blackninja wsztstko pisze tylko dlatego że autor wątku to typowy leń
blackninja wsztstko pisze tylko dlatego że autor wątku to typowy leń
Bardzo dziękuje za wypowiedzi.Co do videodslr.pl to przeczytałem prawie wszystkie posty.Czekam na szkło wiec na razie teorie próbuje opanować.Jestem leniem hmmmm.Widzę,że po jednym poście znasz mnie lepiej niż ja siebie.
Aston11
stwierdzam fakt , jeżeli piszeszProszę o jakieś linki dzięki którym mogę jak po połknięciu magicznej pigułki posiąść wiedzę potrzebna mi do nakręcenia tego materiału. dla mnie jest to jednoznaczne z leniwym oczekiwaniem na wypoiwiedź "zrób to zrób tamto" a ty jak pusta lalka zrobisz co ci każą pozdro![]()
Szukasz kwadratowych jaj mimo tego,że są same okrągłe.Parę ostatnich tygodni spędziłem nad wyszukiwaniu potrzebnych mi informacji aby poszerzyć moją wiedzę.Nie śpię po nocach i jak uzależniony kopie,przeszukuje aby spełnić swoje marzenie wiec nie pisz mi proszę jaki to ja leń jestem bo g.... wiesz na ten temat.Co do pustej lalki tolitości.To,że ktoś mi coś zasugeruje nie oznacza,że muszę to brać jako pewnik.Pozdrawiam
Shingo:
Jestem tego samego zdania co Blackninja.
I jak dla mnie to jedziesz teraz po bandzie z takimi postami. Nie masz nic konkretnego do napisania? To nie pisz. Bo teraz zachowujesz się poniżej krytyki. Zazdrość? Chęć udowodnienia czegoś na siłę?
I teraz następuje norma jak w prawie każdym temacie ostatnio. Lecą kolejne strony a konkretnej odpowiedzi na pytanie dalej nie ma :-D. Lubię potem jak się kogoś odsyła do tematu mającego dziesiątki stron, a tam same takie pierdoły napisane jak tutaj![]()
Sorka za OT, jak dostanę za to ostrzeżenie/jakąś kartkę to zrozumiem.
fotografia
akwarystyka
Wiesz, ludzie spedzaja lata robiac tysiace zdjec zeby dojsc do jako takiej wprawy a ty chcialbys zeby dac ci na tacy przepis jak zrobic cos profi. Tak jak juz ktos tu poradzil - wyjdz na miasto i zacznij robic zdjecia, duzo zdjec. Po kilku tysiacach zaczniesz miec mgliste pojecie o co w tym chodzi, po parunastu tysiacach bedzie sie dalo to pewnie ogladac. Bez urazy, ale taka jest prawda - cwiczyc...
2 EOSy (jeden na film), pare dalmierzy, troche szkla...
Blog: http://blazejstrazak.blogspot.com/ | Artscape
Jak dla mnie to Aston zadał bardziej pytanie o link obrazujący podstawy nakręcenia filmu lub ewentualnie uzupełniający posiadaną już wiedzę, a nie o to jak stać się drugim Ridleyem Scottem czy innym Polańskim.
Spławiacie człowieka, a chwilę później będziecie się wkurzać, że zadaje pytania w waszej opinii graniczące z podstawami fotografii/video.
Swoją drogą kontynując wasz tok rozumowania np. Sergiusz powinien zbankrutować bo niby po co kursy fotograficzne i warsztaty, skoro ludki powinny same iść i fotografować. "Robić zdjęcia, dużo zdjęć".
Z tego co wiem o filmowaniu (narzeczony ma trochę świra na tym punkcie):
- jak dla mnie obiektywy które podałeś są z czapy lekko, jakoś nie widzę filmu kręconego fishem, prędzej już w coś typu 10-22 bym zainwestowała, ewentualnie rozpracowała temat samyanga 85mm z bezstopniowym pierścieniem przesłony
- jak pisał kolega wyżej -- steadycam ma moc, tylko merlin to już wydatek (w Polsce) rzędu 3-5tys pln
- wpisz w youtube albo vimeo 5d lub 550d -- jest masę ciekawych filmów z luster
I nie do końca dziwię się odpowiedziom na Twojego posta. Bo generalnie parafrazując mogłabym się spytać, co powinnam zrobić, żeby przy moim sprzęcie drukowano mnie w NG ;-) Mogłeś po prostu spytać, czy ktoś nie zna linków do ciekawych produkcji reklamujących turystykę z zastosowaniem lustrzanek, i efekt byłby zupełnie inny. Nikogo raczej nie obchodzi, że masz kartę o prędkości 30m/s i 3 baterie ;-)
www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII
przez dwa lata mialem okazje pracowac jako operator - ma to tyle samo wspolnego z fotografia, co zdjecia rentegnowskie z fotografia ślubną.
w skrocie - samo kadrowanie to nie wszystko.. a filmowania nie da sie nauczyc ze stron internetowych, tylko z ksiazek o sztuce operatorskiej. no i trzeba rowniez ogarnac montaz nakreconego materialu, aby wiedziec jak krecic, by potem dalo sie cos z tego zrobic.
obejrzyj tytanica