Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: Profesjonalne ujęcia.Potrzebna pomoc

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Question Profesjonalne ujęcia.Potrzebna pomoc

Witam

Mieszkam na Jersey od 6 lat i wpadłem na pomysł nakręcenia materiału i stworzenia płyty Dvd/Blu-ray.Wersja Dvd dla osób starszych i Blu-ray w Full HD wzbogacona o najciekawsze kluby,bary + sporo pracy w Adobe Premiere PRO i After Effects.Przewija się tu spora ilość turystów a pocztówka nie każdego zadowala w tych czasach.Wiem wiem już widzę te miny amator i profesjonalny film.Tak się składa,że jeśli już coś sobie zaplanuje to dopinam swego.Mam na razie małą wiedzę na temat kręcenia jak i samej postprodukcji.Nie od razu Rzym zbudowano wiec praktyka praktyka i jeszcze raz praktyka.Film ma pokazywać najważniejsze rzeczy,które są warte zobaczenia na Jersey.Na początek :

Canon 550D
    Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM
    SanDisk 30 MB/s 32GB
    Battery Grip
    3 baterie
    Manfrotto 525 MVB
    Manfrotto 501 HDV
    zastanawiam się nad:

1.Samyang 8mm f/3.5 Fisheye,Tokina AT-X 116 PRO DX AF,Canon EF 50mm f/1.4 USM,Canon EF 100mm f/2.8 Macro USM (jak na dzień dzisiejszy będzie to pewnie Samyang 8mm)

2.Filtry połówkowe szare HiTech 100 i LCW Fader ND

3.Na pewno metrowa szyna jednak jest cit tego i czekam jak się rozwinie ten temat w ciągu przyszłych tygodni
    http://videodslr.pl/slide-camera-mini-dolly-t27.html

Przejdę może do sedna.Proszę o jakieś linki dzięki którym mogę jak po połknięciu magicznej pigułki posiąść wiedzę potrzebna mi do nakręcenia tego materiału.

Zablokowany
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aston11 Zobacz posta
    Przejdę może do sedna.Proszę o jakieś linki dzięki którym mogę jak po połknięciu magicznej pigułki posiąść wiedzę potrzebna mi do nakręcenia tego materiału.
    to chyba tylko w dopalaczach...

a tak naprawdę to widzę że amerykański sen trochę zbyt mocno uderzył do głowy, niestety nie da się od tak w tydzień albo 2 ogarnąć wszystkiego, pomysły kadry światło to przychodzi z czasem ale niesttety nie odrazu

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shingo Zobacz posta

a tak naprawdę to widzę że amerykański sen trochę zbyt mocno uderzył do głowy, niestety nie da się od tak w tydzień albo 2 ogarnąć wszystkiego, pomysły kadry światło to przychodzi z czasem ale niesttety nie odrazu
    Nie do końca mnie zrozumiałeś.Zdaje sobie sprawę z tego,że w dwa tygodnie nie da rady.Nawet w 2 miesiące jednak mi się nigdzie nie spieszy.Jeśli za rok materiał będzie gotowy to będę :-D

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shingo Zobacz posta

a tak naprawdę to widzę że amerykański sen trochę zbyt mocno uderzył do głowy,
    Kolega napisał mieszka NA Jersej więc chyba chodzi raczej o angielski sen.

A co do pytania. Sprzęt który wypisałeś jest niezły na początek. Może jeszcze bym chciał do tego dorzucić Merlina i LCDVF.
    Strona która podałeś w linku to chyba najlepsze źródło wiedzy po polsku.
    Jak cie stać to kup sobie kurs internetowy Vincenta Laforeta (podobno jest niezły) i ćwicz się codziennie. Tylko w ten sposób coś z tego będzie. W międzyczasie napisz scenariusz tego co chcesz nakręcić.

Zablokowany
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

siedze w fotografii 7 lat i po dzis dzien uczę się wszystkiego, moze zamiast na forum to idz bawic sie aparatem?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera ;-)

Zablokowany
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aston11 Zobacz posta
    Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera ;-)
    super ze masz takie filizoficzne podejscie i wogole, a moze tak wg mnie to pochwal sie jakims zapleczem foto/video?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Wiele lat nauki można pominąć jeśli człowiek ma talent. Idź na miasto z aparatem, pofilmuj i zobacz co z tego wyjdzie, a nóż całą wiedzę o filmowaniu wyssałeś z mlekiem matki

Początki nałogu
    Miasto
    Lębork

Domyślnie

Zawsze dziwi mnie sens pisania czegokolwiek jeżeli nie ma się nic do powiedzenia. A tak jest z powyższymi wypowiedziami. Po prostu wstyd. Typowo polska zawiść. Może gdyby nie napisał, że ma czelność być w USA, to cokolwiek by mu napisano mądrego. Człowiek potrzebuje pomocy a tu się wszyscy przemądrzają i frazesy piszą.

Może na początek choć to Ci pomoże http://videodslr.pl/
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Zawsze dziwi mnie sens pisania czegokolwiek jeżeli nie ma się nic do powiedzenia. A tak jest z powyższymi wypowiedziami. Po prostu wstyd. Typowo polska zawiść. Może gdyby nie napisał, że ma czelność być w USA, to cokolwiek by mu napisano mądrego. Człowiek potrzebuje pomocy a tu się wszyscy przemądrzają i frazesy piszą.

Może na początek prześledź forum z Twojego linka, tam jest sporo wiadomości. Chyba powinno na początek wystarczyć.
    Ostatnio edytowane przez blackninja ; 15-08-2010 o 22:12 Powód: Automerged Doublepost
    Marki trzy.

Bywalec
    Miasto
    Racibórz-Schoonhoven

Domyślnie

Shingo:

Cytat Zamieszczone przez blackninja Zobacz posta
    Jestem tego samego zdania co Blackninja.
    I jak dla mnie to jedziesz teraz po bandzie z takimi postami. Nie masz nic konkretnego do napisania? To nie pisz. Bo teraz zachowujesz się poniżej krytyki. Zazdrość? Chęć udowodnienia czegoś na siłę?

I teraz następuje norma jak w prawie każdym temacie ostatnio. Lecą kolejne strony a konkretnej odpowiedzi na pytanie dalej nie ma :-D. Lubię potem jak się kogoś odsyła do tematu mającego dziesiątki stron, a tam same takie pierdoły napisane jak tutaj

Sorka za OT, jak dostanę za to ostrzeżenie/jakąś kartkę to zrozumiem .
    fotografia
    akwarystyka

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów