z menu aparatu można spokojnie żyć, a nawet robić zdjęcia ;-)
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Może faktycznie niejasno się wyraziłem. Chodzi mi oczywiście o bezprzewodowe wyzwalanie lampy z body. Skoro mam już 7d to nie chciałbym wydawać jeszcze więcej na specjalne wyzwalacze do tego celu.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A jest jakiś sposób, żeby zdalnie wyzwalać lampy nikona
    Ostatnio edytowane przez hirosz ; 22-08-2010 o 21:55 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów