Witam
Mieszkam na Jersey od 6 lat i wpadłem na pomysł nakręcenia materiału i stworzenia płyty Dvd/Blu-ray.Wersja Dvd dla osób starszych i Blu-ray w Full HD wzbogacona o najciekawsze kluby,bary + sporo pracy w Adobe Premiere PRO i After Effects.Przewija się tu spora ilość turystów a pocztówka nie każdego zadowala w tych czasach.Wiem wiem już widzę te minyamator i profesjonalny film.Tak się składa,że jeśli już coś sobie zaplanuje to dopinam swego.Mam na razie małą wiedzę na temat kręcenia jak i samej postprodukcji.Nie od razu Rzym zbudowano wiec praktyka praktyka i jeszcze raz praktyka.Film ma pokazywać najważniejsze rzeczy,które są warte zobaczenia na Jersey.Na początek :
Canon 550D
Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM
SanDisk 30 MB/s 32GB
Battery Grip
3 baterie
Manfrotto 525 MVB
Manfrotto 501 HDV
zastanawiam się nad:
1.Samyang 8mm f/3.5 Fisheye,Tokina AT-X 116 PRO DX AF,Canon EF 50mm f/1.4 USM,Canon EF 100mm f/2.8 Macro USM (jak na dzień dzisiejszy będzie to pewnie Samyang 8mm)
2.Filtry połówkowe szare HiTech 100 i LCW Fader ND
3.Na pewno metrowa szyna jednak jest cit tego i czekam jak się rozwinie ten temat w ciągu przyszłych tygodni
http://videodslr.pl/slide-camera-mini-dolly-t27.html
Przejdę może do sedna.Proszę o jakieś linki dzięki którym mogę jak po połknięciu magicznej pigułki posiąść wiedzę potrzebna mi do nakręcenia tego materiału.![]()